ליקר דובדבנים ביתי

ak2123

New member
ליקר דובדבנים ביתי

אהלן חברים ביקרתי היום באטליז הקבוע שלי ובנוסף לדברים הקבועים והמקובעים שאני קונה שמחתי לגלות שהם מכינים גם ליקר דובדבנים ביתי. אומנם לא טעמתי כי הוא עדיין לא מוכן(עוד שבועיים) אבל זה פתח לי המון רעיונות למתכונים. אשמח לרעיונות מקוריים.

milch

New member
ליקר דובדבנים חמוצים

כיוון שאינני יודע את דרך הכנת הליקר באטליז, אוכל רק להעלות תמיהה לגבי מוכנותו במידה והוא מפרי של השנה. כל סוגי הליקר דובדבנים שאני מכיר, כולל את מה שאני מכין, מכינים מפרי הקיץ, והגוים מציינים שהוא מוכן בדיוק לקריסמס. הם צודקים. השנה לא הכנתי, יש לי מספיק מלפני שנה בדיוק, עוד לא התחלתי לשתות רק לטעום. אגב, יש לי ליקר שהכנתי מאגוזים ירוקים לפני 4 שנים בדיוק, הוא במרקם של תרכיז פטל ללא תוספת כלשהיא של חומר הסמכה. הזהר מה אתה קונה? ברר תאריכים, תהליכים ככל שיסכימו לגלות ואחוזי סוכר ואלכוהול. לחיים !!!

ak2123

New member
תודה על הפרטים.

הם הכן מכינים מהדובדבן ה"חמוץ" זה עדיין לא מוכן ולי יש סבלנות. בכל מקרה אני הטעם לפני שאני קונה זה אטליז של זוג רומנים והם יודעים מה זה טוב

צלשף

New member
כדי לך לחכות אני מכיר את הליקר הזה

באופן אישי ושתיתי מאותו מקור

milch

New member
אני חושב שמאולר מדי לשנה הזו

יש צורך באגוזי מלך ירוקים בשלב שעדיין לא החלה להתפתח שום קליפה בפנים. אני מצרף מתכון באנגלית, אם יש צורך בתרגום, אעזור.

milch

New member
ליקר אגוזים-נוצ'ינו - תרגום

30 אגוזי מלך צעירים בקליפתמ הירוקה 1.5 ליטר אלכוהול 96% 800 גרם סוכר 1/2 כפית קינמון טחון 10 מסמרי ציפורן 1/2 ליטר מים קליפה של לימון (עם קולפן, רק החלק הצהוב) חתוך לרצועות. לערבב את כל המרכיבים למעט האגוזים, ולהכניס לכלי זכוכים שניתן לאטימה טובה. לרחוץ את האגוזים ולחתוך אותם לרבעים. רצוי ללבוש כפפות גומי ולהשתמש בלוח חיתוך שעלול להשחיר. הנוזל שנפרש בזמן החיתוך הוא אומנם שקוף אך מתחמצן מיד עם בואו במגע עם האויר ומשחיר הכל. מוסיפים את האגוזים החתוכים לצינצנת ואוטמים. לשמור במקום חמים וחשוך למשך 40 ימים, לנער כל 2-3 ימים. לטעום (כנראה שיהיה חריף מאד, ענין של טעם) ולהוסיף מים לפי הטעם. לסנן את הנוזל דרך ממחטת בד או מפה חד-פעמית, לבקבק ולאטום. עכשיו בא החלק הכי קשה, להמתין לפחות 6 חודשים, אני ממליץ לא פחות מ-12. הערה חשובה: האגוזים חייבים להיות ירוקים וצעירים, כלומר בגודלם הסופי אך במצב הגבולי שהפרי כבר מפותח אך הקליפה בפנים טרם החלה להתקשות.

milch

New member
אני חושב שזה לא ענין של דעה

אגוז ירוק במצב כמתואר, למיטב ידיעתי אין לו תחליף. לכן כתבתי עו בהתחלה כי השנה כנראה כבר מאוחר מדי.

riluman

New member
בזה אני יכול לעזור- אז ככה>

ברשותי מטע דובדבנים, גם מתוקים, וגם וישניה, שזה הדובדבן החמוץ. הליקר הכי טוב וטעים (לדעתי) עשוי מדובדבן חמוץ, ונקרא וישניאק. בכדי להכין אותו אתה צריך דובדבן חמוץ (רצוי טרי אבל גם מקירור זה בסדר). כרגע נגמרת העונה (תוך ימים ספורים) של החמוץ, המתוק נגמר כבר. בכדי להכין את הליקר אתה עושה כך: מתכון לוישניאק, ליקר דובדבנים חמוצים: לוקח כלי גדול/צנצנת גדולה/חבית פלסטיק (ככה אנחנו עושים) מסדר שכבה של פרי (לאחר שרחצת אותו והוצאת את העוקצים (הגבעול הירוק) ומעליה שכבה של סוכר, ביחס של 300-500 גרם סוכר על כל ק"ג פרי, תלוי כמה מתוק אתה רוצה את הליקר. השכבה העליונה צריכה להיות סוכר כדי שהפרי לא יעלה עובש. ואז יש שתי אפשרויות, אחת, הפשוטה וה"בטוחה" יותר היא לכסות את הפתח למעלה בבד גזה, טוב טוב, שלא יכנסו דברים, וככה להשאיר את העסק במשך שבוע עד שבועיים וחצי. כל הסוכר יהפוך לנוזל, פרט לכמות קטנה שתשקע לקרקעית. ככל שתחכה יותר, הסיכוי שהליקר יחמיץ גדול יותר, אך כמות האלכוהול הטבעית שבו, תהיה גדולה יותר. השיטה השנייה היא לסגור לגמרי את הפתח במכסה, שממנו יוצאת צינורית לתוך בקבוק עם מים, שמשמשים כשסתום. בשיטה השנייה, יש סיכוי גדול שהתערובת תחמיץ, ובשל כך לא נותנים לה יותר משבוע וחצי. (אני מכין בשיטה השנייה). כמות האלכוהול ה"טבעי" נעה בין 2-12 אחוז אלכוהול. ככל שנותנים לתערובת יותר זמן לתסוס, נוצר יותר אלכוהול אך הסיכוי שהיא תחמיץ, גבוה יותר. לאחר שבוע וחצי או זמן ההמתנה שתחליט, תוסיף לתערובת אלכוהול (אני משתמש באלכוהול 95 אחוז) בכמות שתחליט עליה, אך לא מעט מדיי, מכיוון שהאלכוהול עוצר את התסיסה של התערובת, מה שעוצר את הריקבון האפשרי שלה. לאחר הוספת האלכוהול יש להשאיר את התערובת לפחות שבועיים לנוח, בלי לשחק בה, ואטומה ככל האפשר, ללא צינורית או כל פתח אחר (אם יהיה פתח האלכוהול יתאדה). לאחר זמן זה אתה יכול לבקבק את הליקר, רצוי שהשאיר גם חלק מהפרי בכדי שהליקר "יתפוס" עוד טעמים. מה שיוצא זה ליקר אדום ורוד, בטעם מדהים ועשיר. טיפים: -גם אם יש מספר פירות עם עובש לאחר כמה ימים, פשוט להוציא אותם, לא להיבהל. -רצוי ששכבת הפרי הראשונה תהיה עבה, בכדי שלסוכר יהיה "קשה" להצטבר בתחתית. -לא לערבב או "לשחק" בתערובת לאחר היום השני של התהליך. -רצוי לשים יותר אלכוהול ממה שאתה אוהב לשתות מכיוון שהליקר יאבד חלק בתהליך. -לא לספר לכולם שהכנת ליקר כי כולם יבקשו בקבוק. -למהר לקנות דובדבן חמוץ כי תוך יומיים שלושה לא יהיו יותר בשוק. -אם אתה בצפון אתה מוזמן לטעום וישניאק שאני מכין (צור קשר בפרטי).

milch

New member
השיטה שלי שונה ומעולם לא העלתה עובש

בלי מדידות מדויקות. שמים בכלי זכוכית שניתן לאטום, דובדבנים ומכסים באלכוהול 96%. מחכים כשבוע עד שהדובדבנים ספגו את האלכוהול והתנפחו. מנקזים את הנוזל שנותר לכלי אגירה. מפזרים סוכר בהדרגה תוך הקפצה של הפרי עד שכולם מצופים. מחכים עוד כשבוע עד שהסוכר נמס וסופח אליו את האלכוהול מן הפרי. הפרי אמור להתכווץ ולהתקמט. מעבירים את הנוזל לכלי האגירה. שמים שוב אלכוהול וממשיכים את הסיבוב הבסיסי 4-5 פעמים או עד שהדובדבנים חסרי "בשר" לגמרי ונראים כמו עור ועצמות. מערבבים את כל הנוזלים שנאגרו ומוסיפים את הפרי. שומרים במקום קריר וחשוך לפחות 8 חודשים.

riluman

New member
זה לא וישניאק אלא "דובדבן שיכור">>

המתכון שציינת הוא אינו של ליקר, מכיוון שאין בתהליך התססה או יצירת אלכוהול עצמית של הפרי. מה שתיארת זה הכנה של מה שהרוסים מכנים דובדבן שיכור, וזה טעים מאוד (אני מכין גם את זה), אך זה חריף הרבה יותר, והטעם אלכוהולי בהרבה מהליקר וישניאק.

milch

New member
לא אתווכח

את שיטת ההכנה ירשתי מאמי ז"ל בשינויים קטנים. אמי היתה ממוצא טרנסילבני, שכנים, לא? בענין החוזק אתה מאד צודק.

צלשף

New member
טוב ספר לכולם את שם האטליז וכך

נגמור אם הרמזים א.ק

למעלה