ליקראת הבקיעה

כרמית46

New member
ליקראת הבקיעה

של האפרוחים האם יש משהו שכדאי לעשות? יש בלול זכר ושתי נקבות ואם האמא תחממם אותם או להשים חימום? תנו לי המלצות כדי שהאפרוחים ישרדו את הקור שאצלנו זה 5 מעלות בלילה

יש חילוקי דיעות בקשר לחימום. אני מחממת

בחורף בלילות כאלה. האמא תחמם אותם ותשב עליהם כל הלילה. ובעיקרון אמורים לשרוד. אבל אם יש אחד חלש, או משהו - חימום יכול לסייע. לגבי התרנגולת השניה והזכר - בד"כ לא אמורים להפריע. אם הלול צפוף יתכם קושי. אם התרנגולת השניה ו/או התרנגול קצת תקפניים יכולה להיות בעיה. לכן כדאי לשים לב ל"רוח הענינים" במקום, ואיזה אנרגיות נוצאות שם. ואם את רואה שהאחרים מפריעים לאמא ולאפרוחים - תפרידי.

כרמית46

New member
תודה ובקשר לבקיעה

התרנגולת דוגרת על 11 ביצים כמה בערך אמורים ליבקוע וכמה לא? ואלה שלא יבקעו ליזרוק אותם ? א

תלוי כמובן

אם הדוגרת היא דוגרת טובה לא תהיה בעיה ואם הביצים מופרות כולן תבקענה!! תאמין לי לא תהיה בעיה בעניין החימום אבל כמו שאמרה ציפי יש את העניין של אפרוחים חלשים אז הם צריכים חימום מנורה קטנה לידם תעזר להם לשרוד!! ארגנתה אוכל ?? אני מקווה שלא תערובת מטילות! כי זה פוגע באפרוחים במהלך גדליתם! כי היא עשירה בהורמוני גדילה וכו ש"מאלצים" את התרנגולת להטיל ותערובת מטילות רק לתת לתרנגולות בוגרות ולא לאפרוחים קטנים! אגב נשמח מאוד לתמונות מהלול שלך ובמיוחד זוג ההולנדיות

הביצים יבקעו על פי סדר ההטלה שלהם,

הראשונה שהתרנגולת הטילה- תבקע ראשונה. וכך במשך כמה ימים תתרחש הבקיעה. אחרי כמה ימים (יומיים שלושה) - התרנגולת תעזוב את הביצים שלא בקעו על מנת להתחיל ולטפל באפרוחים שכבר יש לה, ולכן לעיתים נשארות ביצים שלא התבקעו. לעיתים הביצים שלא בקעו - עקב איזה פגם בביצה עצמה.

מסכימה עם מגדל עופות לגבי המזון.

לקטנים צריך להאכיל בתערובת אפרוחים. אני מוסיפה תמיד שאריות מהבית, קליפות ירקות, ירקות, קליפות ביצים, לחם מלא, דגנים מלאים מבושלים או לא מבושלים, לאפרוחים אני נותנת ביצה קשה מגוררת - יופי של חלבון.

למעלה