זו אחת השאלות הכי קשות לדעתי ../images/Emo178.gif
אני גם שואל את עצמי יום-יום מה יקרה בין ה £ ל ₪ ? מי יכול לדעת? אני גר באנגליה ומחזיק שקלים כרגע, אבל שוקל דווקא לעשות ההפך ממך ולקנות פאונדים כרגע, או יותר נכון דולרים ולא פאונדים, אבל גם לא סגור על זה עד הסוף. אני די עוקב אחר הצמד המון זמן. בגדול, זו הערכה בלבד, ואין להסתמך עליה כדי לקבל החלטות, אך אולי היא יכולה לתת לך קצת תמונה כללית על המצב: הגורמים התומכים בהתחזקות הפאונד: - הורדת הריבית בישראל לסביבת ריביות שדומה לארה"ב ואירופה, מה שאמור לחזק את ה $ ובמקביל את הפאונד גם כן. - מיתון גלובלי שבניגוד ל 2008 שבה השקל התחזק עד מאוד, נראה דווקא שהתסריט הוא הפוך והנטייה היא לקנות מטבעות של שווקים מפותחים ולא מתפתחים. (מחיר הזהב יעיד על כך גם כן) - כאן באנגליה הממשלה הנוכחית עשתה הרבה קיצוצים כדי לתמרץ את הכלכלה ונראה שבטווח הארוך הפעולות האלו יכולות לתת פתרון לבריטניה, אבל כאן גם מגיע הצד השלילי: הגורמים התומכים בהחלשות הפאונד: - למרות הורדת הריבית בישראל עקב מחיר הדיור הגבוה והעובדה שישראל אינה במצב גרוע כמו אירופה וארה"ב - ייתכן ותהיה הפתעה גם כלפי מעלה וכל העלאת ריבית אחת של פישר אם יתברר שאחרי כמה בנקים שיתרסקו, והמצב ישתפר, בטווח הקצר-בינוני השקל יכול להתחזק מול ה $ ומול הפאונד במקביל. (הערכה שלי שהסיכוי לכך הרבה יותר נמוך ויותר סיכוי לפאונד לעלות) - בריטניה היא חלק מאירופה ואירופה במילים עדינות גמרה את עצמה, אין כסף באירופה ורק היום דווח על בנק בלגי שממשלת צרפת ובלגיה החליטו לסגור שזה אומר שהקסטטרופה רק מתחילה. - הקיצוצים כאן ייתכן ולא יעזרו כי אנגליה מאוד נגועה באירופה והבנקים כאן גם במצב מאוד שביר וייתכן ולמרות כל מאמצי הממשלה למנוע משבר - אולי זה "יותר מידי מאוחר" ובמקרה כזה אין ספק שהיורו והפאונד יתרסקו מול הדולר (בהסטוריה פעם הפאונד הגיע ל $1.05 ואני לא יודע אם התסריט הזה בטווח הארוך לא יחזור על עצמו!) הערכה אישית שלי: בטווח הקצר - המגמה לדעתי היא להתחזקות ה $ ובמקביל ה £ מול השקל הישראלי, ולדעתי המגמה הזו לא נפסקה, יש תנודתיות גבוהה מאוד (מ 5.85 ל 5.70 או בדולר מ 3.78 ל 3.70) אבל בסופו של יום לדעתי המטבעות הללו ימשיכו להתחזק מול השקל. בטווח הבינוני - הולך להיות פיצוץ באירופה וכשזה יקרה, בתקווה שזה לא יבוא ב BOOOM אבל אם זה יבוא ב BOOOM אולי כדאי באמת שתמיר את הפאונדים שלך לשקלים, אם אתה מאמין שהולך להיות פיצוץ. המצב ידוע ולדעתי יתנו להרבה בנקים לקרוס ויהיה קטסטרופה, אני לא יודע עד כמה, אם הייתי יודע הייתי יכול להגיד לך את כיוון המטבעות - אבל אם אתה שואל אותי - לך רק על ה $ ולא על ה £, אם כבר זה המטבע היחיד שעוד יכול לספק את הסחורה בשעת משבר כזו נוראה. זו דעתי האישית.