לי יש יומולדת?
מי אני בכלל??

גבינייה

New member
לי יש יומולדת?../images/Emo12.gif מי אני בכלל??

בשבוע הבא תחול יומהולדתי (33). שכחתי מזה לגמרי. אני עדיין מריצה בראש בלי סוף את הלידה של בני, וכמובן עסוקה כל כולי בטיפול בו (וקצת גם בביתי הבכורה..), ובקיצור - נראה לי מאוד משונה שפתאום גם יום הולדתי הוא משהו ראוי לציון, שלא לומר לחגיגות. תמיד חגיגת יומהולדתי היה משהו קצת מביך בשבילי, לפעמים אפילו מאכזב מאוד, עם משקעים לא נעימים. זה מבחינה חברתית. "אירוע", אפילו צנוע, בבית, קפה ועוגה, יורד מהפרק. אני מרגישה שאנשים באים כדי לראות אחד את השני (ולא בשבילי בהכרח) ולהנות מהכיבוד, ובסוף, אני המארחת, ילדת יומ-ההולדת טורחת ומשרתת את כולם. ומשהו אינטימי עם בן-זוגי: איך אפשר עם תינוק בן חודשיים (הוא יונק בלבד, וכל שעתיים)? ומה? מסעדה? אני בדיאטה מאוד מחמירה (בריאות, לא הרזיה). בעלי שאל אותי מה אני רוצה לעשות ביומההולדת. למה אני צריכה לחשוב וליזום? ואני מרגישה שאני לא יכולה לעשות כלום (בגלל היונק) וגם לא ממש רוצה... אבל זה עצוב לי שיום ההולדת יעבור לו בעליבות, כי זה כאילו אני מבוטלת, מבינים אותי?

בלינקה

New member
מזל טוב בהקדמה ../images/Emo13.gif

ביומולדת שלי שחר היתה גדולה יותר (5 חודשים) אבל ינקה בלבד. האיש אירגן ארוחת בוקר זוגית (משולשת, בעצם) וספא (במלון שמספק את השירות המשולב הזה. הלכנו כולנו ביחד, אכלנו ארוחת בוקר, הנקתי את שחר ונכנסתי למסג' וג'קוזי-סאונה. יצאתי אחרי כשעתיים והנקתי שוב. האיש ושחר חיכו לי בצל על הדשא, עם עיתון ובקבוק ליתר ביטחון (שלא נעשה בו שימוש). היה מצויין.

שיהיה במזל טוב

(גמני תכף בת 33),ובלינקה הציעה רעיון נהדר. אצלי זר פרחים מספיק כדי לשמור אותי שמחה לאיזה שבוע. גם דברים לא חומריים טובים בעיני לא פחות-חיבוק,מכתב מרגש....

yaelia

New member
גם אני ככה

שיזכור, שיתן מתנה סמלית (פרחים גם טוב), אולי סרט כיפי בדיוידי. נדמה לי שתשומת לב היא מה שאת מחפשת. אז קדימה, תודיעי לאיש שהוא אחראי לארגן לך יום מהנה כלבבך. ומזל טוב כמובן.

ואת יודעת מה אני ביקשתי

ליומולדת? קילשון! ולא קיבלתי. אז ליום נישואין, הזכרתי שאני מוכנה עכשיו לקבל את הקילשון, אבל גם ביחד עם מריצה! עדיין לא קיבלתי.
לצאת, יצאנו פעם ראשונה כשהוא היה ן שלושה חודשים, למסעדה ממש כיפית (יוזמה שלי, אבל למי אכפת? העיקר שהיה ערב ממש נעים) והשארתי אצל אמי עם בקבוק שאוב, לאחר הכנה של כשבוע.... עשיתי טעות טקטית, כי התקשרנו באמצע הארוחה לשאול מה קורה ושמענו אותו צורח נורא, ואז כבר הייתי לא ממש שקטה ובלי להגיד כלום, אכלנו קצת יותר מהר, ויצאנו הביתה (בשביל למצוא אותו ישן בשלווה ומבסוט). נראה לי שבשנה כלכך סוערת שאחיר לידה, זה בסדר להסתפק רק בומי: חיבוק, פרחים, תזכורת אהבה. יהיו עוד המון יומולדתים ביחד, נכון? אז תחליטו לפצות אותך בשנה הבאה
מזלטוב.

אור100

New member
יומולדת זו תמיד סיבה למסיבה

תבקשי מבעלך לחשוב על בילוי כיפי ביחד שיהיה מתוכנן על ידו. אפילו מסעדה טובה אותי היתה מספקת. גם אני לא מהחוגגות אבל מהמצפות כל שנה....ונאדה גורנשיט.... וכמובן מזל טוב לך

טיפוטף

New member
כמה מוכר

הבעיה מתחילה כשזה כבר לא ממש מפריע לך, כך שאת עדיין במצב טוב... האמת שלי היה מספיק אפילו בבית לארגן ערב זוגי: להביא סרט טוב ורומנטי ב-DVD או וידיאו (אם תרצי אמליץ לך על כמה), להכין או לקנות איזה כיבוד מיוחד, להכין קוקטייל טוב בבית, לשבת ולדבר ביחד, על דברים נעימים, בערב שתוכנן במיוחד לכך ולא רק שיחות בסגנון של: "היא עשתה 4 פעמים קקי היום, כבר מגרדות לי הידיים מהמגבונים האלה"; "הם כמעט הרגו אחד את השני ממכות היום, תראה מה קרה לי כשניסיתי להפריד ביניהם"; "ראית איזה חשבון חשמל יצא לנו החודש? דווקא כיבינו את המזגן כל ערב"; "נמאס לי כבר מהשכנה הזאת, כל ערב מוציאה את הזבל שלה לפני הדלת ואני צריכה להריח אותו"; "מחר אני מדברת עם הגננת, הוא בא היום עם שריטה ש-X עשה לו!" וכו וכו וכו'. בכל אופן מזל טוב!

טיפוטף

New member
לדעתי כדאי לפתוח שרשור עצמאי:

"מהם נושאי השיחה שלנו עם בן הזוג".

גבינייה

New member
כן, על מה יש לנו לדבר כבר אם לא על

החשבון חשמל והגננת החדשה...
אבל ברצינות, תודה על העצות - נראה לי שבאמת נעשה טיול ערבית קצר על שפת הים אחרי שהילדים ילכו לישון(הסבתא תעשה בייביסיטר) ואז ניקח איזה DVD ואז נראה...אולי אפילו סקס פעם ראשונה אחרי הלידה?!
(אני אשמח ללהמלצות ל-dvd טוב)

yaelia

New member
המלצות דיוידי

אכזריות בלתי נסבלת של האחים כהן - קליל ומצחיק (וג'ורג' קלוני, נו טוב). רווק פלוס ילד - אחד הסרטים הכי מתוקים מהשנים האחרונות לטעמי ומצחיק גם. שלישיית בולוויל - אנימציה, חמוד ביותר אם אתם אוהבים אנימציה. קיל ביל 1 ו2, אם דם זה הקטע שלכם. אבודים בטוקיו - כי ביל מוריי מקסים מקסים. שמש נצחית בראש צלול - לא בטוחה שכבר יצא בדיוידי, אבל מקסים ומעורר מחשבה ביותר. כל מה שלא ציפית מג'ים קרי הדוחה (הוא מדהים בסרט הזה). מקווה שעזרתי.

sipor

New member
אני אגיד לך מה את צריכה...

סתם.. נראה לי שלאחת כמוך צריך פשוט פינוק אישי. שיזמין לך מסזיסטית הבייתה , אני מכירה משהו, אם את מהצפון שלא עולה הרבה והיא מעולה.. ושתתן לך שעה של פינוק אמיתי ומנוחה. את יכולה לשאוב קצת חלב למקרה הצורך כדי שלא תהי מוטרדת מהגוזל.. אחר כך.. מזמינים ארוחה טובה הבייתה, מסדרים שולחן יפה, שותים כוס יין אחת וחוגגים באופן אינטימי... תמיד מתנה יפה יכולה להתלוות לזה, ואני מציעה שתבקשי משהו כמו קרמים מריחים או בושם טוב, או איפור.. או משהו בסגנון טיפוח שיתן לך הרגשה טובה, שרשרת.. וכו... זה הדבר שהכי מפנק, לא צריך להתאמץ , הכל בבית, ויחד עם זאת נהנים. ונראה לי שזה דבר שאת צריכה.. וגם מגיע לך.. ו... מזל טוב ענק..

טיפוטף

New member
DVD - בואי נראה מה הזכרון שלי שווה:

ואני, צר לי - כבר לא בפאזה של סרטים על אהבות נעורים, אלא בפאזה של סרטים המשקפים בצורה זו או אחרת אספקטים מסוימים מהחיים שלי: "זה הסיפור שלנו" - סרט מלפני כמה שנים עם מישל פייפר וברוס ויליס על זוג שכמעט מתגרש "7 שנות נישואין" - צרפתי, על גבר שמרגיש שאישתו איבדה כל עניין בסקס, מתייעץ עם חבר פסיכיאטר, ולא אגלה את ההמשך. "רומן מזדמן" (נדמה לי שכך קראו לו) - צרפתי עם ג'ולייט בינוש - קליל וחמוד על רומן מזדמן בשדה תעופה. "המטבח של מרתה" - גרמני אבל באמת, אל תיבהלי, בעלי כמעט הלך לישון כששמע את השפה אבל בסוף נהנה ויזם צפייה חוזרת! השחקן האיטלקי מקסים! "באהבה אין חוקים" - עם ג'ק ניקולסון "המנדולינה של קפטן קורלי", אח, מקסים... זהו, הזכרון נגמר, אם אזכר במשהו אוסיף.

ו שתי

New member
אפשר מזלטוב מוקדם?

וגם רעיונות: יום ספא. חצי יום ספא. חצי יום כיף (ארוחת בוקר מאוחרת על הים, סרט בצהרים) לבד- רק שניכם, או רק את או עם חברה טובה. תשאבי חלב לשתי ארוחות, תמצאי בייביסיטר לחצי יום. אני סופר מבינה את הקטע של "יזמה עצמית" זה מבאס אימים, אבל איפשהו באמצע הדרך הבנתי שזה הרע במיעוטו. לפחות ככה יוצא לי לעשות דברים שאני אוהבת ורוצה. אולי תקחי דחייה? אני כבר ביקשתי (חודשיים מראש) דחייה לחגיגות היומולדת אי שם לפורים/פסח. לא מספיק שבשנה שעברה הייתי בתחילת ההריון, עם הבחילות והכל ולא נהניתי, אז גם השנה להסחב עם היונקת המקסימה? קיבלתי הבטחה לשבוע חו"ל קרוב- או לבד או בצוותא. שווה לקחת דחייה.

גבינייה

New member
אפשר מזל"ט מוקדם ../images/Emo140.gif - תודה

שכחתי אולי לציין שהינוקא הוא גם סרבן בקבוק - אז אין אצלי אופציה לעזוב אותו ליותר משעתיים. לבקש דחייה? אולי לעוד שלוש שנים
התלונה העיקרית שלי היא בעצם לגבי עצמי - אני עצמי לא מרגישה חגיגית, היומולדת שלי היא לא ביג-דיל בעיני, ככה אני מרגישה, אבל מצד שני זה ממש חבל לי וגם מבהיל. לא רוצה להיות מבוטלת פתאום בגלל שאני אמא.

nubi

New member
גם לי יש יומולדת

בשבוע הבא. רוצה לעשות משהו יחד, רק שתינו?

אדר שלי

New member
הצעות../images/Emo65.gif

וגם מזל טוב מוקדם! יש מעין חצאי יום מפנקים בספא או בבתי מלון (יכולה להמליץ לך לפי אזור המגורים שלך, עם טיפולים או בלי טיפולים, ארוחת בוקר מפנקת, טיול במקום נחמד (עם היונקת עלייך או בלי, אבל חודשיים אחרי הלידה גם אני לא יכולתי להשאיר אותו עם אף אחד). והמלצה לדיוידי: הסרט "שוקולד" - סרט מקסים ונעים ומלא טעם וריח של שוקולד! מומלץ!

../images/Emo49.gif תסתכלי על חצי ה../images/Emo96.gif המלאה

האיש לפחות שאל אותך מה את רוצה לעשות
(למרות שאני לא אתפלא אם זה היה אחרי רמזים "דקים"). פעמים רבות יש לנו פנטזיה שינחשו מה אנחנו רוצות בדיוק וזה הרי לרוב לא קורה. יש לך כאן הזדמנות לקבוע מה את רוצה לעשות ותקווי שהוא יפיק את זה יפה. ברור שמאחורי כל זה עומד הרצון של כולנו להיות באמת בראש סדרי העדיפויות של מישהו, לפחות ליום אחד, ואני מקווה שהוא יפתיע ויעניק את התחושה הזו. מצטרפת לגל המשוועות לעיסוי...על זה הייתי הולכת.

למעלה