ליקויי בניה

jackie

New member
ליקויי בניה

נכנסתי לדירה חדשה ויש בה המון ליקויים ובין היתר קיימת רטיבות החודרת ממרפסת הגג של השכן מלמעלה. פניתי לקבלן שבנה את הבית והוא לא נענה לפניותי. האם מישהו מכיר חברה אמינה לבדיקת ליקויים בדירות ? אמרו לי שצריך לקבל דו"ח מומחה ואח"כ, עם הדו"ח פונים לבית משפט.

mamonako

New member
חוות דעת מומחה

חבל על הזמן. יש הרבה חלטורות ומהנדסים מובטלים. פנה לקבלן. פנה לקבלן פנה לקבלן זה גם מה שיגיד השופט אחרי שנתיים שלוש בפסק הדין שלו.

המלצה על מומחה

היי ג´קי אני ממליצה מניסיון על חברה שנקראת טרמינל קיבלתי מהם דו"ח מאוד מקצועי. אולי כדאי קודם לכתוב לקבלן (בחתימת עו"ד , יכול להיות נחמד...) ולפרוש את רשימת הליקויים ולדרוש תיקון. הבעיה היא שמגיעים לבית משפט ולכל צד חוות דעת הפוכה, אז בית המשפט ממנה עוד מומחה... יותר זול ללחוץ על הקבלן קודם ורק אם לא מצליח להתחיל את מסע היסורים בבתי המשפט בהצלחה

mamonako

New member
תלוי מי המהנדס בטרמינל

טרמינל לוקחים ילדים לבניית דו"ח הליקויים. משלמים להם כמה מאות שקלים וחותכים קופון על היתר. הדו"ח הסופי לא מוצלח לחלוטין. פנה לקבלן דו"ח הליקויים לא שווה את הדף שהוא כתוב עליו.

אולי זה יעזור.

תפנה לבוררות אצל איגוד הקבלנים. בדרך כלל זה יותר מהיר מבית משפט וגם הם ישלחו בודק מטעמם

שיטת קראמפוס...../images/Emo82.gif

הכסף מדבר... לך, אולי כבר לא עוזר, אבל אפשר ללמוד. כעולה חדשה, לא הייה לי מספיק כםף לקנות דירה, אפילו עם המשכנתא. הייתי צריכה זמן להרווח את החסר, לכן, דחיתי תשלום של כמה אלפי $, לאחר העברת רישום בטבו...לא אהבו, אבל חתמנו חוזה. אחר-כך התברר, שבלי הסעיף הזה, עד היום, לא בטוח, שהדירה הייה על שמי, כי חתימת ועד הבית עלה להם כמה אלפי שקלים. מאוחר יותר, שניהלתי את כל ביצוע השיפוצים, שתכננתי (עבור לקוחות), הצלחתי לחתים קבלן על הסדר תשלום, שלאחר שלבי עבודה, ובחצי שנה איחור התשלום אחרון, כדי שיחזור לתקן את הפשלות. גם כן לא אהבו, אבל חתמו. בקיצור, לשמור על כסף, לא לשלם את הכל, עם קבלת המפתח. אי אפשר? כן אפשר, אם הם רוצים למכור דירה. ורוצים למכור. לjackie - 1/ תני לאדריכל/מהנדס לדבר עם הקבלן, לאחר, שרשם את כל הליקוים, וגם את פתרון תיקונם. לא ברעש וצילצולים, אלא כמו איש מקצוע עם אש/ה מקצויע/ית. בהבנה. 2/ אם הקבלן עקשן, את רשימת הליקוים, בתוספת כמה צילומים, הייתי מגישה לבית משפט לתביעות קטנות. היום, עד 16500 ש"ח יכולה לדרוש פיצוי. אני משתמשת באפשרות הזאות, נגד לקוחות, שלא משלמים - בזמן אחרון פחות, כי סוגרת אותם כבר בתשלומים מול עבודה - וזה עובד. לא צריך עו"ד, זמן המתנה כשלושה חודשים, לפעמים יום לפני הדיון, מחפשים לסגור עיניין. מקווה, שתצליחי...

מאגר

New member
../images/Emo91.gifבדיקת ליקויים

ישנה חברה שניקראת בדק בית שתפקידה לעשות סקרים כאלה ותוצאות בסקרים האלה מכובדים ע"י בתי המשפט בארץ

למעלה