ליקוט מידע מאתרי אינטרנט ומקורות אחרים..

scintillator

New member
ליקוט מידע מאתרי אינטרנט ומקורות אחרים..

שלום לכולם אני מפעיל אתר אינטרנט שקשור לענף מסויים. האתר מרכז מידע אודות הענף וגורמים הפועלים בו. המידע מלוקט ממקורות אינטרנטיים שונים - כמו אתרי החדשות, חברות בתחום זה, מהודעות לבורסה, עיתונות מודפסת, ירחונים מקצועיים וכד'. ליד כל ידיעה מצויין המקור ממנו נילקח המידע, ולפעמים מופיע קישור לכתבה עליה הסתמכה הידיעה. האם פעילות האתר חוקית, וכיצד להזהר כדי לא להתבע ע"י גורמים שונים, שעל המידע שלהם אני מתבסס תודה

sh a ch a r

New member
אין זכויות יוצרים על מידע

אם כל מה שאתה אוסף מהאתרים הוא רק את המידע שהם מפרסמים, ואתה לא מעתיק את הכתבה עצמה, הרי שפירסמת מידע שהוא פומבי, ואין לאף אחד זכות למנוע ממך את זה. כמובן שזה כפוף להסכמי משתמש על האתרים, במידה וקיימים, ולשאלת החוקיות שלהם, במידה ומגבילים, ועוד ועוד. למשל, שמעתי כבר על אתרים שניסו לטעון שאסור לעשות deep linking אליהם (כלומר - קישור ישירות לכתבה מסויימת). אני בכלל לא בטוח עד כמה הגבלה כזו היא מחייבת, אבל זה בהחלט משהו שעלול לסבך אותך אם הוא מופיע בהסכמי המשתמש של האתר. בקיצור - תקרא את הסכמי המשתמש של האתרים ותראה אם כתוב משהו לגבי משהו שאתה עושה. פעולת הפירסום מחדש של המידע לא מפירה שום זכויות, בהנחה שאתה מנסח את הידיעות בניסוח שלך. שחר אני לא עורך דין

בהנחה שמידע זה רק מידע

ולא יצירות מוגנות, כגון כתבות, אוספי נתונים, טבלאות וכד', אתה יכול לפרסם אצלך את המידע. כי המידע, כמו שכתב שחר, לא מוגן בזכויות. לעומת זאת, כתבות, מאמרים, טבלאות נתונים, וכיוצא באלה, הם בד"כ יצירות, לרוב מוגנות בזכויות יוצרים ואסור להעתיק אותן ללא קבלת רשות מבעלי הזכויות.

למעלה