ליקרים פרווה

האלזה

New member
ליקרים פרווה

שלום לברמנים ולברמניות חברי פורום טבעונות רוצים לדעת אילו ליקרים לא חלביים יש. יש גרסת פרווה לבייליס? תודה על העזרה!

Wolfindale

New member
שלום.

בייליס הינו אייריש קרים. זה פשוט שם של מותג מסויים. אני לא מאמין שיש גרסא לא חלבית שלו, מכיוון שבלי השמנת זה פשוט לא אותו הדבר. אולי מייצרים איזו גרסא עם סויה. חיפוש באינטרנט עשוי להניב תוצאות. בקשר לליקרים לא חלביים, אני מכיר הרבה יותר לא חלביים מאשר חלביים ואני מאמין שכך גם שאר חברי הפורום. מעט ליקרים לא חלביים: לימונצ'לו (לימונים), דראמבוי (דבש), בנדיקטין,שרטרז,ייגרמייסטר (עשבים), קואנטרו, גראנד מרינייה (תפוזים) , קרם דה קסיס ( פטל? ), סבאטובסקי קרוסקובאץ' (אגסים) ועוד הרבה...

האלזה

New member
../images/Emo163.gifברור, ידעתי שזה סוג של אייריש קרים...

אני זוכרת שהייתי בחתונה כשרה- בשרית והיה שם מן חיקוי של ליקר שמנתי, לא נשמע מוכר? תודה על רשימת הליקרים

S1ndrome1

New member
בעייתי הנושא

אם אנחנו מדברים על ליקרים לטבעוניים ולא סתם ליקרים פרווה אז הנושא מאוד קשה לפיתרון. זה מצטרף לאותה סיבה של עניין הכשרות. חברות לייצור משקאות לא מוכנות לחשוף את תהליך הייצור שלהן ו/או את המרכיבים בהם הן משתמשות ולכן קשה להגיד מה יתאים לטבעוניים ומה לא. אם הכוונה היא לליקרים פרווה נטו, אז הבעיה היא פחות מסובכת, אבל שוב תלוי כמה עמוק נכנסים לנושא. יכול להיות שהסביבה של הייצור היא חלבית וכו' וכו'... בסופו של דבר הכל תלוי כמה את רוצה להעמיק.

האלזה

New member
האמת שלא כל כך הבנתי

מה עוד יכול להיות בליקר חוץ מחלב? יכולים להיות אנזימים שלקוחים מבעלי חיים, כמו בגבינות באירופה? בעצם רוב הליקרים לא כשרים? סביבת יצור חלבית לא בעייתית לרב הטבעונים שאני מכירה, אבל חומרי גלם שעשויים מהחי- כן. תודה רבה על התשובה

Wolfindale

New member
תראי, את לא מבינה את הגדרת הליקר.

בליקר בדרך כלל יש פירות. מעטים הליקרים שעשויים מחלב. יש הרבה מאוד חברות שמשתמשות ברכיבים טבעיים בלבד ואני בספק שבליקרים רבים אם בכלל יש שומן מן החי.

S1ndrome1

New member
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא

הנקודה שלי היא שעל רוב המשקאות אי אפשר להגיד בוודאות שהם פרווה או מתאימים לטבעוניים. נכון, רוב הסיכוי שליקר שלא על בסיס חלבי או איזשהו טעם כזה לא יכיל שום דבר מן החי, אבל פה בדיוק נכנסת הנקודה של כמה את מחמירה... אם זה בקטנה אז את יכולה לשתות אינספור ליקרי פירות למיניהם, אם מחמירה רצינית אז אני אישית הייתי הולך רק על ליקרים תוצרת הארץ שרשום עליהם בבירור כשר פרווה...

האלזה

New member
תודה רבה!

אני באמת מחמירה אבל גם לא מבינה באלכוהול, רק נהנית ממנו, ככה שליקרים תוצרת הארץ נשמע אחלה פתרון, תודה!

האלזה

New member
באמת אין לי מושג בליקרים

וכשכתבתי את השאלה בראש שלי דמיינתי רק ליקרים על בסיס שמנת

Wolfindale

New member
מתכון ביתי לאייריש קרים טבעוני.

אני מניח שאפשר להשתמש בחלב סויה או בחלב סויה בטעם וניל במקומם חלב הקוקוס או לערבב ביניהם... Category: Beverages/Smoothies Suitable for a: vegan diet Ingredients: ------------------------------------------------------ 1 can coconut milk 2 tbs brown sugar 2 tbs chocolate syrup 2 tsp vanilla extract 3/4 cup whiskey (or to taste!) I suggest Jameson's. Instructions: ------------------------------------------------------ Combine all ingredients thoroughly using a whisk, but do not froth. Keep refrigerated, preferably in a dark bottle. Old 'Bailey's' bottles are ideal! Note: If your coconut has separated into solid and liquid, be sure to mix or blend thoroughly first into a completely smooth liquid with no lumps.

kobibardd

New member
הבדל עצום בין הליקרים של הארץ לליקרים בחול.

יש לי בבית 7 ליקרים תוצרת הארץ . ו5 תוצרת חול ואת שתי הסוגים קניתי פחות או יותר באותו מחיר וההבדל בכל קוקטל שאני מכין הוא עצום... הליקרים בארץ ממש על הפנים לפי דעתי.

למעלה