לי סהר-יקרה

לי סהר-יקרה

תודה לך על סיום דברייך בהודעה קודמת, בכוונה פתחתי שירשור חדש כי הוא לא קופץ. אני מקווה שימצאו פתרון לחרדה שלך, ואני יודעת שיש פתרונות לחרדה. אצלי אישית החרדה היא סיפור מורכב רפואי , והליך משפטי אז הסיפור קצת שונה. את לא מכירה אותי, אבל בד"כ אני כותבת ללא הפסקה והפורומים מוצפים מההודעות שלי בכל רחבי הרשת, הפעם ישבתי כמעט שעה , הרבה מאוד פעמים כתבתי מחקתי , ניסיתי לדבר על חיי , על הכעס שבי על ההרס שהוא יוצר , על הרעל שמתעורר בי לפעמים והופך אותי מאדם טוב לתוקפן , מתנתקת מהרגשות והופכת להיות כמו האדם השנוא עלי ביותר.... לא מצליחה לכתוב לא מצליחה להסביר, רק מרגישה שמשהו בפנים רוצה לצאת וכמו כל חיי לא נותנת לו. ובמקום יוצא כמה ימי דמעות כמה ימי צעקות ומריבות על שטויות, ולפעמים שילובים. התחברתי להמון דברים שכתבת על הכעס-ואני קצת אשנה כדי לבטא משהו. אני כועסת עליו שהרס לי ולנו את החיים ,כי בגללו לא פיתחתי כישורים/לא טיילתי בעולם/לא בחרתי בני זוג וכ"ו. במקום כל זאת הייתי עסוקה בהעלאת עוצמות וכוחות פנימיים אפילו בשביל הדברים הטבעיים ביותר והפשוטים ביותר.אבל לא הייתי עסוקה בכעס בדרגת שיתוק, הכעס הוא חלק נוסף ממני אך לא שיתק אותי, במקביל עסקתי בבניית קרירה כדי לפרוץ את המעגל, ולהקים משפחה , וכן לטיפול בעתיד בעצמי , כשאהיה כבר בחוץ. אבל אז בא הבום התאונה הרסה הכל. היום הכעס על הכל משתק אותי , היום הכאב גדול היום החיים שלי במבט לאחור כמו חור שחור, לא מוצאת את הכוחות להילחם מחדש. היום אני שומעת מחדש כל הזמן מה שאמר לי כשהייתי מרותקת למכונות ולא יכולתי אפילו פיזית להגיב " מה חשבת שתנצחי ? שתצליחי בחיים? מגיע לך ". כל החיים כשהוא שם לי רגליים נלחמתי , אמרתי אני עוד יראה לו, אבל עכשיו כשבאה התאונה הוא ניצח. היום באמת אני "מתה" כמו שהוא אהב לקרוא לי. היום הוא נמצא בחיי בדמות החוקרים(אותו אני כבר לא רואה ולא שומעת). אולי כי גם הם אמרו לי באחת השיחות , "את חושבת שאת גיבורה אנחנו נכניע אותך" הייתה תקופה שצחקתי עליהם ועליו גם אחרי , הייתי כל כך עם רצון לקום להלחם ליצור מחדש , יום אחד באה נפילה או יותר נכון החלטה בתת מודע לוותר אי אפשר לשנות מציאות נועדתי לסבול, וזהו . לפעמים אני מצטערת שביסודי אני אדם אופטימי , ומאמין באלוהים. ערב טוב לך מרחל-נשמה

לי סהר

New member
התחלה שונה

פעם מישהי שעברה תאונה ונזקקת לכסא גלגלים אמרה - אני מסתכלת על הכאן והעכשיו, מצב שונה, אחר ומחפשת איך להסתדר איתו. וחשבתי לעצמי או.קיי יש לי חרדות ואני לא כל כך זמינה לרחוב אנסה להיטיב עם עצמי במצב החדש. אז אני מנסה. אשקר אם אגיד שגם מצליחה בגדול כי הרבה פעמים זה נורא להיות לבד או להרגיש רע (הסימפטומים של החרדה ) אבל אמרו כבר ילדינו: זה מה יש. מקווה שיימצא מזור עבורך ותוכלי להרגיש טוב יותר. ורחל יקרה שמרי את האופטימיות כי היא הכח המניע. לבנה

לי סהר-יקרה

אני לא מספיק מכירה אותך, אבל דיברת על החרדות ועכשיו חשבתי לעצמי שאני לא יודעת עליהם כלום. אני יכולה לספר לך שכתבתי בעבר בפורום תמיכה נפשית, והיו מדברים שם לפעמים על נושא חרדה חברתית, פחד שכמו גורם שיתוק ליצירת קשרים, פחד מהבדידות , גם אם לא נמצאים פיזית לבד מרגישים בדידות. אני יכולה לספר לך שעברנו תהליך מאוד נפלא בקבוצה , והפכנו לחברים מאוד טובים, אנשים שלהעביר בינהם מספר טלפון נראה משהו שאין הרבה סיכוי שיקרה , כי בכל זאת מפחיד אינטרנט, חרדות שונות, הפכו לחבריי הטובים מטפלנים, באים הביתה חופשי. על איזה חרדה את כותבת כאן? אשמח לנסות לעזור אם תשתפי אותי. ואני רוצה לספר לך שהיום עשיתי משהו רע, נתתי לכעס שלי להשתלט עלי, אמרתי דברים מאוד קשים לפסיכאטר שלי (כתבתי את זה בפורום של החברים, ואני לא מצרפת קישור כי זה לא עומד בכללי הכתיבה בפורום הזה), אבל גם יצא משהו טוב. היום עשיתי מתוך כעס משהו קטן להלחם בחרדה שלי, לעזוב פיזית את הבית, לעזוב את המכשירים. הלכתי עם אמא למכולת (זה יחסית למצבי רחוק, ומאמץ), והייתי שם לא מעט זמן, פינקתי את עצמי בכל מיני דברים שרציתי והפכתי חויה של ללכת למכולת לאתגר קטן שעשיתי. הכעס שלי היום שלט בהגיון, ושלט בנימוס, אבל להבדיל שלט גם בחרדות. יום קסום מרחל-נשמה

לי סהר

New member
הידד! כה לחי!

נצחון הרוח על החומר זה מה שעלה בדעתי כשסיפרת על ההתגברות על הכעס ויותר מכך ההליכה למכולת. לגבי החרדה אני מכירה הרבה בנות ובנים שעברו התעללות וסובלים מחרדה, זו שאני מדברת עליה. זה התחיל בכך שפעם לפני הרבה שנים הייתי פתאום מרגישה רע, הגוף מתחיל לרעוד בלי שליטה הבטן כואבת עד שהייתי מתעלפת - כל זה היה נמשך כמה שעות שהייתי צריכה יומיים לנוח כדי להתאושש. לא ידעתי שזו חרדה ולכן נכנסתי לבדיקות מה עוד שבמקביל נתגלה גידול בשד וזה איכשהו נתן הסבר למצב שאחר כך התברר שאין כל קשר. התחלתי לקבל כדורי הרגעה והייתי ישנה ימים שלמים (אני לא מגזימה). א ב ל מכיוון שאני לא מהנכנעים אלא לוחמת ולא מוותרת הייתי יוצאת לרחוב ולו רק "מסביב לבלוק" אבל לא נכנעת. עד שפתאום הייתי מתעלפת ברחוב כביכול בלי סיבה ובלי כל הכנה, לא נראו סימנים מקדימים כמו כאב בטן או סחרחורת רק ברגע אחד הכל היה מתערפל ואני ברצפה מעולפת ואנשים מזעיקים אמבולנס וזה היה נורא. אז החרדה הפכה לדבר נורא כי גם כשאני מרגישה בסדר אני פוחדת. ובכל זאת למנוע הבנה מוטעית אני לא יושבת בחלון ובוכה, אני מחפשת כל דרך שתעזור לי, כל כך שונאת את חוסר האונים והתלות. זהו סיפור החרדה שלי. מקווה שלא הלאיתי. לבנה

לי סהר-יקרה

ממש לא הלאית אותי , אני שמחה שסיפרת כי אם הבנתי נכון בעצם את חוששת להתרחק מהבית, כדי לא לחוות מחדש את מה שקרה בחוץ בזמן התקף? איך את היום עדיין עם הכדורים? והאם עם הכדורים את מטיילת ברחובות , הולכת לעבודה נוסעת מנהלת חיים רגילים? איזה תקופה זה נמשך? לי אישית מספר פעמים הציעו כדורים סירבתי. הסיפור הרפואי שלי מאוד מאוד מורכב ולדעתי הכדורים יסבכו לי את חיי, מה גם שהיו תקופות שיצאתי פעמיים שלוש בשבוע מהבית מחוץ לעיר לצורכי בדיקות, ושיקום בבתי חולים אומנם אבל היה לי הרבה יותר טבעי לצאת. מאז שהפסקתי כמעט לצאת לרופאים, ואפילו בקושי לחצר נדבקתי לאינטרנט , אז לאט לאט החרדה תפסה מחדש את מקומה בחיי, בעוצמות הולכות ועולות עד שיש ימים שאני לא מוכנה לצאת מפתח הדלת. דבר אחד שמתי לב מספר פעמים, כשבאים אלי חברים, קרובים אורחים, יש לי איזה מנגנון שמדכא את החרדה וכאילו מכריח אותי להיות חזקה לדבר על דברים שלא נוגעים למצב ולהרגיש ממש טוב , ואז כשאני חוזרת להיות לבד לפעמים החרדות חוזרות. אחת הבעיות שלי היא שכאשר טוב לי, אני עם אנשים , שמחה, אני ממש "שוכחת" את מצבי , ואז אני לא מקפידה על כל מה שצריך ונדרש ממצבי-לא שומרת על הקצב שובבות לצורכי הנשימה והלב מעמיסה עליהם , הולכת עם הספונטניות שלי , ועם ההתלהבות הילדותית שלי ואז בא ההתקף הרפואי באמת הגוף משדר עברת את הגבול, והחרדה מהר מאוד תופסת את מקומה , ואם זה קורה מחוץ לבית אח"כ תקופה ארוכה אני לא מעיזה לצאת מחדש, וככל שהתקופה ארוכה יותר החרדה מנצחת. חשוב לי להדגיש שהחרדה שלי מבחינה רפואית "מוצדקת", כבר מתתי פעמיים בגלל הנשימה, המצב שלי מאוד לא טוב , לכן מאוד קשה לעזור לי ולנטרל את החלק הפסיכאטרי של החרדה מהחלק הטבעי שהגוף חווה בעקבות התקף. מקווה שיהיה לך קל יותר ערב קסום רחל-נשמה נ.ב. הכל תלוי בי ביום שאני אחליט לתפוס אומץ ולעשות ולעשות תוך מוכנות להגיע לאישפוז חוזר אוכל לחיות. לבנתיים אני עוד לא מוכנה להגיע לטיפול נמרץ שוב.

למעלה