ליקוי שמיעה בינוני אובחן אצל תינוק

rsharon

New member
ליקוי שמיעה בינוני אובחן אצל תינוק

שלום אתמול אבחנו את בני התינוק כבעל ליקוי שמיעה בינוני לאחר בדיקת ABR (ברה) בתל השומר. הוא לא עבר את בדיקת הסינון לאחר הלידה וגם לא את הבדיקות לאחר מכן, כאשר כל הזמן חשבנו שזה בגלל הנוזלים באוזניים. אתמול הוא היה בבדיקה (בסדציה) לאחר שרופא א.א.ג אישר שאין נוזלים באוזניים. בתום הבדיקה נאמר לי שהוא סובל מליקוי שמיעה בינוני. אנחנו מוזמנים לבדיקה נוספת ביום חמישי בבוקר (בדיקת שמיעה התנהגותית). כמו כן נאמר לי שהוא יזדקק למכשירים בעתיד. כמובן שהייתי בהלם ולא ידעתי אפילו מה לשאול. עכשיו אני מכינה ערימת שאלות, אבל אשמח לקבל כמה טיפים או רעיונות מה לשאול: 1) אין לנו במשפחה לקויי שמיעה. האם יכול להיות שאני צריכה לבדוק גם את שאר הילדים שלי? התאום השני כן עבר את בדיקת הסינון לאחר הלידה... ממה זה נגרם? אני לא מחפשת את מי/מה להאשים, אבל חשוב לי לדעת מה הגורמים. 2) מאיזה גיל מתחילים לשים מכשירים? האם גם בגיל חצי שנה? ממה שקצת הספקתי לקרוא אני מבינה שיש השפעה על רכישת שפה. האם לא כדאי לתגבר את השמיעה שלו כבר עכשיו כאשר הוא בשלב השפה הנרכשת? 3) איך בכלל מודדים עוצמת שמיעה? איך אני יכולה לדעת מה הוא שומע ומה לא? האם יש איזושהי סימולציה שבה אנו יכולים להבין איך שומע מישהו בעל ליקוי שמיעה בינוניי? 4) האם דרגת הליקוי השמיעה יכולה להשתנות עם הזמן? להחמיר? 5) מה עוד? תודה מראש

שלום לך,

ליקוי שמיעה בינוני, אכן יכול להפריע לרכישת השפה. הילד שומע , אבל מפספס חלק גדול מן המידע ועלול לא להבחין בין צלילים דומים. כדאי שתבדקי את הילדים האחרים במשפחה, אך יש סיכוי טוב שאצלם אין בעיה. האם התאומים נולדו פגים? מבחינת משקל או מבחינת שבוע ההריון? אם כן, יש קשר אפשרי לבעיות שמיעה. 2. איני זוכרת במדויק מאיזה גיל מתחילים בהגברת שמיעה, אבל לדעתי מוקדם ככל האפשר. את זה צריכים להסביר לך במכון השמיעה בו נבדקתם. 3. עוצמת השמיעה נמדדת בדציבלים, ובתדרים שונים (נמוך-בס, בינוני, גבוה) כאשר שמיעה תקינה מצויה בטווח של 0-20 דציבל בערך. ליקוי שמיעה בינוני, אומר שהאדם מתחיל לשמוע בעוצמה של 40-55 דציבל. קשה לדמות מצב כזה, נסי להיזכר איך זה לשמוע כשהאוזניים סתומות, למשל אחרי נסיעה בעליות וירידות, או עם אטמי אוזניים, וזה יתן אולי טיפה מהתחושה. ההבדל הוא, שאם הליקוי מולד, הילד למעשה לא רגיל לשמוע קולות חלשים יותר. (וכדאי להרגיל אותו לכך בהקדם) 4. ליקוי שמיעה בהחלט יכול להשתנות- ליקוי עצבי לרוב לא משתפר, ליקוי הולכתי כמו במצב של נוזלים באוזניים מאוד משתנה בעוצמתו. 5. יש גופים כמו מיח"א שאמורים ללוות אתכם ממש מהתחלה, ולתת פתרונות כמו אימוני שמיעה וטיפולי דיבור של קלינאי תקשורת. תנסי לפנות אליהם. המון הצלחה, את מוזמנת להמשיך לשתף אותנו כאן.

למעלה