ליקוי בעצב הפנים

מצב
הנושא נעול.

mar zik

New member
ליקוי בעצב הפנים

ליקוי בעצב הפנים
אני מכיר מישהו שכשהיה תינוק בן חודשים ספורים, קיבל מינון יתר של תחליף מזון שגרם לו להרעלה. כתוצאה מההרעלה נוצר אצלו ליקוי בחלק שמאל של עצב הפנים שגרם לעווית בעין (כשהוא צוחק או מדבר) ואיבוד השמיעה באוזן שמאל. איך קוראים למצב כזה והאם יש דרכים לרפא אותו?

תשובה

ליקוי בעצב הפנים
אני מכיר מישהו שכשהיה תינוק בן חודשים ספורים, קיבל מינון יתר של תחליף מזון שגרם לו להרעלה. כתוצאה מההרעלה נוצר אצלו ליקוי בחלק שמאל של עצב הפנים שגרם לעווית בעין (כשהוא צוחק או מדבר) ואיבוד השמיעה באוזן שמאל. איך קוראים למצב כזה והאם יש דרכים לרפא אותו?
תשובה
שלום, אני לא רופא, אבל אפשרות אחת היא נוירופתיה (Neuropathy), זו משפחה של הפרעות בעצבי-עצב שיכולה לכלול פגיעה בחלקי הנוירון השונים- אקסונים, שכבת המיילין (שכבת שומן שמהווה חלק מהנוירון) או שניהם. קשה לי לתת לך מידע נוסף, אבל אולי זה יעזור לך בחיפוש. כמובן, שכל נוירולוג יוכל לענות על השאלה. חג שמח יורם

applejuice10

New member
חולייה ראשונה בעמוד השידרה. כל מה שציינת יש שם. כירופרקט.

ליקוי בעצב הפנים
חולייה ראשונה בעמוד השידרה. כל מה שציינת יש שם. כירופרקט.

מצב
הנושא נעול.
למעלה