לי יש שאלה קטנה...

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
לי יש שאלה קטנה...

אני בדרך כלל לא מגיב הרבה בפורום הזה כי אני די צעיר..ויש לי עוד זמן עד שאני יעשה את "הטיול" שלי , אבל קראתי כאן הרבה דברים שעזרו לי..אבל משהו אחד הטריד אותי קורא שאנשים הסבירו על מדריכים ועל מדריכים אישיים, בקשר למדריך אישי..זה לא מסוכן ? הכוונה שלי הרי אתה לא מכיר את המדריך הוא מנווט לך את הדרך...הוא יכול לשדוד אותך באמצע שום מקום. אני יודע שזה לא מחשבה אופטימית אבל בכל זאת.

זה לא פשוט כל כך

אני מתאר לעצמי שאתה מתכוון לפורטר בנאפל... נראה לי שסבל היא מילה מתאימה יותר מאשר מדריך למרות שהוא גם יכול להיות מדריך בגלל ההיכרות העמוקה שלו עם הדרך ועם הסביבה... אני לא שמעתי על שום מקרה שבו פורטר שדד מישהו פורטר הוא איש שנשכר על ידי טיילים אשר רוצים לטראק כל תפקידו הוא לסחוב את הציוד ובכך להקל על הטיילים ולהפוך את הטראק לקל יותר אפשר לנצל אותו כמדריך כמו שכבר אמרתי בגלל ההיכרות שלו עם המקום והידע הרב שיש לו זה. אנחנו כמעט ולא הסתובבנו איתו בבקור אמרנו לו לאן אנחנו רוצים להגיע בסוף היום ובערבג היינו פוגשים אותו במקום בו קבענו. יש המון מקומות בהם אפשר למצוא פורטר הן ברחוב הן בכפרים והן בסוכנויות המוכרות (למשל בנאפל סוויסה מוכר מאוד) היתרון בלקיחת פורטר מהגסטהאוס בו אתה מתארח או מסוכנות מוכרת היא שיש לך "גב" במקרה שקורה משהו יש לך לאן לפנות הפורטר מוכר הוא הרי עובד של המקום אשר ממנו לקחת אותו הוא מוכר ולכן לא יעשה שום דבר רע כי סך הכל זו הפרנסה שלו אם קורה משהו ישר פונים למשטרה והוא יסתבך ממש חזק. פורטר מהרחוב או ממקום אחר לא שישדוד אותך אבל הוא יכול פתאום אחרי שלושה ימים של טראק בוקר אחד (ואני מזכיר לך שלושה ימים זה שלושה ימים של הליכה כל יום ממוצע של 8-10 שעות תלוי בקצב ותלוי מהו היעד שקבעת לעצמך באותו היום ) אז כמו שאמרתי אחרי שלושה ימים הוא יכול להגיד לך אוקי עכשיו אני רוצה יותר כסף אם לא אני עוזב ואז בעצם הוא ממש תוקע אותך מה שנשאר לך זה או להגיד לו שלום ואז אתה נתקע עם הדברים שלך או לשלם לו יותר ואז אתה מוגבל מבחינה כספית צריך לחסוך יותר כי שם אין בנק הסכום שבאת איתו ילווה אותך כל הטראק (דרך אגב אתה לא הולך עם כל הכסף שלך את הכסף אתה משאיר בכספת במקום בו אתה מתאכסן ואתה לוקח סכום כסף שיספיק לטראק). זה הכל בגדול אבל בלי קשר לפורטרים יש מקומות מאוד מסוכנים בהרים שבהם יש שלטי אזהרה כל כמה מטרים שאסור ללכת לבד יש הרבה שודדים ופשוט הם יכולים לשדוד אותך ולהעלם (לך תתחיל לחפש אותם בהרים) במקרים הגרועים יותר הם אף מרביצים או יותר מזה גם הורגים.אבל לא צריך להיכנס לפחדים אם שומרים על הכללים נהנים מאוד גם עם הפורטר ועושים טראק משגע... אני גם רוצה לספר לך על משהו שקרא לי ולשותפי לטארק אני יצאתי לטראק עם עוד מישהו שהכרתי בנאפל האיש היה חולה טרקאים ואחרי הטראק הראשון הוא ישר רצה לעשות עוד אחד (הטראק עליי לציין היה "אראונד אנאפורנה" שהוא יחסית דיי ארוך) הפורטר נבהל ופשוט ברח אנחנו קמים בבוקר התיקים מונחים בחדר אין פורטר הוא פשוט הלך. ישר התקשרנו לבעל האכסנייה ממנו לקחחנו את הפורטר ועוד באותו היום הוא הגיע רכוב על חמור והביא לנו פורטר חדש נער מקסים בן 17 ואף שילם לנו על הלינה של אותו הלילה ועל ארוחת הערב (ולא הפסיק להגיד לרגע כמה הוא מצטער) זוהי רק דוגמא קטנה למה כדאי לקחת פורטר ממקום ידוע ואחראי כי כמו שאמרתי לך אם קורא משהו יש לך למי לפנות... ממממממ... מקווה שהמגילה שכתבתי עזרה לך ונתנה לך ידע קצת יותר רחב ומעמיק.. דרך אגב מה זה צעיר בן כמה אתה? לילה טוב ברי נ.ב אחל תתבייש אם בא לך שאל שאלות חופשי בשביל זה כולנו כאן

mto

New member
פשש ברי תודה רבה

הגיל שלי הוא 17.9 אומנם צעיר אבל לא כל כך.. אני אוהב לעשות טראקים ברגל את ארץ ישראל חרשתי כבר..ועוד לפני שהגעתי לגיל 15 ככה שלעשות מסלולים אני אוהב, אתה בטח חושב לעצמך איך אני מעז בכלל להשוות מסלול של נפאל למסלול של ארץ ישראל ? בינתיים זה ההשוואה היחידה שיש לי. בקיצור , טראקים אני אוהב יש לי חוש ניווט יוצא מן הכלל בהודעה שלך כתבת שבהרים שם רשום לא להסתובב לבד בנקודות מסוימות אם אני מסתובב אני והמדריך שלי מה יגרום לשודדים \ בוזזים לא לעשות את מה שרצו ? אם אני מסתובב עם בן זוג שהוא לא פורטר אז יש סיכוי שיתקפו אותנו ? אם אין לי בעיה לסחוב את הציוד שלי ( אני הולך לקרבי אני מאמין שיהיה לי כוח לסחוב ציוד אחרי השירות ) ואין בעית ניווט כלשהי אז חוץ מביטחון אני לא צריך פורטר ? יש לציין שאני אוהב טבע ואוהב להישאר במקומות ולהביט ולהסתכל. ולא כמו אלו שהולכים בשביל לסיים את המסלול שאני עושה טיול למשל אני לא מאלה ששואלים את המדריך מתי מגיעים וכאלה דברים. ושוב פעם תודה .

אם כך אין לך מה לדאוג....

אתה אוהב טבע אתה רוצה להביט וללמוד אתה חרשת אתה ארץ... זה בסדר אתה תסתדר מעולה בטראק דרך אגב זה בסדר להשוות את הארץ לנאפל אומנם הכל כאן קטן מאוד יחסית לשם אבל גם כאן יש מסלולים לא הכי קלים להליכה ומקומות מדהימים.. זה שעשיתי איתו את הטראק חרש את כל הארץ
בגלל זה אני עשיתי שלושה טרקאים בבת אחת.... הוא סחב אותי ואני הסכמתי בכיף ואל תדאג בקשר לשודדים אם אתה לא לבד סיכוי קלוש שהם יתקרבו אליך ייאלה נוווווווווווו אתה עוד פה?​

mto

New member
תודה ברי

על שהפגת את החששות שלי. אני עוד כאן לכמה שנים ... אבל בדימיון ..אני תמיד שם. ( לא שזה עוזר) אז לא חובה לקחת פורטר במקרה של יכולת אישית לסחוב את הציוד ?

לא לא בהחלט לא...

ברור שאתה לא חייב אם אתה תסתדר לבד עם הציוד מה טוב ככה תחסוך הרבה כסף שיוכל לשמש אותך למטרות אחרות. אבל זה תלוי בהנאה יש אנשים שלא תהייה להם בעייה לסחוב את הציוד שלהם אבל זה יפגום להם בהנאה ואם הם רוצים להרגיש חופשיים אז הם יקחו פורטר אבל בגדול אם אתה מסתדר לבד זה מצויין.

micmuk

New member
ברור שיש סיכונים, אבל...

בטח שזה נותן פתח לנוכלים, אבל אתה צריך להיות יותר חכם מהם וגם לממש את המשפט : "כבדהו וחשדהו" יענו - תתן את הכבוד הראוי, תתיחס בהתאם, אבל אל תהיה שאנן ותמיד שתהיה לך טיפת חשד לגביו. לא חשד היסטרי אלא פשוט להישאר עם "עיניים פקוחות". בקיצור - אל תהיה תמים!!! ויש לי גם סיפור (בהמשך למה שברי כתב) אני גם עשיתי טראק בנפאל (ABC ) היינו שישה ישראלים עם שלושה פורטרים כך שכל פורטר לקח ציוד של שני אנשים. שני פורטרים היו מסוכנות ואת השלישי לקחנו מתחילת המסלול. (אני רציתי מלכתחילה לקחת שלושה, אבל חלק מהחבר´ה התקמצנו על הכסף ואמרו שהבנים יסחברו תיק אחר - היו שלושה בנים, אני מבחינתי אמרתי שלא איכפת לי רק שידעו שאני לא מתכוונת לסחוב חצי תיק אפילו לא חצי דקה) ואז בתחילת המסלול היגעו כולם למסקנה שעדיף לקחת עוד פורטר... הפואנטה.. יום לפני שהטראק ניגמר הפורטר שלקחנו (שהיה באמת נחמד) החליט שהוא לא מסיים איתנו את המסלול כי הכפר שלו קרוב והוא רוצה הבייתה. אחד הבנים דיבר איתו, והוא פשוט לא היה מוכן לשמוע (ההוא מחבר´ה גם צעק עליו שהוא ממש חוצפן..) בקיצור לא ידענו מה לעשות... לקחתי פיקוד באתי לפורטר דיברתי איתו בצד, בשקט, יפה והסברתי לו - שאין בעיה אם הוא רוצה ללכת שליך, רק שידע שהציוד שהוא סחב עד עכשיו יהיה על הגב של שני הפורטרים האחרים. והאם הוא מוכן לעשות להם את זה בעיקרון - הפורטרים שם , כולם מכירים את כולם (זה כמו שכונה). ואז הוא אמר לי שהוא נעלב (מזה שצעק עליו) וכו.. אז אמרתי לו , עזוב את תתיחס אליו אם אתה צריך משהו - אני פה ואז הוא החליט שהוא בכל זאת רוצה ללכת, רק לפני שהוא הלך הוא הביא את אח שלו במקומו... מסקנה - צריך לשים לב ולהיזהר צריך לדעת איך להתנהג איתם וגם לדעת להיות לפעמים תקיפים ככה זה בכל תחום החיים ותסע לנפאל - זאת ארת מ-ד-ה-י-מ-ה !!! מיכל (ברי - dor בשבילך)

למעלה