לישראלים שרוצים להגר לקנדה

CANADA101010

New member
גילוי נאות: אין לי כלים להתמודד עם אני חי במערב וליבי במזרח

נכון מאד
עכשיו זוכר
לדעתי
הטענה כדברי מר רוסו: " הישראלי הבוגר, הביקורתי, העמיד נפשית, הסתגלן, הכן, והכשיר לניתוח והבנה של סיטואציות חברתיות מורכבות, מתוחכם ומורכב הרבה יותר מעמיתו הקנדי. לכל אלו השלכות רבות. חלקן שליליות. חלקן חיוביות"
נכונה רק לחלק מזערי שהוא הקטר שסוחב את רכבת ההיטק.
אם הוא מדבר על עובדים בתחום ההיטק שהם יותר "קומבינטורים"
אני מסכים אבל זאת עיסקת חבילה - במרחב הציבורי למשל.
לי אישית קשה לחיות באזור שבו "ישירות יתר, וולגריות, אגרסיביות, דעתנות, יהירות ותחושת אדנות"
לחיות במדינה כלשהי קשור לעשרות פרמטרים של בעד ונגד
גילוי נאות: אין לי כלים להתמודד עם: אני חי במערב וליבי במזרח
 
לא רק שהוא ממחזר, הוא גם עושה כל-כך הרבה הכללות

על "הקנדים", כאילו כולם מקשה אחת. יתר על-כן הוא מציג דברים שהם בגדר השערות שלו בתור מסקנות, בלי סימוך עובדתי או הוכחות מחקריות. למשל: "הכעס, הביקורת והאגרסיות לא נעלמים, הם מודחקים. התוצאות הן, בין היתר, קשיים בתקשורת בינאישית, נטייה מוגברת לשימוש באלכוהול, בסמים ובתרופות הרגעה ועוד." יש עוד כל-כך הרבה גורמים שיכולים להביא לשימוש מוגבר באלכוהול, סמים ותרופות הרגעה (למשל, חברות התרופות שהיום נתבעות במליונים בגלל האופן שבו קידמו משככי כאבים שגורמים להתמכרות והביאו למשבר האופיואידים)

או הרמיזה שזה גם הגורם לחרדה אצל סטודנטים: "כמרצה בקולג' הופתעתי לגלות כי שיעור ניכר של הסטודנטים סובלים מחרדה ובשל כך הם מתקשים גם במטלות אקדמיות בסיסיות, כגון פרזנטציה והשתתפות פעילה בשיעורים."
גם כאן יכולות להיות הרבה מאד סיבות אחרות לתופעה: למשל, שהסטודנטים שלו הם בני 18 ולא בני 21-22 (והם גם לא עברו שירות צבאי שיש לו השפעה על הבגרות המנטלית). יותר קבלה של בעיות נפשיות, שבתורה יכולה להביא גם ליכולת לדבר על הבעיות באופן פתוח יותר וליותר אבחונים (בעוד שבישראל יש אולי יותר נטייה להתעלם ולא לקבל טיפול).

גם אני חוטא כאן באותו חטא של העלאת השערות, אבל הנקודה היא שהבעיות שהוא מציג הן בעיות מורכבות שיכולות להיות להן סיבות רבות ולא רק אלו שהוא מציין. עדיף שיישאר בתחום המשפטים ולא ינסה לתת פרשנות פשטנית לבעיות שסוציולוגים, פסיכולוגים, קרימינולוגים, חוקרי חינוך, חוקרי בריאות ואחרים עוסקים בהן לא מעט.
 

dannyk27

New member
האם אתה חושבה

ששרות בצבא (צה"ל) יכול תרום או להוריד מצפי לבעיות נפשיות, בדרגה זו או אחרת?
 
גם וגם

אי אפשר להתייחס לזה באופן פשטני כי ההשפעות יכולות להיות שונות מאד מאדם לאדם ובנסיבות שונות. לדוגמאף מצד אחד, שירות צבאי יכול לגרום להרבה מאד לחץ, פוסט-טראומה ועוד. מצד שני, התמודדות עם אתגרים והיכולת לעמוד בהם יכולה לחזק ביטחון עצמי ותחושת מסוגלות.
 

CANADA101010

New member
אני אצטט את מיכאל מהעבר

לדעתי השאלה היא האם שרות בצה"ל בישראל יכול לתרום להפיכתו של נער צעיר ל:
"בוגר, ביקורתי, העמיד נפשית, הסתגלן, הכן, והכשיר לניתוח והבנה של סיטואציות חברתיות מורכבות, מתוחכם ומורכב הרבה יותר מעמיתו הקנדי" כדברי מומחנו למשפטים.
התשובה שלי כן לחלק מאד קטן כקטר להייטק (למשל בוגרי 8200)
מערכת החינוך בישראל מצמיחה גם כמות של ערסים וגם תיחכום (לא תמיד חיובי)
2000 שנות גלות וההשרדות הצמיחו הרבה זוכי פרס נובל אולי (האם אמא של ניוטון יכולה לקבל קרדיט על גאונותו? - מסופקני)
אני אצטט את מיכאל מהעבר
אקח את קנדה בכל יום על פני ישראל
המעניין מדוע עו"ד רוסו משקיע זמן ומחשבה במאמר ובהרצאתו
זה כבר דיון אחר
 
ואגב, יש בעיות נפש שידוע שיש בהן מרכיב גנטי

אולי השכיחות של גנים כאלו באוכלוסיה בקנדה גבוהה יותר? בקיצור, כמו שכתבתי למעלה- מדובר בבעיות מורכבות ועדיף לא לנסות לתת להן פרשנות פשטנית על בסיס נסיון אישי. במיוחד כשזה לא תחום המומחיות שלך.
 

dannyk27

New member
האם יש ייתכנות לבין השתייכות גנטית

להשתייכות מסורתית/תרבותית?
 

CANADA101010

New member
למעשה הכיוון ההפוך יותר מעניין. השפעת התרבות על הגנים.

אן פאוסטו סטרלינג, ביולוגית מאוניברסיטת בראון שחקרה את ההבדלים בין הורמוני המין הזכריים והנקביים מסכימה כי "אין כל בסיס מדעי" להסבר גנטי, וכי דפוסי ההתנהגות נלמדים ככל הנראה בגיל הילדות
למעשה הכיוון ההפוך יותר מעניין. השפעת התרבות על הגנים.
לסקרנים כדאי לקרוא מאמר מרתק על השפעת שתיית החלב בלי להיות חולה - רק ב9000 השנים האחרונות. מה קרה לפולינזים כשנאלצו להתמודד עם רעב. השפעת המזון המצוי באפריקה על נעקצי יתוש המלריה ועוד.
https://www.bbc.com/future/article/20140410-can-we-drive-our-own-evolution
 
ההשפעות האלו אינן ישירות

שום דבר בכתבה הזאת, שאי אפשר לכנות אותה מאמר מדעי, לא מעיד על השפעה של התרבות על גנטיקה. היא רק מצביעה על קשרים, וקשר לא מעיד על סיבתיות.

וכהערת אגב, המוטציה שמאפשרת לפרק לקטוז אחרי גיל הינקות הופיעה להערכת החוקרים (כתבתי פעם מאמר על השאלה האם חלב בריא או לא בכתב עת מדעי פופולרי) כבר לפני כ 15 אלף שנה- ולא 9000
 

CANADA101010

New member
תודה על התיקון

תודה על התיקון
ביות הפרה למיטב ידיעתי קרה לפני עשרת אלפים שנה
בהנחה שזה נכון
האם המוטציה שמאפשרת לפרק לקטוז אחרי גיל הינקות הופיעה לפני הביות?
 
ההסבר האבולוציוני היותר מתקבל על הדעת

הוא שהמוטציה הופיעה באוכלוסיות מסויימות ונתנה להן ייתרון אבולוציוני- מקור מזון עשיר נוסף- ולכן היא השתמרה והפכה נפוצה באוכלוסיה (למרות שמוטציות יכולות להפוך שכיחות באוכלוסיה גם כתוצאה מתהליכים אקראיים כגון "סחף גנטי"- genetic drift). ייתכן שאנשים השתמשו בחלב פרה כתחליף לחלב אם בתינוקות ואז חלקם גילו שהם יכולים להשתמש בחלב פרה גם אחרי גיל הינקות, מה שכאמור נתן ייתרון אבולוציוני. וסביר להניח שזה מה שנתן דחיפה לביות פרות באופן מסיבי, אף על-פי שייתכן שביות בקנה מידה קטן התחיל כבר לפני כן- אולי כמקור לבשר דווקא.

כנ"ל גם ההסבר הסביר יותר מבחינה אבולוציונית לקשר בין גידול בטטות לבין הגן הנותן עמידות למלריה (שהחסרון שלו הוא שכיחות גבוהה יותר של אנמיה חרמשית). בוא נניח שני שבטים שחיים זה לצד זה: מגדלי הבטטות ומגדלי הבננות. שני השבטים יריבים ואינם מתחתנים ביניהם. בשבט מגדלי הבטטות מופיעה באקראי המוטציה בגן להמוגלובין שגורמת לעמידות למלריה (וגם לאנמיה חרמשית). בתנאי המחיה שלהם, התכונה מעניקה ייתרון אבולוציוני ולכן בתהליך של ברירה טבעית (רבים מאלו שאינם נושאים את הגן חולים במלריה וחלקם מתים) המוטציה הופכת שכיחה באוכלוסיה של מגדלי הבטטות. אצל מגדלי הבננות לא הופיעה המוטציה. מה שאתה תראה זה קשר: שכיחות גבוהה יותר של הגן אצל מגדלי הבטטות. אבל הקשר הזה הוא תוצאה של נסיבות כלשהן ולא קשר סיבתי.

אלו כמובן תסריטים היפותטיים, אבל לפי כל מה שאני יודע על גנטיקה ואבולוציה הם הרבה יותר סבירים מאשר השפעה ישירה של התרבות על הגנטיקה.
 
סבירות גבוהה שכן

בגלל שאנשים מאוכלוסיות קרובות גנטית חיים בד"כ באותו אזור (או שמוצאם מאותו אזור) ולכן חולקים תרבות משותפת. אבל הקשר הוא לא בהכרח סיבתי- למעשה סביר יותר להניח שאיננו סיבתי. הנקודה שציינתי התייחסה לבעיות מהסוג שציין הכותב. למשל ב OCD יש מרכיב גנטי (אני לא יודע לגבי בעיות חרדה אחרות אבל אני מניח שזה נכון גם שם). וכשאני מתייחס למרכיב גנטי אני לא מתכוון לכך שגנטיקה היא הדבר היחיד שמשפיע. התנהגות בד"כ מושפעת משילוב של סביבה ותורשה.
 

CANADA101010

New member
יש דחיפה גדולה של ניפוח מניות של חברות רבות

אם ברצינות אז יש דחיפה גדולה של ניפוח מניות של חברות רבות.
נחכה למנצח ונראה
 
למעלה