לך ..דיכאון..מקולל...

לך ..דיכאון..מקולל...

אתה חלק ממני..ותמיד תהיה..אני זוכרת את הימים הראשונים "שהכרנו"..בכיתה ו´...שסבלתי כ"כ בבית הספר..שההצקות ההקללות המכות האיומים הפכו למשהו יום יומי..שבעקבות כך בקושי הגעתי לבית הספר וגם שהגעתי הייתי מעבירה את הזמן בחדר היועצת שהייתה מנסה להבין מה כ"כ כואב לי..ומה כ"כ מציק לי..ואני לא יכולתי לדבר...והימים עברו..העונות התחלפו ואתה נכנסת בי והתנחלת בכל חלקה בגופי והיו לזה כ"כ הרבה הלשכות בכיתה ז´ לא היו לי חברות הייתי כ"כ לבד כ"כ בודדה ...נשארת ימים שלמים בבית טוענת "שאני חולה.." .."אני לא מרגישה טוב.." "אין לי מקצועות חשובים" שוכבת במיטה ובוכה..ואז יום אחד גיליתי את הסכין והיא במהרה עברה על העור ופצעה וכאב לי..אבל השנאה העצמית הזו חלחלה בכל גופי..ואני לתומי חשבתי שזהב סדר..זה מגיע לי. בכיתה ח´ הכריחו אותי ללכת לפסיכולוגית באופן קבוע אחרי שניסיונות קודמים נכשלו..ישבתי מולה ולא יכולתי לדבר אמרתי שהכל בסדר..שתעזוב אותי..ועד היום אני לא מסוגלת לדבר אצלה וזה רק הולך ומחמיר מאותה ילדה בכיתה ו´ הילדה האבודה הזו שהייתה חוזרת הביתה בוכה עם הראש באדמה אחרי יום של התעללות נפשית ופיזית. בכיתה י´ השטלת עליי לגמרי הצלחת במשימה,התחלתי תיכון קיוותי לפתוח דף חדש באיזה מובן הצלחתי נהפכתי לתלמידה טובה מצאתי כמה חברות..לא יכולתי לבקש יותר..והיה לי אותו..ידיד הנפש הזה שכ"כ הבין וכ"כ תמך והיינו יושבים שעות ומשוחחים,על הדכאון שלי על הדכאון שלו על הרגשות שלי על הרגשות שלו..והיה לו חיבוק כ"כ חם ותומך..ועיניים כאלה עמוקות ועצובות..ואז הוא התאבד,אני זוכרת את היום -יום שלישי ואת השעה 3 וחצי לפנות בוקר ואת הטלפון שבו ידיד משותף מודיע בקול רועד שהמאלך שלי..האח לצרה..ידיד הנפש שלי..התאבד. העברתי איך שהוא את השנה מתרחקת מכולם בורחת ושוב חותכת ושוב בוכה ולא מדברת לא עלייך דיכאון מקולל ולא על המלאך שלי שהתאבד. והתחילה השנה הזו כיתה י"א ואתה עדיין שוכן בגופי אלוהים צא ממני כבר! לך תתנחל בגוף אחר ! למה אצלי? למה אני? חסרים אנשים בעולם? אני שונאת אותך! השנה הזו הייתה השנה הכי גרועה בחיי חברות שלי ניתקו כל קשר נותרתי רק עם המעגל שהכרתי בתחילת התיכון מעגל קטן לא רחב מידי אבל כ"כ אהוב ואיך שהוא התמודדתי עם ניתוק הקשר שלהן. ואז הכרתי אותו קראתי לו האביר שלי והיינו חברים וזה היה כ"כ מתוק וכ"כ אוטופי כאילו מדובר בחלום ולא במציאות המרה הזו, אבל הוא גם איכזב והוא גם הלך וגם פגע וגם הפר הבטחות האביר שלי עלה על הסוס שלו ודהר בדרכו ואפילו לא אמר שהוא מצטער. ואני נותרתי לבד..והמשכתי לחתוך..מנהג קבוע..והתחילה בעיית השתיה,מצאתי נחמה בבקבוק ובעקבותיה באו הפרעות האכילה והכל מתערבב והכל כ"כ רע וזה רק בגללך דכאון ארור! אני נעה בין הפסיכולוגית לבין הפסיכאטר בין איומי אישפוז לחתכים עמוקים ותהנחמות בשתייה. אני עדיין ילדה עדיין יש לי את הנפש הפגועה של הילדה מכיתה ו´ אני רוצה לשמוח רוצה להנות כמו כל בני גילי אבל דווקא בגופי בחרת להתנחל דווקא אותיב חרת לאמלל זה באמת מגיע לי? אני עד כדי כך אדם נורא? צא ממני! תניח לי! שש שנים זה מספיק ..בבקשה.. בשנאה, מישהי לא חשובה

אופה3

New member
אין לי מילים,

אני רק מקווה שיום אחד יבוא ותוכלי לצאת מזה, והלוואי ותוכלי להפתח בפני הפיסכולוגית, ולצאת מזה וכמה שיותר מהר יותר טוב.

n0 name

New member
גם לי אין מילים...

ממה שכתבת פה אני יכולה להבין שאת בן- דם מאוד חזק נפשית!!! אני מקווה שתצליחי להניח לעבר ולפתוח בחיים חדשים, בתקווה לטובים יותר! אל תתייאשי ותרימי ידיים כמו ידידך, שהיה המלאך שלך...הוא כנראה וויתר, ולא נשארה בו אף תקווה...זה עצוב! אני מאוד מקווה שאת לא תלכי אחריו, כי את חזקה ותמשיכי להתחזק... ואני מקווה בשבילך שיהיו לך חיים טובים יותר! ואני מקווה גם שתצליחי לדבר עם הפסיכולוגית שלך...ולהיפתר מבעיית השתייה כי אולי זה משכיח לך את הבעיות אבל זה לא פותר אותם. אולי אם תצליחי להניח לעבר ולפתוח בחיים חדשים, אולי הם יאירו לך פנים! רק אל תתייאשי... מקווה שעזרתי... מקווה מקווה מקווה...זאת כנראה מילת המפתח - תקווה! אל תתני לה לעזוב אותך!

sichi

New member
שלכת מתוקה שלי,...

כן, כבר נפגשנו פעם, ואנחנו מכירות... איזה מכתב, מכתב שמבהיר הכל. מאיפה הכל יתחיל. ואני, רק יכולה להיזדהות, ולבכות יחד איתך, יחד עם הילדה הקטנה, שחזרה בוכה מבית ספר... אצלי הסיבות היו שונות... אבל בסה"כ דכאון הוא דכאון... שלכת שלי, אני גם יודעת שעכשיו די עצוב לך... בגלל ש... אבל מתוקה שלי, תני לי ל
אותך ולהגיד באופטימיות, שיום יגיע, ותדעי שמחה, כמו שלא ידעת מעולם, שמחה אמיתית, חזקה, מעומק הלב. החזיקי מעמד מתוקה. עוד יבואו ימים טובים... נ.ב. מה את חושבת שהדיכאון היה עונה, אילו יכל?

אילו יכולת לשנות אוירה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

החיים זימנו לך הלם וזעזוע ואת זקוקה למנה גדולה של אופטימיות כדי להניע מהלך חדש. אולי לנסוע לדודים יקרים בחו"ל. אולי להשתתף בקבוצת תמיכה בכל מקרה להיות עם אנשים אוהבים,תומכים ואופטימיים. לא להישאר לבד. מכל ה

ה מוזה

New member
time4fear כתב מכתב ...קראי אותו ../images/Emo26.gif

מכתב לאלו שנמאס להם.. לאלו שכבר נשבר להם, לאלו, שכל יום שהם חיים, זה כמו סיוט שלא נגמר. לאלו, שאומרים, אין לי כבר מה לחפש כאן. החיים כאן לא קלים, ובטח כולנו יודעים את זה, יש מלא צער, וכאב, ושחור. ולפעמים הפתרון נראה קל, לקחת את החיים בידיים שלנו. כי, אז נראה שיש שם מנוחה, שקט, כן, סוף סוף שקט. בלי דאגות, של אהבה, של כסף, של אני בטוח שיש עוד כמה דאגות. ומי באמת יודע מה יש שם??? ובחיים האלו, אולי קשה, והרבה פעמים רע, אבל יש רגעים, יש רגעים, ששווים חיים שלמים של עצב. רגעי אהבה, רגעי נחת, ולכל אחד, יש את הרגעיים שלו. יש רגעים שלא שוכחים. יש רגעים כאלו, שאומרים, אחחחח, החיים יפים. זה סתם מכתב שלי לאלו, שעכשיו נמאס להם, וכואב להם. לא למהר.. קחו את החיים באיזי. חיים יפים לכולם.. את נאבקת מאבק לחיים , כל האמצעים כשרים במאבק הזה ..אז הושיטי יד ובקשי עזרה מכל גוף ואדם שיכול לסייע לך .. ומעבר לכך , באמת ..תנשמי עמוק והביטי על הדברים והרגעים הקטנים .. נסי להתמקד ברגעים הטובים , אני בטוחה שיש לך גם כאלו ..גם אם הרגע הם נראים כאין וכאפס לעומת הייאוש והדכאון .."ובחיים האלו, אולי קשה, והרבה פעמים רע, אבל יש רגעים, יש רגעים, ששווים חיים שלמים של עצב. שלכת עצובה , הלוואי ..ובתום השלכת יגיע האביב ועימו תחווי פריחה ואושר .

שלכת נפלאה

כן אכן כזאת את,כי רק אדם באמת נפלא יכול לכתוב בכזאת אמיתיות ועוצמה את מה שהוא מרגיש וחושב ויודע...תמיד יכול להיות יותר טוב,תחליטי שאת רוצה לחיות יותר טוב,זאת החלטה וברגע שבאמת רוצים אותה מצליחים. אני בטוחה שיש לך כוחות ואת חשובה ומגיע לך להנות ולחיות בכל מובן המילה. תשתני,תזרקי את השלילי שהיה לך פעם ותחליפי בחיובי,הרבה חיובי, בלי לכעוס על עצמך ובלי להשבר. ממש התרגשתי מהמכתב.מאחלת לך המשך יותר טוב.

mayand11

New member
בדיוק

אני הייתי גם במצב הזה פעם אבל לא ממש גרוע אבל החלטתי אני לא רוצה להיות ככה יותר אני החלטתי שאני יהפוך למישהו יותר מאושר יותר שכייף לו בחיים וככה עשיתי הייתי תמיד עם הרגשה של שמחה למרות שלפעמים הדיכאון בא לא נתתי לו להשתלט עלי ועוד משהו עזר לי לקחתי דמות שמאוד עם אנרגיה ושמחה ותמיד חשבתי עליה ויעני הייתי כפיל שלה את יכולה לנסות לעשות את זה גם אני מקווה שיהיה רק טוב!!!!! מעיין

למעלה