ליקוי בהבנה של מסכה שחורה:

reichel1

New member
ליקוי בהבנה של מסכה שחורה:

כפי שכתב מישהו בהסבר שלו למסכות : הלינק מצורף...

"(לי לקח 5 שנים עד שקלטתי את הדבר הזה שנקרא מסכה….)"

הנקודה המדוייקת שאני לא מסוגלת "להתגבר" עליה ,בהבנה שלי , היא השימוש הכביכול דואלי במסיכה שחורה:

במקרה של שימוש בכלי ה- adjustment , (או בהוספה של מסיכה לשיכבה פעילה), אם ישנו אזור המסומן בעזרת כלי בחירה כלשהו ,וצבוע בשחור , הרי הוא מוגן מהשינויים שייעשו בשאר התמונה באותו כלי ה-adjustment.

,,או בשימוש במסיכה רגילה..

אם כך , מדוע יש "לראות" באזור הבחירה האמור, אלטרנטיבה למחיקה. ..אמיתית?

בפועל , לא אמורים למחוק אזור הרוצים שלא יהיה נתון לשינוי , החל בשאר התמונה. זה הליקוי "הדיסלקשופי " שלי , שעוצר אותי ולא נותן לי להמשיך..הלאה

(ברשותי פוטושופ cc )

תודה על ההבנה, אם וכאשר.

lfclfc

New member
לא הבנתי את הדואליות שאת רואה במסכה

בלינק שנתת מסכה מוסברת בצורה בסיסית ודי ברורה (לדעתי..)
בכל אופן, מסכה היא אלטרנטיבה למחיקה או לשינוי ב adjustment שאת לא רוצה על כל התמונה כי כל מה שמוסתר ע"י מסכה לא נראה (כאילו נמחק)
היתרון הגדול הוא שע"י צביעה בלבן את יכולה "לשחזר" את המחיקה (כלומר מה שנקרא NON-DESTRUCTIVE)
(ישנם יתרונות נוספים אבל לא אסבך)

מה הכוונה ב- "מסכה רגילה"?
מה הכוונה ב- "אזור הבחירה"?

reichel1

New member
תודה!!+ נסיון להסביר:

נניח יש קבוצה של כלניות אדומות עם גבעולים ארוכים . אני לוקחת את כלי הציפורןומסמנת את אחת הכלניות , לוחצת

ב- Adjustment Layers, על Hue/Saturation , ומשיכת אותו לשיכבה הפעילה, האזור.שסומן,זה מכבר, (אזור הבחירה) יופיע צבוע בשחור: מוגן *מהשינויים שאני אמורה לערוך בשאר הכלנייות (כאמור ,בנושא Hue/Saturation)

מה שאני לא!! מבינה.. מה הקשר בין ..כאילו מחיקה, לבין "הגנה" של אותה כלנית מפני שינויים בגוון הרוויה ..במקרה הזה? מדוע רואים את זה כסוג של מחיקה, הרי מגינים על הכלנית מפני שינויים .

רק שלא ייקח לי 5 שנים ,,כמו לבחור מהלינק, להבין את זה.

תודה רבה!!

lfclfc

New member
אפשר בהחלט לראות את המסכה כהגנה

אולי זה אפילו יותר מדויק.
בד"כ אנשים היו משתמשים בכלי המחק להשיג דברים שניתן לעשות עם מסכה ולכן להם יותר קל להבין את זה בתור תחליף למחיקה.
לפי ההסבר שלך נראה לי שאת מבינה את השימוש במסכה וזה העיקר.

אם בכל זאת את רוצה להבין את "מחיקה" תנסי לעשות את מה שתארת עם הפרחים ללא שימוש במסכה אלא ע"י שכפול השכבה, הפעלת HUE/SAT על כל השכבה החדשה ואז מחיקת האזורים שאת לא רוצה שישתנו.

reichel1

New member
נגעת בדיוק בנקודה:אבל

אם אני אמחק את האזורים שאני לא רוצה שישתנו אז תעלם !! לי !! במקרה הזה, הכלנית , שאני ! רוצה ! שתישאר!, אבל בצבע המקורי! שלה.

באף מקרה ,לצורך ..הבנת העיניין, לא חשבתי בכלל להעלים אותה=למחוק אותה!! וזו בדיוק של אלפית המילימטר , הנקודה שלא מובנת לי...עד ......עצם היום הזה!!!

lfclfc

New member
המשך

כתבתי לשכפל את השכבה, ואז המחיקה תראה את השכבה המקורית.

ובפירוט:
1. תפתחי את התמונה של הכלניות
2. תשכפלי את השכבה - CTRL-J
3. בשכבה החדשה תבצעי שינוי Hue/Saturation - CTRL-U -( לא ע"י Adjustment Layer)
4. עכשיו שכל התמונה הושפעה משינוי הגוון, תמחקי את מה שאת לא רוצה שישתנה - ואז יראו את השכבה המקורית מתחתיו.
* המחיקה יכולה לעשות ע"י בחירה, כלומר תבחרי את הכלנית כמו שעשית בתיאור שלך, למשל ע"י כלי העט (ציפורן?) - ואז המחיקה מדויקת בדיוק כמו ביצירת מסכה.

ושוב, נראה שאת מבינה את תפקיד המסכה, ההשוואה למחיקה רק אמורה לעזור לאנשים שעבדו בצורה שאני מתאר, ורוצים לעבור לעבודה עם מסכות. את, כחדשה בפוטושופ, כבר עובדת בצורה העדיפה (?) של מסכות ו Adjustment Layers.

reichel1

New member
מאוד!התרשמתי מהיכולת!! שלך להסביר-הבנתי:

פשוט לא ייאמן!! איך אתה מוביל! ! להבנה :) ת ו ד ה!

אני מבקשת להתייחס לשורה הזאת שלך.: " ההשוואה למחיקה רק אמורה לעזור לאנשים שעבדו בצורה שאני מתאר, ורוצים לעבור לעבודה עם מסכות" :

1.קשה להאמין שפעם ..אברהם אבינו.. או משתמשים אחרים עבדו בשיטת המחיקה. פוטושופ ומסכות "נולדו" בייחד..נכון?

2. מדוע , אם אשים מתחת לתמונה עם הכלניות , תמונה אחרת עם ...?..שמים מעוננים , נניח, .באותו גודל. כששתיהן..מוקטנות, ונראות בחלון השכבות כתמונה אחת, ------------> ןאז..אם אשתמש במברשת שחורה , ובאופן אקראי. אעבור על פרטים מתמונת הכלניות , "פתאום" ייתגלי פרטי

תמונת השמיים המעוננים? כאן יש לנו מחיקה אמיתית !! עם מברשת שחורה שמוחקת פקסלים מהתמונה העליונה...ולא !!!! מסתירה! גם את זה אני ...(אוי אוי ...אוי) לא מבינה.

lfclfc

New member
תשובות

1. פוטושופ "נולד" גם ללא שכבות...

2. הכוונה לכלי המחק - ERASER ולא לכלי המברשת - BRUSH

reichel1

New member
עיניינים קוסמטיים קטנים :

1. אם נוצר ללא שכבות,,אז מה היתה אז , "סיבת קיומו"?

2. התכוונתי, (סליחה על הבורות), לתהות כיצד לפי התיאור שלי ,..הקודם,המברשת השחורה מבצעת פעולה של מחיקה בכך שהיא מגלה את התמונה שמיתחתיה, מבחינה פיקסלית. ואין !! כאן עיניין של הסתרה.(לפחות,לדעתי) :

ממש מוחקת פיקסךים כמו ה-ERASER

reichel1

New member
בפוטושופ 1.עוד לפני ה-cs היו מובנים הכלים

היסודיים. מדהים. תודה רבה לך.

הבנתי...סוף סוף .

עזרת ..כאן הרבה מעבר..

(למרות הליקויים..בהבנה, יצרתי לאחרונה כמה עבודות מדהימות, בפוטושופ cc ,

אולי משום שבעבר.... ..הדפסתי במעבדה ש/ל תמונות ויצרתי פוטומונטאזים "פוטושופיים "..בחדר חושך.בזמן לימודי הצילום שלי...)

lfclfc

New member
בבקשה.

תשתפי את העבודות שעשית, בטוח שישמחו לראות אותן כאן.

reichel1

New member
נתת לי רעיון להעלות עבודה לביקורת:

אני רק ממש בתחילת הלימודים במכללה אבל זאת התמונה שאני אעלה לביקורת: צילמתי מרפסות בפלורנטין בתל אביב . נראה לי "פתאום" מתאים לשים שם איזה * "חובב מרפסות" ידוע שכבר לא איתנו מאז 1904..

את התמונה צילמתי בצבע אבל , בפוטושופ ,הפכתי את הבניינים לשחור לבן ואת השמיים המעוננים יפה ,השארתי בצבע. את *הרצל הצבתי באחת המרפסות , מכיוון שהוא גבוה בניתי עומק למרפסת , "מהחומרים בסביבה"

בעזרת כלי Healing ו patch ודומיהם.. כדי שירגיש מקובל , שמתי לידו בקבוק קולה קטן ו"אירגנתי" את העננים בשמיים , לכתוב מה הם חושבים על ההרצל הזה: מצאתי ביוטיוב סירטון המלמד לכתוב בכתב עננים.

יצרתי גם מברשת של זכויות יוצרים ופיזרתי אותה קלות על מקומות ייעודיים בתמונה. (אני שואלת: האם ניתן בעזרת ..פוטושופ :) להסיר את המברשת של זכויות יוצרים שהצבתי בתמונה..ולהפקיע אותה..ממני?

אני שואלת כי אני מוכנה להעלות את התמונה..אפילו שיש בה "מוטיבים" בוסריים מבחינה טכנית , אבל לא רוצה שמישהו , בעתיד, יסיר את הזכיות יוצרים שהיצבתי שם.

lfclfc

New member
לדעתי אם תשימי WATERMARKS של זכויות

יוצרים במספר מקומות, אף אחד לא ישקיע כל כך הרבה זמן לעשות CLONE ולנסות להעלים אותם. וגם לרוב זה יצא פחות טוב מהמקור.

reichel1

New member
התמונה שרציתי לעלות שוקלת 3 MB , איך מקטינים

את המשקל שלה? יש לי חלונות 7 ואספלורר 11

יש בחלונות כלי מובנה להקטנת מישקל?

מה המשקל המקסימלי שניתן כאן להעלות?

תודה!!

lfclfc

New member
את יכולה להעלות לאתר שיתוף קבצים

כמו www.onetimebox.org שגם מוחק את הקובץ אחרי שבוע ותדביקי כאן את הלינק.
או להקטין עלידי פוטושופ...
Save for web...

למעלה