לי אישית כבר נמאס

לי אישית כבר נמאס

ממה? מילדים שקראו ספר או שניים, גם אלה מאיכות נמוכה ומטה, קראו אתר מפגר באינטרנט (לא שהאנגלית שלהם מספיק טובה כדי להבין את מה שהם קוראים) - וישר רצים לפתוח אתר על מאגיה, מיסטיקה ופגניות. הם עוד מכנים את עצמם בכינויים כאילו הם מינימום עוסקים בתחום עשרים שנה, כותבים שטויות וכאשר מעירים להם על זה, אפילו בעדינות, הם מיד מתקיפים. עוד יותר גרוע - כשמנסים לעזור, להסביר ולכוון - הם עדיין מקבלים את העזרה כאילו היא זו הטעונה בדיקה ולא הם עצמם. חלק מחברי הפורום קיבלו אתר כזה ממני בדיוק באיסיקיו. התגובות שקיבלתי נעו בין צחוק היסטרי לבין חמת זעם קדוש. מה צריך לעשות? להבליג? לנסות לתקן? לצאת למסע הסברים אינטרנטי, או להגיד תודה על כך שהם לוקחים אליהם את כל אלו שאנחנו לא רוצים בהם בעצם?

Justin Angel

New member
מהפורום הזה?

אם יש אחד שעשה את זה, אני אקח את הראש שלו, אשים אותו במחדד עד שיהיה לו אינטלקט מספיק חד. רציני, אם יש מישהו כזה אני רוצה שמות. אילו, יש לי יותר ניסיון עם טיפול באנשים חסרי-ניסיון ומטומטמים למיניהם, אל תתעצבן, תן לי לעשות את זה :) בכל מקרה, אם אתה מדבר על אלי-אור או משהו כזה, מזמן הפסקנו לחשוב על זה. אין מה לעשות, יש יומרה, יש טיפשות ויש ילדותיות וכל אלו במשולב ביחד מהוות שילוב קטלני. אתה עושה עבודה נהדרת, ואי-אפשר להכחיש את עזרתך הנרחבת בהקמת הפרוטו-קהילה :)

RainBird

New member
בוקר טוב אילן. הבורות ואי השתנות האינטלקט בפורום זו בדיוק הסיבה שרבים וטובים עזבו, ורבים וטובים פשוט גם לא מוצאים על מה להגיב, או להתחיל הודעה חדשה כי לא יבינו פשוט את פישרה הבורים למינהם שמציפים את הפורום. זו הסיבה שאני ממעט לכתוב או להגיב. ארדן

ארדן היקר

אם לא מתאים לך הפורום, אתה בהחלט יכול שלא להכנס אליו. אף אחד לא מכופף את ידך ואומר לך "תכתוב!". אם אין לך בקורת בונה או מה להוסיף לפורום, עדיף שלא תכתוב כלל.

Unblessed

New member
שיעשו מה שבראש שלהם

גם אם כולם בפורום הזה ממש יתאמצו וכל אחד "יאמץ ילד" זה לא ממש יעזור. תשאיר אותם לעצמם, תן להם לחשוב מה שהם רוצים, הם במילא לא עושים נזק ממשי לאנשים. חוץ מזה שלפעמים האתרים האלה באמת יכולים להצחיק מאוד ולשפר את מצב הרוח... בקיצור, אני לא חושבת שיש בשביל מה לכעוס. הם אוהבים לחשוב שטויות - שיחשבו. אם מישהו מספיק טיפש כדי להאמין להם...

L e s t a t

New member
למרות שאתה לא לבד פה

תמיד היו ותמיד יהיו כאלה אנשים. לדעתי, אתה מבזבז עכשיו זמן ואנרגיה יקרים על בכלל לתת יחס לנשמות המסכנות הללו. אבל במקרה של מתבגרים אז זה לגיטימי שדברים כאלה יקרו, כשמדובר בצעירים מאוד (ואני מתכוון לטווח של גילאים שנע בין 13 ל-15) אתה יכול רק לצפות מהתנהגות כזו. העובדה שהם פותחים אתרים מעידה על כך שהם רוצים לחלוק את הידע שהם רכשו עד עכשיו... לצערינו, הם גם עושים את זה כדי להרגיש גדולים ושהעולם יראה כמה חזקים וחכמים הם וכמה שאסור להתעסק איתם או שכדאי להתייחס אליהם לכל הפחות כאל רבנים או גאונים יחידי סגולה. גם התגובות התוקפניות שלהם די צפויות - מחקרים הראו שמתבגרים יכולים לפרש דברי מבוגרים מהם בצורות תוקפניות, לעיתים קרובות, וגם בפירוש הבעות פנים. חוץ מזה, הרבה מתבגרים נוטים להתעצבן הרבה. אני אומר פשוט להניח להם לנפשם. יום אחד, חלק מהם יבין איפה הוא עומד ושהוא עשה טעויות ויתחיל להתבגר, בעוד שחלק מהם הוא מקרה אבוד מראש ויש אפילו כאלה שיביאו על עצמם את האסונות שלהם - גם כאן יש חזקים וחלשים, החלש בסופו של דבר נרמס והחזק שורד. גם בתור מישהו שנוטה יותר לעבר סוציאליזם אני אומר את זה, יש מצבים שפשוט אי אפשר לעזור לחלשים מסויימים לקום על הרגליים - יש כאלה שפשוט ייפלו ובמאגיה, יותר מכל דבר אחר, אם יש מישהו שלא יכול לעמוד - סופו שייפול, במוקדם או במאוחר.

TheBlueOne

New member
ס ל י ח ה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לסטט.. יקירי, עיניי נפערו בתדהמה לנוכח משפט אחד ויחיד: "לדעתי, אתה מבזבז עכשיו זמן ואנרגיה יקרים על בכלל לתת יחס לנשמות המסכנות הללו ... ". וכאן גם נגמרה ההודעה שלך מבחנתי . איך אתה מעז? "נשמות מסכנות"?!?!? מי אתה שתשפוט? יש אנשים ויש אנשים. אתה לא יותר טוב מאנשים אחרים. סמוך עליי. אני בכלל לא מבין על מה הויכוח פה? על זה שלא כולם רואים לנכון לכתוב ולהביע דעות? רבות הן הפעמים בהן מוצא אני את עצמי קורא הודעות בפורום אבל נמנע מלהגיב או עייף מידי על מנת לשתף את חברי הפורום במחשבותי ורעיונותי- אני לא חושב שזה מצביע על בורות או אדישות או "נשמה מסכנה..." מסוג כלשהי. רד מהעץ שטיפסת עליו. ומהר!

L e s t a t

New member
טוב, עכשיו לי נמאס

אני שומע ביקורות כל הזמן. מי אני שאשפוט? בתור התחלה, אני בן-אדם. בתור המשך, אני עוסק במאגיה כשנה וחצי-שנתיים ונתקלתי בלא מעט חבר'ה שעונים על הקריטריונים שהציג אילן בהודעה המקורית, לאחר קצת זמן שאני בעצמי עוסק בתחום (שים לב, לא הצגתי את עצמי מעולם כגורו או מאסטר של מאגיה, אלא כאדם העוסק בתחום) ויצא לי להכיר לא מעט אנשים אחרים שעוסקים בתחום (חלקם רציניים ומביני-עניין וחלקם הם מה שמוצג בהודעה המקורית), אני חושב שאני מסוגל להביע את דעתי על אנשים כאלו או אחרים, במיוחד על אלו החדשים בתחום. זה מי אני שאשפוט. אני בוחר להתעלם מאותן נשמות מסכנות מאותן סיבות שהזכרתי (אם אדוני הואיל בטובו לקרוא). אני לא יותר טוב מאחרים? לסמוך עליך? אתה יודע?! אתה מכיר אותי? בכלל? באופן אישי? איך אתה יודע, בדיוק? שאר ההודעה שלך רק מעידה שלא הטרחת את עצמך וקראת בכלל את השרשור או את ההודעה המקורית, קראת את ההודעה שלי (ליתר דיוק, חלק ממנה שמשום מה עצבן אותך) וישר קפצת עם הביקורת שלך. שלא לדבר על כך שבשביל פורום פגני הצגת גישה שלקוחה מתוך הברית החדשה: "אל תשפטו למען לא תשפטו" - מתי 7:1. "מי אתה כי תדין את-עבד האחר" - אל-הרומיים 15:4. "ואתה למה-זה תדין את-אחיך" - אל-הרומיים 15:10.

ומה הקשר לברית החדשה?

גם ביהדות קיים "אל תדון חברך עד שתגיע למקומו". לא משנה מה הדת שלך, המשפט הזה נכון. תפסיק לקשור הכל לברית החדשה. אתה מתחיל להפחיד אותי.

Justin Angel

New member
לא אכפת לי מי התחיל.

שניכם מפסיקים עם זה - עכשיו. אם אני צריך לחזור על עצמי אני אשתמש בכוח פיזי להוכיח את הנקודה. ברצינות, לאיפה לעזעאל הגענו? מתווכחים כמו מונותאיסטים יהודים! צועקים אחד על השני בגלל בחירת מילים שגויה? מצטטים מקורות במקום לחשוב בעצמנו? להיות ציניים וכעוסים על כלום? אומרים מילים ריקות על אחווה, אהבה ושיוויון ומתנהגים בדיוק ההפך? אל תנסו אותי, אני לא בן-אדם סבלני, אני לא אמא, אבא והמחנכת. אני לא רוצה לראות עוד הודעה אחת בשרשור המקולל הזה, אלא אם כן היא התנצלות אחד כלפי השני.

suki da yo

New member
אוי ג'סטין, אתה קורא מה שאתה כותב

לפני שאתה שולח את זה בשבילנו לראות? "צועקים אחד על השני"..."ציניים וכעוסים על כלום" ... אם היית נותן לי את שני הציטוטים האלה על עיוור הייתי מדביקה אותם אליך בלי אפילו למצמץ....

Justin Angel

New member
אז?

יש הבדל, אני מתרגז ואוהב את כולם, אתם מתרגזים ומשחקים ברוגז. ואני לא משתמש יותר מדי בציניות :) וגם לא זכור לי הרבה פעמים שאנשים הגיבו שאני "צועק" עליהם :)

suki da yo

New member
אולי זה כי אחרי שאתה מסיים עם מישהו

הדבר היחיד שיש לו לעשות זה לסגור את הפה, ולדדות משם, מוכה ונעלב אחרי שסקלת אותו באבנים בגודל של הבית שלי? כשאתה מתרגש ואוהב את כולם, עם לא שמת לב, אף אחד לא שם לב לחלק של האוהב...

Justin Angel

New member
כן, אז? :)

אני אוהב את כולם, אבל אני אוהב את עצמי הכי הרבה (ואת חברה שלי, כמובן) :) ואם מישהו לא שם לב, הוא צריך לתמוהה למניעיו של ההוביט הסוקל... :)

הנקודה שלי היא

שגישות רבות - משותפות לדתות רבות ולחברות שונות. ישוע לא המציא את הדברים האלה. זה רק נראה ככה. אנשים עסקו בדילמות שכאלה עוד לפני שמישהו החליט שיש רק אל אחד, אולי עוד לפני שבכלל חשבו על אלים. מהגישה שלך עוד ניתן להקצין ולמצוא משמעות שאל לנו בכלל לכתוב כאן בפורום בשפה העברית, מכיוון שהשתמשו בה לכתיבת התנ"ך. נראה לי שאתה קצת אובססיבי לגבי הברית החדשה, זה הכל. מאחר וזה לא המקום לדון בנצרות לא אמשיך לדון בנושא זה כן. אם אדם אחד אומר שאתה שיכור, אתה לא חייב להאמין לו. אבל אם כבר שניים אומרים שאתה שיכור, אפילו שלא שתית, אולי בכל זאת כדאי שתלך למיטה. ודי לחכימא.

L e s t a t

New member
אוקיי, מאיזה מקורות אתה יודע את זה?

אני לא אובססיבי לספר השחור הנעים, בעל כותרת מוזהבת שאומרת "תורה נביאים כתובים והברית החדשה", ששוכב לו בחיקי כל הזמן - למה נראה לך שיש לי אובססיה כלשהי?
כן, טוב, אולי באמת כדאי שאני אלך למיטה..

הדיון המקורי כלל לא עוסק בפורום הזה

משום מה ג'סטין וארדן טרחו להכניסו בכפיפה אחת להודעתי, אך הם התרחקו מכוונתי. אני מתכוון לאתרים שנפתחים ע"י אנשים אשר מוסרים מידע שגוי ולא מבוסס או חלקי מידע פזורים ולא מדוייקים. איני יודע אם הם "נשמות מסכנות" אבל אני יכול להגיד שהם טועים ומטעים. כאשר מישהו כותב כי "הדרואידים היו הכהנים של האנגלים הקדומים" הוא טועה ואף מטעה מאחר והוא מספק מידע לא מדוייק. כמו כן, כאשר מישהו כותב כותרת ובה "כשפים ממסדר הוויקי" לעמוד לחשים, הוא טועה ומטעה. דבר זה מעיד על בורות בנושאים הללו. לצערי, דברים אלו מופיעים באתרים ציבוריים, חלקם ידועים יותר וחלקם ידועים פחות - וגורמים לדיס-אינפורמציה אדירה, בעיקר אצל בני נוער שחלקם חסרים עדיין חוש שיפוט בוגר דיו ו/או הרצינות הנדרשת בכדי לבדוק את נכונות החומר הכתוב.

Justin Angel

New member
ציטוט מהודעה שנמחקה:

"הפורום הזה הוא הכי טוב בארץ, הוא מהווה מקום נהדר לדיונים, אירגנו בעזרתו כבר בערך חמש אירועים ובעזרתו יהיו עוד מאות ולא בהכרח רק מפגשים, יש כאן אנשים מקסימים ומדהימים שיושבים ומדברים אחד עם השני וגם עוזרים לחדשים בתחום והפורום הזה הוא שופרא דשופרא מאוד אין-ספור סיבות, שרובם נובעות מעבודה נהדרת של מנהליו" (לקוראי ארכיון הפורום: הפסקה מצוטטת מהודעה אשר נמחקה עקב מספר רב של עלבונות כלפיי הנעל הידועה בעבר בשם רון).

למעלה