לך אל נמלה - עצל

לך אל נמלה - עצל ../images/Emo8.gif

הנה, תסתכלו על נמלה קטנטנה, שימו לב איך היא חיה לה את חייה בריצות מטורפות. תחשבו שניה: איך היא נוצרה ? למה ? כמה ? ותוסיפו עוד כמה גירסאות של השאלה הזאת... והתשובה היא: כי אבא ואמא עשו דיגי דיגי פוקו מוקו.. ויצא להם נמלה... פשששששש פשוט מאוד. עכשיו תסתכלו על האנשים מסביבכם ותשאלו את עצמכם את אותה שאלה, והתשובה ? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 אותה תשובה. ותקנו אותי אם אני טועה!

Alon16

New member
והזוג הראשון

מאיפה בא? (כבר מתחילה לשעמם אותי השאלה הזאת... בסוף מגיעים לאלוהים שיצר אותם. כאן הדתיים עוצרים. החילוני ישאל ואת אלוהים מי עשה? יש לו אבא ואמא? אלא מכאן יענה הדתי שחייב להיות שיש משהו קודם לכל וזהו אלוהים. החילוני יענה חייב להיות שיש משהו שקודם לכל וזהו המפץ הגדול...)

טל קר

New member
אין צורך באלוהים באמצע.

לפני בני האדם , היה זן שממנו הם התפתחו, ולפניו עוד זן ולפניו עוד זן, ובסוף מגיעים ליצורים חד תאיים, ולפניהם תרכובות אורגניות ולפניהם המפץ הגדול.

אישיות

New member
אתה היית אז?

יש היום כזה "זן שממנו הם התפתחו"? אתה ראית אותו? חוץ מזה. באמת לא צריך אלוהים באמצע.. אלוהים עשה את הפעם הראשונה שהיא תעשה הלאה והלאה. וזה לא סותר. ואם אתה אדם "חושב" תזהר בלשונך ואל תציג ספקולציות שבא לך לבנות - והעיקר שאין אלוקים. תהיה חושב שניה ותביא דברים שמתאימים לזה שנאמרים אתה מאמין במפץ בגלל שהשכל שלך לא יכול להבין איך אלוקים ברא עולם. אתה מאמין שיש אלוקים רק אצלך ה"אלוקים" הוא במונח מפץ. כמו שלתינוק בן שמונה קשה להבין איך מכונית נוסעת. ומסבירים לו שיש לה מנוע.. איך המנוע זז ומסיע, זה הוא לא מבין והוא גם לא יכול להבין. אחי. כן כן אתה מצומצם ואתה צריך להבין את זה. ותהיה אמיתי עם עצמך כמו שאתה לא מבין הרבה דברים בפיזיקה ואתה לא משער השערות. אלא אומר עדיין לא למדתי ואיני יודע ככה על הבריאה תגיד "לא למדתי ואני לא יודע ולא אדע".

yariv~2

New member
נו.. בא נצא מנקודת הנחה שיש אלוהים

אז.. אתה באמת מאמין שכזה דבר עצום! הרי זה דבר שאנחנו לא יכולים לתאר בכלל! נוצר (או שלא..) מאילו? יענו תמיד היה? במילה שלו הוא בורא עולם! חשבת על זה לרגע? לא לא חשבת.. ובכל אופן מה שאמרת נכון זה שלא כל רעיון שלא ניתן להוכחה צריך לבנות עליו ולפעמים מותר להגיד לא יודע.. זה לא כל כך נורא.. יריב

טל קר

New member
ואתה היית כש"אלוהים" "עשה" בפעם

הראשונה? ראית את זה? אתה בעצמך אל תציג ספקולציות שבא לך לבנות. תהיה חושב שניה (צורת ההתבטאות לקוחה מההודעה המקורית). מה שאמרת זה בדיוק כמו שאני אגיד שנראה לי שאתה מאמין באלוהים כי השכל שלך לא תופס את המפץ הגדול, משהו בסגנון של תינוק בן שמונה . אחי, כן כן אתה מצומצם. ואתה צריך להבין את זה. תהיה אמיתי עם עצמך. תגיד בעצמך "לא למדתי ואני לא יודע ולא אדע". איך שהוא זה מסתדר לי יותר עם הסיטואציה שבה אתה נמצא ולא עם הסיטואציה שבה אני נמצאת.

Alon16

New member
התרכובות האורגניות

הם חיים? כי אם כן אז איך נוצרו? או איך נוצרים חיים מדומם? האם יכולים להווצר חיים מדומם? המדע הוכיח שכן, ע"י ניסויים מכוונים במעבדה. אבל לפי התיאוריה, עצם הווצרות אותם "תרכובות אורגניות", הוא מקרי ביותר... מי שאין לו כוח להסתבך עם אלוהים יכול לקבל את זה בצורה סטטיסטית שלמרות שהסיכוי שיווצר כזה דבר במקרה הוא כה נמוך, עדיין קיים סיכוי כזה וזה מה שקרה. (ואל תמציאו לי ברירה טבעית כי בקטע הזה של הפיכת דומם לחי, קרי תרכובות אורגניות, אין שום ברירה טבעית וכל עניין הברירה הטבעית הוא רק כשקיימים חיים ופה מדובר על מצב של הווצרות החיים יש מיש!) אבל באמת קשה לי לקבל את הסיכוי הקטן ביותר הזה של הוצרות החיים באקראי ואני מאמין ביד מכוונת שעשתה זאת. אבל אני מאמין שאין לאותו יד מכוונת שום רצון מאיתנו מלבד שנהיה אנשים טובים ונרצה רק רצון טוב ובטח שהישות הזאת לא אכפת לה אם אני מחטט באף בשבת או לא - דאיזם! המפץ הגדול - מנין הוא בא?

טל קר

New member
נראה לי שהתבלבלת מבחינת סיכויים.

יש הבדל בין הסיכוי שמשהו יקרה, לפני שהוא קרה, לבין הסיכוי שמשהו קרה אחרי שהוא קרה. הסיכוי לכך של היווצרות של חיים באקראי זה 1. כלומר 100%. כי זה קרה. זה כמו למשל, שתגיד שהסיכוי של משה כהן מרחוב החמציצים (שזה נניח שם של זוכה בלוטו) הוא אחד לכמה מליונים. אבל אחרי שהוא זכה, הסיכוי שהוא זכה זה 1. כי הוא בטוח זכה אחרי שהוא זכה. לכן מה היו הסיכויים שיווצרו חד תאיים מחומרים אורגנים לא רלוונטים. מה שרלוונטי שכך אכן קרה, ולכן הסיכוי לכך שזה קרה זה 1.

Alon16

New member
אתה מניח כאקסיומה

את הטענה שזה אכן קרה! מי אמר שזה קרה? זה בדיוק כמו שאני אומר: הסיכוי שהאדם יברא ע"י אלוהים ביום השישי הוא אחד לכמה מיליונים אבל זה קרה ולכן הסיכוי לכך הוא 100%. תשאל אותי - מנין לך שבאמת האדם נברא ע"י אלוהים? אענה לך - מנין לך שבאמת נוצרו חד תאיים מחומרים אורגניים? זו תיאוריה וזו תיאוריה.

iX

New member
ומה יצר את החומרים האורגניים?

ואיך נוצר מה-שיצר-את-החומרים-האורגניים? ומה עם מה שיצר אותו?! פחד אלוהים רק לחשוב על זה

CHOFA

New member
אבל מה גרם למפץ הגדול??

בס"ד מה גרם לתא ההוא להתפוצץ?? ואיך בכלל הוא נוצר?

גוססי

New member
תשמע...

הסיבה למפץ הגדול לא ידועה. השאלה "מה גרם למפץ הגדול" כלל אינה מוגדרת, ולכן לא ניתן לענות עליה. אם נוח לך לחשוב שהמפץ הגדול נגרם ע"י "בורא עולם" זה בסדר גמור - תשובה כזו לא מנוגדת לשום ידע הנמצא כיום בידי המדע.

Alon16

New member
ככה:

בוא נאמר שאלוהים גרם לתא ההוא להתפוצץ. הנה יש לנו אלוהים שברא את העולם ע"י המפץ הגדול. אבל אפשר לשאול מאיפה צץ אלוהים? מי ברא אותו? איך הוא בכלל נוצר? ה"חרדים" אומרים שאין כלל מקום לשאלה הזו, ואוי ואבוי מי שישאל אותה, אפיקוירס! אסור! ובכך אין טעם לויכוח... יש שאומרים שאם נאמר ש X ברא את אלוהים אז תשאל מי ברא את X... נאמר Y תשאל מי ברא את Y... את שנגיע למסקנה המתבקשת מאליה, שמוכרח להיות דבר ראשון ראשון לפני כולם שתמיד היה ולא בראו אותו מעולם... הדתי יטען שזה אלוהים. החילוני יכול לטעון באותה מידה - שזהו המפץ הגדול. מה היה לפני המפץ הגדול? - מה שהיה לפני אלוהים.

י-וס-י

New member
יש לי שאלה פשוטה, ואם תוכלו לענות

אני אשמח לשמוע. לפי תורת האבולציה החיים איך שאנחנו רואים אותם היום התפתחו מסוג חיים שונה, למשל האדם התפתח מהקוף, ובכן למה באלפי השנים האחרונות אנחנו לא רואים שהאדם ממשיך להתפתח בצורה שלו, למה רק לפני שהוא נהיה אדם הוא התפתח ואח"כ כבר לא, הטבע נעצר ? או האבולציה נעצרה ? מה קרה פתאום שההתפתחות נעצרה ?

zooti

New member
השערה

(מתוך ספר מד"ב של אסימוב) מכיוון שהאדם התחיל לסגל את הסביבה אליו אז הצורך של האדם להסתגל לסביבה ירד.

י-וס-י

New member
עובדה שבאלפי השנים האחרונות האדם

נשאר אותו אדם והחמור נשאר אותו חמור וכו´.

אלי פלס

New member
עובדה.

שינוי אבלוציוני זה לא דבר שלוקח חמש, עשר, מאה או אפילו אלף שנים... השינויים האבולוציוניים התחוללו במשך מליוני ומלייארדי שנים... גם כיום, במינים מסויימים של חיים, רואים התפתחות ושינוי.

למעלה