ליפני כמה ימים דיברתי עם ידידה

ורד 34

New member
ליפני כמה ימים דיברתי עם ידידה

שמיתגייסת לצהל אחרי שירות חינוך. היא שייכת לתנועת הישובים אני חושבת ושיטת החינוך שלהם מבוססת על השיטה הדמוקרטית לתת כבוד לכל ילד באשר הוא ולא משנה גילו כאשר ישבתי ודיברתי איתה ותיארתי לה את שיטת החינוך שי לבן שלי בבית הספר שהוא הולך אליו שנינו היגענו למסקנה שחבל על הכאב לב והזמן שהוא ואני משקיעים. למזלו יש לו מורה מדהימה שרואה ושמה לב להכל. אבל עדין שיטת החינוך היא לא מהמדהימות ביותר שקיימות

איזה שיטת חינוך יש בבית הספר

של הבן שלך? דרך אגב, לתת כבוד לילד זה דבר נפלא תמיד, אבל זו עדיין לא שיטת החינוך של בתי הספר הדמוקרטיים, כי חסרים כאן עוד מרכיבים. בתי ספר אלה בנויים על שני עקרונות מרכזיים: 1. מתן חופש בחירה מוחלט לילד לגבי הנושאים והמקצועות אותם הוא רוצה ללמוד. 2. ניהול בית הספר במשותף על ידי המבוגרים והילדים באמצעות מוסדות דמוקרטיים (פרלמנט, יעדות, "בית משפט" וכו'). וכמובן שנותנים כבוד לילד ומתייחסים אליו כמו אל בן אדם עצמאי וחופשי, ולא כאל בורג בפס ייצור של אזרחים צייתנים. האם כל זה מתקיים בבית הספר שחברתך תיארה בפניך?

כפי שענה בלתי מלוטש

זו לא בדיוק השיטה הדמוקרטית אבל מה שנכון הוא שגם אני, כעירונית מוחלטת וגאה יודעת שמערכת החינוך הרגילה של המושבים והקיבוצים היא בדרך כלל יותר נעימה, יותר אישית ויותר חופשית. אבל בעצם מה את שואלת/אומרת? את יכולה לפרט יותר על המצוי אצלכם והרצוי מבחינתך? האם המורה שלו מדהימה עד כדי שינוי או לא? האם את שוקלת להוציא את הילד מהמערכת הרגילה ולבחון אלטרנטיבות? בהצלחה בכל מקרה...

למעלה