../images/Emo101.gif קנסיולוגי
היי ענת, קנסיולוגיה חינוכית הוא ענף של הרפואה האלטרנטיבית הרואה את האדם כשלם ומדברת על איחוד גוף נפש. כאשר אנחנו נכנסים ללחץ השרירים הראשונים שיוצאים מאיזון הם השרירים האחוריים ולכן כאשר אני נותנת גרוי רווי מתח והשריר נוחת - אני יכולה לאבחן מקורות מתח -ולנטרל אותם. המוח שלנו זוכר הכל. את כל הטראומות שעברנו. טראומות פיזיות ורגשיות וכדי להגן עלינו הוא בונה חומה שלא נגיע עוד למצב של חוויה לא נעימה. לדוגמא: הלכנו לטייל, רצנו,נפלנו ושברנו את הרגל. סבלנו כאבים קשים והמוח יעשה הכל כדי שלא נחווה חוויה שכזאת ויש לו 2 צורות לעשות זאת: לגרום לכך שנהיה זהירים יותר או להתעלם מהכאב. אז אם נבחרה האפשרות הראשונה נהיה איטיים יותר, נחשוב פעמיים לפני כל מהלך, זה אומנם שומר עלינו אך גם מגביל אותנו לפעילות טבעית וזורמת. אם נבחרה האפשרות השניה לא נחוש עוד בכאב כשניפול בפעם השניה, לא נתרגש מכלום, גם לא מהדברים שבגללם בעצם אנו חיים. שתי האופציות הן ברירת מחדל. הן מגינות עלינו אך בו בזמן גם מגבילות אותנו. עם הזמן וככל שנתקל ביותר ויותר מצבים דומים נתקבע יותר ויותר בדפוס של פחד או בדפוס של אומץ-לב מופרז. מטרת הקנסיולוגיה היא לאתר מחסום אנרגטי בגוף, לנטרל אותו מהמתח השלילי שנצבר סביבו ולאתר מחסום נוסף - עד שנגיע למקור המתח השלילי הראשוני, כך שהאדם יוכל לעשות שוב החלטות של בחירה מתוך רצון ומודעות ולא מתוך חוסר ברירה. הטיפול הוא טיפול חוויתי, לפי דרישת הגוף, לכן כמעט ואין כאן בעיה של ריאקציה, כי אין אני מטפלת לפי מה שאני מאמינה שהוא נכון אלא אך ורק לפי תגובת השריר. הטיפול משלב תנועות לאיחוד בין מוח ימין ומוח שמאל, תנועות מתיחה המפעילות את הבלוטות,שהן מקור האנרגיה של גופנו, נשימות, אבחון תזונה נכונה,טיפול בצאקרות בצבע וצליל, עיסויים עדינים, תמציות בך וכו. עם הקטנטנים אנחנו עובדים דרך האדם הקרוב אליהם ביותר. ככל שנקדים בטיפול - הילד פתוח יותר ועדיין לא נחסם רגשית והעבודה היא אפקטיבית יותר. וקצרה יותר. ככל שנמתין יותר עם הטיפול הילד יהיה במקום של חסימה רגשית עבה יותר והטיפול ידרוש הסרת קליפות רבות יותר ולא בטוח שלילד או למבוגר יהיה עוד את הכוח הנפשי להתמודד איתו. מאחר שמדובר פה בפגים שכולם עברו טראומה כשבאו לאויר העולם גם אם היא לא התבטאה בטראומה פיזית - עבודה היום יכולה למנוע סבל רב מחר.
מאיה