בזה אני יכול לעזור- אז ככה>
ברשותי מטע דובדבנים, גם מתוקים, וגם וישניה, שזה הדובדבן החמוץ. הליקר הכי טוב וטעים (לדעתי) עשוי מדובדבן חמוץ, ונקרא וישניאק. בכדי להכין אותו אתה צריך דובדבן חמוץ (רצוי טרי אבל גם מקירור זה בסדר). כרגע נגמרת העונה (תוך ימים ספורים) של החמוץ, המתוק נגמר כבר. בכדי להכין את הליקר אתה עושה כך: מתכון לוישניאק, ליקר דובדבנים חמוצים: לוקח כלי גדול/צנצנת גדולה/חבית פלסטיק (ככה אנחנו עושים) מסדר שכבה של פרי (לאחר שרחצת אותו והוצאת את העוקצים (הגבעול הירוק) ומעליה שכבה של סוכר, ביחס של 300-500 גרם סוכר על כל ק"ג פרי, תלוי כמה מתוק אתה רוצה את הליקר. השכבה העליונה צריכה להיות סוכר כדי שהפרי לא יעלה עובש. ואז יש שתי אפשרויות, אחת, הפשוטה וה"בטוחה" יותר היא לכסות את הפתח למעלה בבד גזה, טוב טוב, שלא יכנסו דברים, וככה להשאיר את העסק במשך שבוע עד שבועיים וחצי. כל הסוכר יהפוך לנוזל, פרט לכמות קטנה שתשקע לקרקעית. ככל שתחכה יותר, הסיכוי שהליקר יחמיץ גדול יותר, אך כמות האלכוהול הטבעית שבו, תהיה גדולה יותר. השיטה השנייה היא לסגור לגמרי את הפתח במכסה, שממנו יוצאת צינורית לתוך בקבוק עם מים, שמשמשים כשסתום. בשיטה השנייה, יש סיכוי גדול שהתערובת תחמיץ, ובשל כך לא נותנים לה יותר משבוע וחצי. (אני מכין בשיטה השנייה). כמות האלכוהול ה"טבעי" נעה בין 2-12 אחוז אלכוהול. ככל שנותנים לתערובת יותר זמן לתסוס, נוצר יותר אלכוהול אך הסיכוי שהיא תחמיץ, גבוה יותר. לאחר שבוע וחצי או זמן ההמתנה שתחליט, תוסיף לתערובת אלכוהול (אני משתמש באלכוהול 95 אחוז) בכמות שתחליט עליה, אך לא מעט מדיי, מכיוון שהאלכוהול עוצר את התסיסה של התערובת, מה שעוצר את הריקבון האפשרי שלה. לאחר הוספת האלכוהול יש להשאיר את התערובת לפחות שבועיים לנוח, בלי לשחק בה, ואטומה ככל האפשר, ללא צינורית או כל פתח אחר (אם יהיה פתח האלכוהול יתאדה). לאחר זמן זה אתה יכול לבקבק את הליקר, רצוי שהשאיר גם חלק מהפרי בכדי שהליקר "יתפוס" עוד טעמים. מה שיוצא זה ליקר אדום ורוד, בטעם מדהים ועשיר. טיפים: -גם אם יש מספר פירות עם עובש לאחר כמה ימים, פשוט להוציא אותם, לא להיבהל. -רצוי ששכבת הפרי הראשונה תהיה עבה, בכדי שלסוכר יהיה "קשה" להצטבר בתחתית. -לא לערבב או "לשחק" בתערובת לאחר היום השני של התהליך. -רצוי לשים יותר אלכוהול ממה שאתה אוהב לשתות מכיוון שהליקר יאבד חלק בתהליך. -לא לספר לכולם שהכנת ליקר כי כולם יבקשו בקבוק. -למהר לקנות דובדבן חמוץ כי תוך יומיים שלושה לא יהיו יותר בשוק. -אם אתה בצפון אתה מוזמן לטעום וישניאק שאני מכין (צור קשר בפרטי).