ליצ'ו טעים לצהריים....

טומי*

New member
ליצ'ו טעים לצהריים....../images/Emo92.gif

צהריים טובים ובתאבון

טומי*

New member
ומשהו מעניין שגיליתי אתמול.....

בזמן שחיפשתי חומר לפורום בנט ההונגרי...מצאתי משהו מעניין סמל של העיירה ואספרם-Veszprem בסמל של העיר יש מגן דוד.

טומי*

New member
הצדק איתך ללא ספק....

העליתי את התמונה רק בשביל הפיקנטריות של העניין

B T1

New member
../images/Emo6.gifעל אותו משקל=Kecskemet

עיר בהונגריה בשם קצ'קאמת. Kecske בעיברית זה עז ו-met, זה מת. בקצר ולענין, יש בהונגריה עיר בשם: עז מת.

דרדרית

New member
מגדלים שם עיזים מתות??../images/Emo8.gif או שכל

העיזים מתו להם.. חחחחחחחחחחחחחח

מאריקה

New member
מגן דוד

גם בסמל של העיר קומרנו יש שני מגיני דוד. הסטוריון של תולדות העיר טען שאין קשר ליהודים זה רק סמל עתיק. ואכן עד כמה שידוע לי גמן הדוד אומץ כסמל יהודי רק במאות האחרונות (200 שנה) אבל אני לא בטוחה. אבל...."הישוב היהודי בקומרנו-קומארום נחשב לאחד העתיקים באזור הדונא (זה מתוך צילום של ספר הקהילות.) ולפי המסורת נמצאו בעיר יהודים בעת הכיבוש המדיארי, בסוף המאה ה -9. יתכן שבאו לכאן עם הלגיונות הרומאים. לאחר שנחרבה הונגריה במאה ה-13 בידי גייסותיו של ג'ינג'ס חאן, הזמין המלך באלה (bela)הרביעי יהודים עשירים מאוסטריה להתיישב בהונגריה בהבטיחו להם הקלות רבות. ליהודי אוסטרי בשם האנוק (Henuk)(אולי חנוך?) שניהל את הכנסות המלך הוענק התואר גראף וכתמורה על שירותו המסור זכה לקבל מידי המלך את קומארום (קומרנו) עם 21 הכפרים הסמוכים לה ואת תחנת הקמח בטאטא....." אז מה אתם אומרים? קשור או לא קשור? אני מצרפת שתי תמונות. אחת סמל העיר מתוך תמונה עתיקה והשניה סמל העיר כיום. מאריקה

B T1

New member
מאריקה-תודה לך על ההסבר....

הממצה. החכמנו.

סמל הערים, משפחה אצולה...לא סתם

אם לא הייתי סנילית כל-כך, הייתי זוכרת על שם המקצוע, שעוסק בסמלים האלה...אני לא מבינה בזה, אבל פעם שמעתי הרצעה על העיניין, ומזה הייה ברור, ששום דבר לא סתם קיים בסמלים, יש מוסכמות מסויימות... כמה שמכירה את ההונגרים, הם לא מתבלבלים בין מגן דוד, לכוכב אחר...

מאריקה

New member
הרלדיקה

אווה, את בודאי מתכוונת להרלדיקה (heraldus)שעוסקת בתורת הסמלים.אני לא מכירה מספיק אבל זה נראה תחום מעניין מאד. גם אני מאמינה שאין מקריות בסמלים. מאריקה

אריק7554

New member
כמעט נהייתי לצמחוני

בתור טורף מוצהר אני לא חובב של ירות מאודים למינייהם אולם במסעדה קטנה בבודהפשט לא מפוארת ומאד עממית הגישו לי ליצו שהיה מה זה טעים כלכך טעים שהצלחת האובלית הגדולה נשארה ריקה ומנוגבת עד טיפת הליצו האחרונה

B T1

New member
לא היה קולבס (נקניק) בלצ'ו?

אין צמחוני עם נקניק הונגרי.

למעלה