"ליקר" פטל שחור סוג ב'. מה אפשר לעשות איתו?

LM817

New member
"ליקר" פטל שחור סוג ב'. מה אפשר לעשות איתו?

היה לי לא מעט פטל שחור בקיץ. אז הכנתי ממנו ליקר:
שמתי כקילו פטל עם סוכר לצנצנת ענקית. נתתי כמה ימים לעמוד ושהסוכר יספג ואז הוספתי בקבוק שלם של וודקה ושמתי בצד לאיזה חודש-חודשיים. אחרי זה סיננתי את הנוזלים וסחטתי את מה שנשאר מהפרי עצמו. יצא משקה שחור-יפה, עם ריח פירותי ממש טוב, חמוץ-מתוק ועם אחוז אלכוהול לא גבוה (מרגיש משהו כמו 15% נראה לי). תענוג.
עכשיו, התקמצנתי לזרוק את הפרי הסחוט כי הוא לא נסחט עד הסוף ונשארו בו חומרי טעם וחבל. אז ערבבתי אותו עם מים והוספתי עוד סוכר. נתתי לו לתסוס. כשהתסיסה הסתיימה הוספתי מעט מאוד וודקה (בבשביל למנוע הפיכה לחומץ). המשקה יצא ממש "סוג ב'". הוא חמוץ-מתוק-מר לכיוון של חמוץ. המרירות באה כנראה מריבוי הגליעינים ומריגישים אותה בגרעון אחרי לגימה. קיים ריח פרי קל, וריח אלכוהול.
אז... אני חושב שזה מתאים בעיקר לקוקטיילים (לערבב עם משהו). כי סתם ככה הוא לא הכי טעים שיש. אז אולי יש לכם המלצות מה אפשר לעשות איתו?
 
למעלה