לכבודכם (השמאל)

לכבודכם (השמאל)

יש כמה דברים שממש משגעים אותי ואחד הדברים שמעלים לי ת´סעיף זה אנשים שמנצלים מצב מסויים בכדי לקבוע עובדה. אנשי השמאל חברינו הטובים הם אחת מהקבוצות שממש משגעות אותי הם לוקחים ציטאטות מהתנ"ך (בצלם אלוקים ברא....) מנאומים של רבין (אלימות היא...) מקביעות שונות בהיסטוריה (הטרנספורמציה של הנאצי"ם) ושוכחים בעצם את הנטיות ה"ימניות" הכביכול של אותם הדברים הנ"ל כלומר: התנ"ך- אנשי בצלם לקחו את המשפט "בצלם אלוקים..." אבל אותם אנשים בכלל לא מסתכלים ממטר על התנ"ך חוץ מהמשפט הזה כל התנ"ך רווי בקביעות קיצוניות (עין תחת עין, העם היהודי מהפרת ועד החידקל וכיו"ב) רבות. יצחק רבין- כמובן שאנשי השמאל יזכרו את "אלימות היא כרסות יסוד הדמוקרטיה" אבל רבין של לפני הסכמי אוסלו היה איש ימני לכל דבר(!) הוא אמר "לשבור להם את הידיים והרגליים (לערבים)" ו"מי שיעלה על הדעת לרדת מרמת הגולן יפקיר...יפקיר את בטחון ישראל (אפילו שמעתי אותו אומר את זה ב-live). קביעות שונות- אנשי השמאל קובעים לעצמם שה"טרנספורמציה של הנאצ"ים זה הטרנספר היחיד וזה העברת האוכלוסין שהאיחוד הלאומי (מולדת) מאמין. אנשי השמאל שכחו שבמאה ה-20 מאה מיליון אנשים ברחבי העולם טרונספרו אנשי השמאל שכחו שהוגה הטרנספר בין טורקיה ליוון זכה בפרס נובל לשלום. שיהיה לכן ולכם ולכל בית ישראל חג שמח ושבת שלום! בועז זעירא כ"ד בכסלו תשס"ג =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-

בטרנספר בין היוונים והטורקים

במהלך הטרנספר בין היוונים והטורקים בשנת 1922 נהרגו בערך מליוין בני אדם, חצי מליון טורקים וחצי מליון יוונים. האם זה מה שאתה מציע לנו? לגבי התנ"ך: יש שם דברים נפלאים ודברים נוראים. יש קריאות לרצח ופשעי מלחמה נוראים, יש קטעים גזעניים מחרידים, ויש דברים טובים ונפלאים, קריאות לאחווה בין בני אדם וליחס הומני ושוויוני בין בני האדם. תלוי מה אתה בוחר. אנשים חילונים לא כפותים בהשקפה הדתית שכל הספר הזה בא מאלוהים וכל מלה בו קדושה ונפלאה. אנשים חילונים רואים בזה ספר שנכתב ע"י בני אדם, הרבה בני אדם במשך מאות שנים שהיו שונים מאד זה מזה ולפעמים בהחלט מנוגדים זה לזה, חלקם טובים וטובם רעים. חילונים חופשיים לקבל מה שנראה להם ומה שמתאים להשקפתם, ולדחות בשתי ידיים מה שלא נראה להם. לגבי רבין: רוב חייו הוא היה איש מלחמות שעשה הרבה דברים נוראים ומגעילים. בגיל מעבר לשבעים היה לו האומץ לשנות לחלוטין את דרכוולהפוך לאיש שלום, על כך הוא נרצח. על כך אנו מציינים את מורשת רבין.

Moledet972

New member
איזה שקר הוספת לנו פה!!!

במסגרת הטרנספר בין תורכיה ליוון טרונספרו בערך מיליון יוונים וחצי מיליון תורכים. אף אחד לא נהרג שם, זה היה בהסכם בין המדינות!

EverMan

New member
יחי ההבדל בין החלפת אוכלוסיות

בין מדינות שאדם חוזר למדינה דמוקרטית ונאורה. לבין פינוי בכוח (כפי שאתה אמרת בעצמך) של אוכלוסיה שאין לה מדינה לכל הרוחות.

Moledet972

New member
איזה קשר יש למדינה דמוקרטית?

למה החלטת שדווקא מדינה עם החוקה של שוויץ היא היא המדינה ה"נאורה"? - הדבר העקרוני הוא שאתה מסכים להחלפת אוכלוסין במקרים מסויימים. אם סבא-רב של מלך ירדן היה קורא למדינה "פלשתין" כפי שהוא תכנן, הייתה תומך בטרנספר?

EverMan

New member
אם סבא רבא של מלך ירדן

היה נבחר בבחירות דמוקרטיות בידי כל הציבור והיה אינטרסנט פלשתינאי - כן. הייתי קורא לירדן מדינת הפלשתינאים. למה אני החלטתי ששוויץ עם חוקתה יותר נאורה ? כי בשוויץ לאדם הפשוט יש בחירה - בשוויץ הוא לא ימות אם יגיד משהו נגד השלטון , אין שם עריצות ויש לו זכויות אדם בסיסיות... להבדל מירדן או סוריה או כל מדינה ערבית אחרית כיום.

Moledet972

New member
מלוכה היא שיטה לגיטימית לחלוטין.

אתה משום מה החלטת שבגלל שלך נוח בדמוקרטיה, אז זו השיטה הכי טובה. בסינגפור מסתדרים לא רע עם דיקטטורה.

EverMan

New member
כן ? תשאל את הסינגפורי

שכורתים לו את הידיים כי אין לו דבר לאכול וכי הוא גנב כיכר לחם אם זו שיטה טובה. דמוקרטיה בתור שיטת ממשל דמוקרטית (סטייל עיראק) אינה דבר נכון. שאני מדבר על דמוקרטיה אני מוסיף ערכים דמוקרטים כגון שוויון , חירות , קניין , שם טוב , ועוד.

ולמה אתה כ"כ בטוח שזה מה שיקרה?

הרי אילו רגשי שנאה יש בין הערבים הפלשתינאים שהיגרו בזמן שא"י הכלה להתבסס כלכלית (עלייה יהודית פיתחה את הארץ כאמור) לתושבים הפלשתינאים שלא עזבו את ארצם? ועוד שאלה:איזו ערובה יש לך שהסכמים וחזרה לגבולות 67´ הם אלו שיסימו את סכסוך 120 השנה? הרי עוד לפני שאמא ואבא שלך נולדו היו 3 ספרים שנקראו "הספרים הלבנים" שקיצצו מהמדינה היהודית ע"מ לגרום למצב שבו הערבים והיהודים יוכלו לחיות ביחד. אח"כ ב-46´ קמו שתי מדינות ערביות האחת ממזרח לירדן (ירדן) והשנייה צפון מזרח לירדן (סוריה) שתי המדינות הללו קמו ע"מ ליישב תושבים ערביים במקום (גם תושבים ערביים מא"י) ובכך ליצור מעיין הפרדה שתעזור ליחסים בין היהודים והערבים. אח"כ היה לנו את המדינה היהודית שע"פ המנדט הבריטי הייתה אמורה להתפרש בשתי גדות הירדן אבל ע"מ ליצור שלום במזרח התיכון היהודים ויתרו וקיבלו מדינה קטנטנה. אח"כ באה מלחמת ששת הימים (היה גם את מבצע קדש שכבשנו את חצי האי סיני אבל הוא הוחזר למצרים חודשים סופרים לאחר-מכן) שחררנו חלק מהאזורים שהיו מיועדים לנו במקור והחזרנו עתרה ליושנה. אח"כ היו הסכמי שלום עם ירדן ומצרים ובלה בלה בלה... לסיכום: לאחר כל הבלאגן הגדול לאחר הפולומוס החוזר ביננו לשכננו (כולל הפלשתינאים) שהגבולות השתנו כמו גרביים וכל פעם נוכחנו לדעת שהטרור והשנאה מתגברים אני שואל אותך איזו ערובה יש לך בקשר לכך שחזרה לגבולות 67´ ומדינה פלשתינאית יפסיקו את מעגל הדמים.

מצטער על האיחור

ביררתי לגבי מה שאמרת והגעתי למסקנה שטעית הטרנספר בין תורכיה ליוון סיים את מעגל הדמים האכזרי שהיה בין התורכים והיוונים והביא לשקט (כמובן שיש עדיין שנאה בין הצדדים אבל בפירוש אין מלחמה) מיליון האנשים שדיברת עליהם נהרגו בזמן המלחמה

EverMan

New member
שאתה מדבר על רבין

תשים את ההקשר הנכון. רבין אמר תשברו לאנשים שזורקים אבנים ומתפרעים את הידיים והרגליים. לא לסתם אנשים. וזה במקום לירות בהם או להכות בהם. וזה מקובל ! להילחם נגד האלימות במידה מתונה כזו - סבבה ! אבל הפתרון הסופי , והמטרה היא , (שזה לא באחד על אחד) , למנוע את האלימות.

למעלה