לכבוד דר' קרני.

נבדה

New member
לכבוד דר' קרני.

לפני כמה שבועות פניתי אליך בשאלה לגבי חולשה מוטורית ביד, גירודים ובעירות ברגליים. הלכתי לרופא מאז והוא לא שש לתת לי סטרואידים מכיוון שלקחתי לפני כ-5 חודשים, ונתן לי מרשם לאטרולט, ואמר שאם לא יעבור תוך שבועיים אקח בכל זאת סטרואידים. בהתחלה הוא אמר משהו על פיזיוטרפיה, אך לא חזר לזה ואני שכחתי לשאול. בכל מקרה הלכתי לעשות ולנסות פיזיוטרפיה בליווי אלטרולט, ומצבו המוטורי של היד שלי השתפרה בהרבה! השאלה שלי היא כזו: 1. אם מצב היד קשור לטרשת, איך אפשר להסביר שטיפול לצוואר (אותו אני מקבלת ע"י הפיזיוטרפיסט שהחליט לנסות דרך זה כטיפול ליד) משפר את היד? 2. האם יש מצב שהטרשת יכולה לתת תמונה של בעיה אורטופדית? רצוי לציין שמצב התחושה ביד, לא השתפרה מי יודע מה בעקבות האלטרולט. אשמח לתשובה באם תוכל, תודה רבה מראש! וסליחה על האירוך.

תגובה

ראשית שבועיים אינו מספיק זמן בכדי לנסות אלטרולט וכן זהו אינו טיפול לחולשה. פיזיוטרפיה אכן יכולה לשפר את תפקוד היד, אך בטרשת בד"כ אין תמונה של בעיה אורטופדית ותמונת MRI צווארי עשויה לתת מענה ברור באם המקור לבעיה אורטופדי או לא.

נבדה

New member
תודה ועוד משהו קטן

לקחתי את האלטרולט 30 ימים, האם זה גם לא מספיק? אז אם ניתן לשפר את היד בעזרת פיזיוטרפיה - לא ניתן להסיק שזו בעיה אורטופדית? כי אם זה היה נובע מהעצבים, אז אי אפשר היה לטפל בפיזיוטרפיה, לא? תודה מראש, ןסליחה על מבול השאלות.

תגובה

השאלה היא מהי מטרת הטיפול האלטרולט? יש לחקות מס' שבועות באם מדובר על טיפול נגד כאבים / תחושת שריפה ו 30 יום ללא תגובה - מספיקה לתלונות אלו. השפעת הפיזיוטרפיה אינה מבדילה בין סיבות נוירולוגיות לאורטופדיות. זהו עניין מורכב יותר והדרך להבדיל ביניהם הינה ברור נוירולוגי מתאים.

למעלה