לירון מישר

לירון מישר

למה אתה מוכר כל כך יקר שירים של ריקודי עם גם ככה קשה מאד להשיג שירי ריקודי עם אבל 10 שקלים לשיר זה נשמע לך הגיוני?

יש לי כל כך הרבה עבודה...

בשמירה על הפורום הזה מפני כתיבה מעליבה וריבים לא עניניים בין חברי פורום ואורחים חמי מזג, כך שלא נשאר לי מספיק זמן לעבוד וכל דקת עבודה מיוחדת יוצאת יקר מאד... וברצינות: זמן עבודה הוא זמן יקר. מעבר לכך כאן משלמים תמלוגים לחברות תקליטים ולאקו"ם וזה מייקר. אנא, בחר לך את הדיסקים המתאימים מהקטלוג ובהזדמנות זו אם גם תצטרף למועדון רוקדים תזכה ל-20% הנחה על הזמנותיך באינטנט. פר אינאף?

חשבת לרגע?

ירון רוצה על כל שיר 10 שקלים לא כולל מע"מ בדיסק נכנסים לפחות 25 שירים אז תעשי חשבון ותראי כמה זה עולה זה מוגמם מאד מאד מאד

עם כל הכבוד

ירון דיסקים של אומנים מהשורה לא עובר את ה 80 ש"ח כאן אם אני מזמין דיסק עולה יותר ממתיים שקל איפה ההגיון?

ההגיון שתזמין דיסק מוכן מהרשימה

אתה תשלם מעט ולי יהיה הרבה פחות עבודה ויותר נעים למכור לך בזול. מה דעתך?

shaffavi

New member
2000% רווח

על חומר הגלם זה לא ממש מעט. תקליטור ריק עולה בערך שקל. גם אם מביאים בחשבון את מחיר קופסת הפלסטיק וההדפסה (שאני לא ממש צריך אותם), עדיין מחיר חומר הגלם, נראה לי, לא יעלה על 3-4 שקלים. אתה גובה, לתקליטור סטנדרטי מהרשימה המוכנה, 78 ש"ח + 19 ש"ח דמי טיפול ומשלוח (סליחה, כמה עולה בול?). סה"כ: 97 ש"ח להזמנת תקליטור בודד. כלומר - על מוצר שעלות חומר הגלם שלו היא כ-4 שקלים, אתה גובה בערך 80. באחוזים מדובר על 2000 אחוז וזה לא ממש מעט. אז נכון - יש עלויות זכויות יוצרים ובעלים אבל כמה זה יוצא בדיוק אין אני יודע. אולי תאמר בבקשה מהי עלות הזכויות השונות בתקליטור ואוכל להביא זאת בחשבון (בכל מקרה לא נראה לי שזו הסיבה העיקרית להפרש הגדול). לפני כשבוע פורסמה כתבה באחד העיתונים על ´משרד הפקה של איש אחד´ שמאוד מצליח. לא זוכר שמות. משרד קטנטן בירושלים, הפקה (שתוארה כאיכותית) של הדיסקים במשרד על מחשב ביתי ושני צורבים רגילים. הוא מגלה את האומנים שלו בעצמו, מפיק להם דיסקים, דוחף אותם, וכאמור - בהצלחה. ואיך זה קשור לענין? הדיסקים שלו נמכרים בחנויות ב-20 עד 25 ש"ח ליחידה. זהו לדעתי, המחיר הסביר וההוגן לרוב הגדול של תקליטורי רוקדים. לכל הפחות - אלו עם השירים הישנים. גם בחנויות מוסיקה, דיסקים עם שירים ישנים נמכרים במחירים מוזלים. הרבה פחות מ - 78 שקלים, ולחנויות האלה יש הוצאות רבות שאין לך כמו שכר עבודה לעובדים רבים, שכר דירה גבוה של חנות גדולה במפלס הרחוב, ועוד. כל עוד המחירים יהיו בשמיים אנשים ימשיכו להעתיק.

כל הכבוד לך

שמח אני שיש אדם שמבין אותי כמה יקר ירון מישר בדיסקים שלו, אולי בעזרתנו ירון יחשוב ויוזיל את המחירים כי זה ממש ממש לא הגיוני מה שהוא מבקש ולכלל הרוקדים גם ישתלם לקנות

תוספת קטנה עבורך

כיוון שאתה גם נשוי, גם נחמד, ,גם חבר כאן בפורום וגם כותב יפה, וגם, וגם... אתה מוזמן לקניה חד פעמית ב-20% הנחה, כאילו אתה חבר מועדון רוקדים וכאילו הזמנת באינטרנט. זו הזמנה אישית לך. ובתקווה שגם תצטרף כחבר מועדון. בנוסף אבקש לדעת כמה, לדעתך, צריך לעלות דיסק ריקודי עם מוכן. עליו משולמים התמלוגים וכל ה"מסביב" שהזכרתי ושלא הזכרתי למעלה. תודה.

ירון תודה

אני אף פעם לא חיפשתי משהו רק בשבילי המטרה כאן בסה"כ שתוזיל לכולם את מחירי הדיסקים שכולם יוכלו להנות, ולדעתי דיסק של ריקודי עם שאפילו אני מזמין את השירים לא צריך לעלות יותר מ- 50 ש"ח ודיסק שיש בו אוסף שאתה נותן 30-35 ש"ח אני משווה זאת לאומנים הבכירים ביותר בארץ וזה עלות של דיסק עם שירים ישנים , כמו כן שמחתי לשמוע שתשקול בחיוב את דמי המשלוח ואני בטוח שכול הרוקדים יהנו כי הרי על דבר אחד נסכים כולנו ריקודי עם זה דבר עממי אז שגם המחירים יהיו כאלו

פעם הלכתי לקנות חולצה

המחיר הרשום היה 120 ש"ח (נכון יש זולות יותר). ישבתי וחשבתי: הכפתורים עולים, אולי 5 גרוש, הבד - עוד 2 שקלים, העבודה? נו כמה כבר משלמים היום לעבודת כפיים? התרגזתי נורא. למה המחיר המופקע הזה? נו את התשובה יודע כל מי שלמד קצת כלכלה. אבל לגופו של עניין: לכולם ידוע שיש גם: שכירות, ארנונה, חשמל, פרסום, החזקת מלאי, מימון, משפטיות (כאן לצערי העלות עצומה) ועוד ועוד, כך שהתחשיב שאתה עושה מתאים (אולי) לילד... לא חשוב , אני לא רוצה פגוע וזו לא המטרה. ואתה אבי הרי איש חושב, אז אנא אם אתה עושה חישוב כזה, עשה אותו בהגינות בהתאם לידע שלך. ואשר למחיר ברוקדים: עלות לצרכן, כאמור מורכבת מהרבה עלויות. במקרה שלנו, להחזיק מלאי של כל כך הרבה סוגים, המשוכפלים ידנית, אחד אחד והאמורים לתת מענה לכל ריקוד שאתה מחפש, גם לאלה הלא כל כך פולולריים (גם בזה אני לא תמיד מצליח), הינה עניין מורכב. מעבר לכך יש ל"רוקדים" מועדון חברים ואותו יש לעודד ולכן חברי מועדון מקבלים 20% הנחה על קנייה באינטרנט (10% לקניה במקום). על 10 מוצרים מקבלים עוד אחד חינם (ז כמעט 10% הנחה נוספים) ואילו משווק (ויש לי כאלה) צריך גם הוא להרוויח ומקבל 35%-45% הנחה ולחילופין אני צריך להרוויח גם ע השיווק ולא רק על הייצור. נכון שלצרכן המחפש רק שיר אחד זה נראה יקר, אבל העבדה שיש לו מקום חוקי שם הוא יכול למצוא את מבוקשו - עולה כסף. ואשר למשלוח: ממתי עלות המשלוח הינה רק הבול? ללכת לעמוד בתור בדאר לא עולה כסף? אריזה לא עולה כסף? מסקנה: קנה כמה מוצרים ביחד, הצטרף למועדון ותחסוך עלויות!

ירון, האם קנית לבסוף את החולצה ?

ירון, השארת אותנו במתח. מחיר החולצה היה 120 ש"ח (כפתורים 5 גרוש הבד 2 שקל וכו´) ואתה התרגזת על המחיר המופקע. אז קנית או לא קנית ? אני מתה לדעת ! תראה ירון, אני כצרכנית הקונה מוצר כמו בגד או נעל ושואלת את המוכר, כמה זה עולה ? או כמו ששואלים בארץ "בכמה תשאיר לי אותו ?" לא בדיוק מעניין אותי, כמה עלה לייצר את החולצה, מחיר הבד, שכר הפועלים לשעה, מחיר האריזה, דמי המשלוח וכו´. אותי מעניין תכל´ס, "כמה זה עולה ?" וכשהמחיר גבוה או שלא נראה לך מוצדק, מה לעשות, חושבים על אלטרנטיבה. לא מוצדק - אבל כמעט כולנו צורבים דיסקים, מעתיקים קלטות, ועושים כל מיני טריקים לחסוך כסף. הנה וידוי אישי : בלימודיי באוניברסיטה אני מצלמת לי ספרים וחוברות לימוד רבים שאחרים קנו וחוסכת לי כך הרבה כסף. לא יפה, אבל זו האמת !! לכן כנראה ירון גם רבים מזייפים את המוצרים שלך !!! מירי.

כל מה שאמרת - נכון

והאמיני לי שאני ער למה שקורה, ער לטענות הצרכנים ומשנ איפה שאפשר. ד"א את החולצה קניתי כי היא מצאה חן בעיני וידעתי שהיא מחומר טוב ועשויה בעבודת יד מקצועית... ואשר למחירים, תוספת להסברי: נכון שכל המרכיבים אינם מעניינים את הצרכן אותו מעניין רק החיר הסופי. הסברתי זאת כי אבי, למעשה, ביקש זאת. וגם. המחירים של "רוקדים" נקבעו בשנת 1999, כאשר הודפס הקטלוג. מחירו של דיסק ריק באותה תקפה היה 25 ש"ח + מע"מ וגם הצורבים עלו אחרת ועבודת הצריבה וכו´. לשנות מחירים מודפסים המופצים בכל העולם זו משימה "קצת" מסובכת (נכון, לא מעניין את הצרכן). גם המצב בארץ הוא די נזיל (שינויי שער הדולר, אינפלציה, שיניי במיסוי וכו´). מחירי "רוקדים" לא עלו בעקבות מה שקרה בשנתיים האחרונות, נהפוך הוא, המחיר בדולרים (קטלוג באינטרנט באנגלית) ירדו בכ-10% ומעלה. המסקנה אליה הגעתי (יתכן גם שאני טועה) שעדיף לתת הנחה נוספת ללקוחות נאמנים, לחברי מועדון ולכאלה שקונים כמות גדולה או משווקים את המוצרים של לרוקדים בחוגים. מכאן ההנחה למנויים בגובה של 20% והנחה לקניה מרוכזת של עד 45%. תודה על ההאזנה.

shaffavi

New member
אני ביקשתי פירוט? לא ממש.

כדי להראות שהמחיר מופרז, הבאתי חישוב מאוד מקובל, פשוט ומהיר, ובמכוון נמנעתי מלהכנס לפירטי הפרטים הקטנים של ניהול עסק. אתה בתגובה, כתבת, שאני לא מבין כלכלה (ציטוט מדבריך: "נו את התשובה יודע כל מי שלמד קצת כלכלה."). ולמה? כי, לדבריך, יש הוצאות שונות ורבות שלא התחשבתי בהם (ציטוט: "לכולם ידוע שיש גם: שכירות, ארנונה, חשמל, פרסום, החזקת מלאי, מימון, משפטיות "). ואם זה לא מספיק אז אתה כותב לי: "התחשיב שאתה עושה מתאים (אולי) לילד". וזאת כמובן כי נמנעתי מלהזכיר את פירטי הפרטים של ההוצאות השונות. והנה, הפלא ופלא, בתגובתך זו למירי אתה כותב: "הסברתי זאת כי אבי, למעשה, ביקש זאת."... הדבר היחיד שביקשתי, היה לדעת מה עלות הזכויות בתקליטור (ועל כך דווקא לא ענית בתגובתך הראשונה). מאחר והנושא היה על סדר היום פעמים רבות (המאבק עם חברות התקליטים\אקום), רציתי לקבל הערכה שלדעתי מעניינת רבים. ויחד עם זאת, דבריך לגבי מחיר התקליטור מאוד מעניינים ואבקש להתייחס אליהם. אתה בעצם כותב שלמרות שמחיר התקליטור ירד בכ-20 שקלים(!), אתה ´נאלץ´ להמשיך ולהרוויח את אותם 20 שקלים, ולא מעביר את הירידה במחיר לצרכן, כי לדבריך: "לשנות מחירים מודפסים המופצים בכל העולם זו משימה "קצת" מסובכת "... (תרשה לי לחלוק על ´נימוק´ זה. אם תרצה הסבר, אפרט). לפי איך שאני רואה את תשובתך זו, זו התנהגות של מונופול ששולט בשוק ולא התנהגות של חברה רזה שפועלת בתנאי שוק תחרותיים, ומי שמשלם הוא הצרכן. יש לפתוח את השוק לתחרות. בשום אופן לא כדי לפגוע בך. כבר ציינתי בעבר שאני מעריך מאוד את תרומתך לריקודי העם. התחרות פשוט ממריצה את היצרן לחשוב כל הזמן על טובת הצרכן, וכולנו יוצאים נשכרים.

יתכן ולא הבנתי בדיוק את דבריך

ולבטח שלא התכוונתי לפגוע בך אישית בחישוב העלויות. אם הרגשת נפגע, קבל את התנצלותי. אשר למונופול הנה עוד שיעור קטן בכלכלה (שאני בטוח שאתה מכיר אותו) אם העסק שאני מנהל היה כל כך רווחי וכדאי היה נפתח מייד עסק דומה. פעמים רבות איימו עלי חברי בפתיחת חנות דומה והפקת עיתון דומה ותשובתי הייתה - "נהדר" ברגע שתהייה עוד חנות כזו זה הסימן שאני בכיוון הנכון וגם התחרות שתהייה רק תתרום להתיעלות (ואני אכן מאמין ויודע שכך הוא). שוק זה עדיין לא נפתח לתחרות כי זה לא באמת מאד מד כדאי וכיוון שהבעיות החוקיות מאד סבוכות. כפי שכתבתי, לפני 3 וחצי שנים יצא הקטלוג ומייד לאחר מכן הוגשה התביעה של חברות התקליטים. את המאבק להכרה בזכות המוסרית שלנו "לרקוד בלי לגנוב" - לשלם מחיר הוגן לחברות - אני מנהל כמעט לבדי (עם עורך הדין שלי ועם עזרה רבה ואמיתית של דר´ דן רונן), הצרכנים אכן משלמים את המחיר יחד איתי. לשנות מחירים לפני שהענין סגור מכל הכיוונים - זה לא יהיה צעד חכם ולכן זה לא אפשרי. וכאן בא ההסדר של הנחות נוספות שאני נותן לחברי המועדון ואני בהחלט מנסה למצוא עוד דרכים (גם הכתיבה בפורום מכריחה לחשוב עוד ולכן אני בהחלט מברך על הביקורת העניינית). המצב כעת עם חברות התקליטים (בקיצור): הן הסכימו בסופו של דבר ששופט יעגן את ההסכם הקיים דה פקטו בפסק דין של בית משפט (הסכם לפיו על כל מוצר מודבקת מדבקה הנרכשת מהפדרציה). החברות לא יכולות לחתום על כך מרצונן החופשי כי זה לא תמיד עולה בקנה אחד עם ההסכמים שלהם עם המבצעים (מסובך מאד). בית משפט מצידו לא יכול היה לתת להסדר הקיים גושפנקא חוקית כי יש כאן בעיה של "הגבל עיסקי" (השירים שייכים לחברות רבות ואסור שיהיה מחיר אחיד בחוזה. רואים? עוד יותר מסובך וגם המון הוצאות משפטיות). הנה כי כן כרגע מחכים להיתר מהמנהל על ההגבלים העיסקיים. עורכי הדין של שני הצדדים מצדדים בהסדר וחברות התקליטים מצטערות שנכנסו להליך המשפטי. ואשר לשינוי "חוקי זכויות היוצרים" אכן יש צורך להתאימם לשינויים הטכנולוגיים המהירים - האם אתה מוכן לעזור לי במאבק שאני מנהל כדי להתאים חוקים אלה לענף השונה והמיוחד של ריקודי העם? אני בהחלט זקוק לעזרה. ושוב לתחשיב: ייצור המוני הינו זול אלף מונים מייצור פרטני של כל דיסק וקלטת. השליטה במלאי אכן גדולה יותר אבל כיוון שיש כל כך הרבה סוגים תחשוב, למשל כמה כסף מושקע במלאי של מדבקות מחברות התקליטים עליהן יש לשלם מראש.

מי הולך ללמוד שנתיים לפני הפנסיה ?

אני שנה רביעית באונברסיטה, אבל לפני עוד שנים רבות. אבל את - מירי, העדת על עצמך , שנתיים לפני הפנסיה . לא חבל על הכסף והמאמץ . ללמוד - ואחר כך לצאת מיד לפנסיה, בלי לתרום לחברה משהו , מהידיעות שצברת בלימודיך. כבר הכנתי לך מקום בדיור מוגן, וכששמעו שאת רוקדת - שמחו מאוד. בידידות חבר

שמור על החדר היטב !!!

חברשל יקר ! תאלץ לשמור על החדר היטב והרבה הרבה זמן. אולי אפילו עדיף שתשכיר את החדר ל-37 שנה. כי רק אז אגיע לגיל שמתקבלים. ובינתיים אתה מהשכירות, אולי תעשה קצת כסף. אני מבינה שאתה כבר נמצא מזמן בגיל ה"רך". בינתיים תבלה ב"דיור מוגן" עם הגברת יפה ירקוני. היא תשיר "עגלה עם סוסה" ואתה תרקוד ! בידידות ! מירי.

shaffavi

New member
אם רוצים להראות את התמונה הכללית

רצוי לא להתעסק בספירת העצים עץ עץ, שכן אז: "מרוב עצים לא רואים את היער". החישוב שהצגתי הוא אומדן כללי בלבד ונועד להראות מגמה או עיקרון בלי לטבוע בפרטים. חישוב דומה שמעתי מפיו של מנהל השיווק במפעל בו עבדתי (לגבי מוצר של המפעל). חישובים דומים שמעתי גם בדיוני מומחים בתוכניות רדיו שעסקו בדיוק בנושא שלנו. דהיינו: המחירים האבסורדיים של אלבומי המוסיקה. ברור שיש הוצאות תיפעול עסק שונות. אבל, כדי להראות שמחיר של 97 ש"ח לתקליטור בודד (כולל משלוח) הוא מחיר גבוה ביותר, אני לא צריך להכנס לפירטי הפרטים של ההוצאות המשרדיות. מספיק לי להראות את היחס. ויחס של פי 20 בין מחיר המוצר הסופי לבין עלות חומרי הגלם הוא יחס מוגזם ביותר ושום הוצאה משרדית לא מצדיקה אותו. בנוסף, הבאתי דוגמא של משרד הפקות קטן ומצליח, עם הוצאות בערך כמו שלך, ואצלו מחיר התקליטור 25 שקלים (והוא גם מרוויח משהו). כמו כן, הזכרתי את חנויות המוסיקה, שהוצאות התפעול שלהם גבוהות פי כמה משלך ועדיין מחירי האלבומים אצלם במקרים רבים נמוכים משלך (ביחוד אלבומי מוסיקה ישנה). לגבי הבול ("סליחה, כמה עולה בול?"): גלוי וידוע שגביית +4 דולר "דמי טיפול ומשלוח" היא בסך הכל דרך סמויה\נוספת להגדלת הרווח. נניח שאני נכנס לחנות מוסיקה, מתייעץ עם עובד בחנות מספר דקות, לוקח תקליטור שרשום עליו מחיר: 78 שקלים, וניגש לקופה לשלם. אני מושיט לקופאי 78 ש"ח ואז הוא אומר לי: "רגע, תשמע, דיברת עם עובדים בחנות וזה עולה כסף (משכורת) לבעל העסק. כמו כן הסתובבת במעברים ובסוף היום נצטרך לעשות ספונג´ה וזה עולה כסף, הניילון בו אני שם את התקליטור גם עולה כסף, ומה - החשמל חינם? בקיצור - תביא עוד 19 ש"ח"... אחד הרעיונות המרכזיים במכירה דרך טלפון ואינטרנט הוא צימצום דרסטי בעלויות התיפעול (שכ"ד, משכורות, וכולה) יחסית לחנות. את החיסכון הניכר הזה בעלויות, היזמים מעבירים בדרך כלל לצרכן בצורת מחיר מוצר נמוך. במקרה של ´רוקדים´ אני לא רואה לכך ביטוי. לדעתי, כאשר מחיר התקליטור יהיה 25 ש"ח או פחות, הרבה פחות יעתיקו והרבה יותר יקנו. אז מתח הרווחים ליחידה יהיה נמוך מאוד (וכך צריך להיות,), אבל הרווח הכללי השנתי לא יפחת, הודות לעליה משמעותית במכירות, ואולי אף יגדל... (הערה: אנני יודע את עלות הזכויות בתקליטור, מה שכמובן יכול להשפיע על המחיר שנקבתי). אז נותרה שאלה פתוחה שבהחלט מעניינת, אני חושב, רבים: מה עלות הזכויות השונות בתקליטור. ירון, אתה יודע את התשובה. תוכל בבקשה להגיד גם לנו, שנדע ונבין. ישנם כאן נושאים רבים נוספים שלא אכנס אליהם, כמו למשל: 1 - אנחנו בכלל לא צריכים תקליטורי פלסטיק ועטיפות ומשלוחים ובולים. אנחנו רק רוצים את המוסיקה (דור האינטרנט). 2 - עריכת השירים לריקודים בעידן המחשב (מיותרת אולי?). 3 - פתיחת השוק לתחרות לטובת הרוקדים. 4 - שינוי דרסטי של חוקי זכויות היוצרים הארכאיים. ועוד. בפעם אחרת... (הערת אגב לגבי מלאים: דווקא אתה, שמייצר עם מחשב אישי וצורב במשרד, יכול לשלוט במלאים הרבה יותר טוב ממפעל שמייצר בסדרות ייצור (גדולות בדרך כלל)). ירון, אודה לך אם תמנע משמוש בהשמצות אישיות ותתיחס לגופם של דברים ולא לגופו של כותב. תודה.

איפה השתמשתי בהשמצות אישיות?

תשובתי היתה כולה לגופם של דברים. חיפשתי משהו אחר ולא מצאתי. אם טעיתי - קבל את התנצלותי הכנה. לא שאין הגיון בדבריך - יש ויש בעיקר באשר לנושא עלות המשלוח, שווה מחשבה נוספת. עלות זכויות יוצרים וחומר גלם כ-15 ש"ח. שאר התשובות ראה במה שכתבתי למירי.

למעלה