לכבוד החג המקסים הזה

אבח"י

Well-known member
געגועיי בעיקר לחודש דצמבר בנורבגיה, אצל גיסי ומשפחתו.
אין כמו השבוע האחרון של דצמבר, הקור בחוץ החום בתוך הבית
הרחובות המורים בשלל נורות יפהפיות
הבתים שבחלונותיהם כוכבים, מנורות, סרטי נורות קטנים
התארגנות לארוחות משפחתיות ומסורתיות
מוזיקה נהדרת
טקס בכנסיה מלא שירה מופלאה של קולות אנוש
ובעיקר להיות עם משפחת גיסי, לשכוח את ישראל המזיעה [ גם בחורף ], ההתחשבנויות, הקטנוניות, הפוליטיקה הזוועתית והוצאת החשק מכל דבר.
לכבוד החג צלמתי - הנה שתי תמונות.
a53e041e-8d6d-4b31-83bd-fc2c581f87be.jpg a5349a3a-4d35-4e5d-9fd5-367d4277e36b.jpg a5349a3a-4d35-4e5d-9fd5-367d4277e36b.jpg

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לכבוד החג המקסים הזה

אתה מתכוון לחג הקורונה או לחג האורים ?

לגבי הצילום הראשון הקומפוזיציה לא עושה חסד עם התמונה אבל בשני אהבתי את עיבוד היתר שמוציא תמונה מעניינת.

נ.ב.
אני רואה שהתאהבת בפרחי ההיביסקוס, אחלא דוגמנים.

דקל נור*

Well-known member
לאורות המקושטים מתרגלים אחרי שנה שנתיים. לא מתגעגעת לקור האירופי ולשוקי הכריסמס שמוכרים בעיקר שטויות. טוב, אולי רק ליין החם.

אבח"י

Well-known member
לאורות המקושטים מתרגלים אחרי שנה שנתיים. לא מתגעגעת לקור האירופי ולשוקי הכריסמס שמוכרים בעיקר שטויות. טוב, אולי רק ליין החם.
אני לא גר שם.. אנ י אורח. אני מתגעגע לגיסי, לבית העץ שלו, להליכה בגרביים, לטיול היומי עם הכלב המתוק שלו בין הבתים המפוארים בסביבה, וגם מתגעגע לעיר הפריפראלית לחלוטין שנראית ליד בת ים כמו פאריז.

קלייטון.ש

Well-known member
הייתי בחו"ל בחורף בקנדה בטורונטו כמה פעמים, בניו יורק פעם אחת ובהונגריה בבודפשט פעם אחת.
בקנדה הטמפרטורה לדעתי היתה 20 מעלות מתחת לאפס המוחלט (זו דעתי למרות שאני יודע שזה לא יכול להיות פיזיקלית. ככה הרגשתי)
לא יכולתי לצאת החוצה. באו לקחת אותי, עמדתי בלובי של המלון מחכה לרכב שיגיע לפתח, יצאתי מהפתח והיה שני מטר עד הרכב, הגוף שלי פשוט הפסיק לנשום. אמר לי "אני את האויר הפסיכי הזה לא מכניס לריאות שלי, מצידי אל תנשום מעכשיו ועד שתגיע לאיזור טרופי"
נסענו והכביש היה מושלג, והרכב פתאום החליק ופגע במדרכה. הנהג צוחק ומחזיר את הרכב לכביש. דבר רגיל אצלם.
בבודפשט המארחים התעקשו שנצא לטייל בעיר. הייתי לבוש היטב, כובע והכל, והיה לי קר בטירוף. הם הולכים שמחים ואני סובל. עיר יפה מאד אבל מי יכול להנות בקור כזה. לקחו אותי למשטח החלקה על קרח. אני עולה על הקרח והם קוראים לי להיזהר. יופי שקראו, החלקתי ונפלתי על הגב בכל זאת. מצחיק מאד באמת, תודה רבה על האירוח והכל.
בקיצור לא מתאים לי ארצות הצפון, רק בחלומות. אני מדליק סדין חשמלי כשיש 19 מעלות פלוס, אז איפה אני ואיפה הם.

יוסי ר1

Active member
הייתי בחו"ל בחורף בקנדה בטורונטו כמה פעמים, בניו יורק פעם אחת ובהונגריה בבודפשט פעם אחת.
בקנדה הטמפרטורה לדעתי היתה 20 מעלות מתחת לאפס המוחלט (זו דעתי למרות שאני יודע שזה לא יכול להיות פיזיקלית. ככה הרגשתי)
לא יכולתי לצאת החוצה. באו לקחת אותי, עמדתי בלובי של המלון מחכה לרכב שיגיע לפתח, יצאתי מהפתח והיה שני מטר עד הרכב, הגוף שלי פשוט הפסיק לנשום. אמר לי "אני את האויר הפסיכי הזה לא מכניס לריאות שלי, מצידי אל תנשום מעכשיו ועד שתגיע לאיזור טרופי"
נסענו והכביש היה מושלג, והרכב פתאום החליק ופגע במדרכה. הנהג צוחק ומחזיר את הרכב לכביש. דבר רגיל אצלם.
בבודפשט המארחים התעקשו שנצא לטייל בעיר. הייתי לבוש היטב, כובע והכל, והיה לי קר בטירוף. הם הולכים שמחים ואני סובל. עיר יפה מאד אבל מי יכול להנות בקור כזה. לקחו אותי למשטח החלקה על קרח. אני עולה על הקרח והם קוראים לי להיזהר. יופי שקראו, החלקתי ונפלתי על הגב בכל זאת. מצחיק מאד באמת, תודה רבה על האירוח והכל.
בקיצור לא מתאים לי ארצות הצפון, רק בחלומות. אני מדליק סדין חשמלי כשיש 19 מעלות פלוס, אז איפה אני ואיפה הם.
במינוס 20 עוד לא הייתי, מינוס 6 הספיק לי במילואים באלבירה, בשנה של השלג הגדול.
היינו שלושה חיילים בתצפית בתוך שלד של בית בלי חלונות ודלתות, שהצבא תפס.
חשמל לא היה, אז על חימום לא היה מה לדבר.
היה שם "מטבח" עם מקרר צבאי שמקרר עם קוביות קרח משקית. מהמחזור הקודם נשארו עודף שקיות שהונחו על הריצפה. שבוע היינו שם, הקרח על הרצפה לא הפשיר.
אלו היו המילואים היחידים שישנתי בשק השנה עם בגדים - בדרך כלל אני ישן עירום לגמרי.
היה כל כך קר, אני זוכר ששמעתי את אחד החברים בוכה בלילה במיטה, מהקור.

דקל נור*

Well-known member
במינוס 20 עוד לא הייתי, מינוס 6 הספיק לי במילואים באלבירה, בשנה של השלג הגדול.
היינו שלושה חיילים בתצפית בתוך שלד של בית בלי חלונות ודלתות, שהצבא תפס.
חשמל לא היה, אז על חימום לא היה מה לדבר.
היה שם "מטבח" עם מקרר צבאי שמקרר עם קוביות קרח משקית. מהמחזור הקודם נשארו עודף שקיות שהונחו על הריצפה. שבוע היינו שם, הקרח על הרצפה לא הפשיר.
אלו היו המילואים היחידים שישנתי בשק השנה עם בגדים - בדרך כלל אני ישן עירום לגמרי.
היה כל כך קר, אני זוכר ששמעתי את אחד החברים בוכה בלילה במיטה, מהקור.
1992?

GoldenEyes

Well-known member
למה ????????
בואו תראו טיול של פעם בחיים , שעשיתי לפני 25 שנה
מינוס 20 כמו כלום
אבל כיום זה כבר לא בשבילי :)

קבצים מצורפים

• 037.jpg
    037.jpg
    2.8 MB · צפיות: 5
  • 076.jpg
    076.jpg
    2.9 MB · צפיות: 4

דקל נור*

Well-known member
למה ????????
בואו תראו טיול של פעם בחיים , שעשיתי לפני 25 שנה
מינוס 20 כמו כלום
אבל כיום זה כבר לא בשבילי :)
לא חוויתי מינוס 20 אבל יצא לי להיות בקזחסטן בינואר. בטמטומי הסכמתי להצעת המארח להיקשר מאחורי ג'יפ ולהיגרר אחריו כמו בסקי מים רק שזה היה על שלג. וריאציה מקומית על מזחלת שלג.

GoldenEyes

Well-known member
לא חוויתי מינוס 20 אבל יצא לי להיות בקזחסטן בינואר. בטמטומי הסכמתי להצעת המארח להיקשר מאחורי ג'יפ ולהיגרר אחריו כמו בסקי מים רק שזה היה על שלג. וריאציה מקומית על מזחלת שלג.
אין , אין על אופנוע שלג
אחרי 400 ק"מ ביום על הדבר הזה , כולך רוטט כאילו יש לך פרקינסון :)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חחחח
בכל זאת לשבת 400 ק"מ על מנוע רוטט , וגם מרגישים בכידון ,
יאללה בוא ללפלנד :)
מובטחת לך חוויה בלתי נשכחת
זה בהחלט ברשימה שלי לאחרי הקורונה (אחרי קובה, תאילנד, פיליפינים ואיי סיישל).

הקדימויות שלי נקבעות לפי ההמצאות של אתרי צלילה ביעד מה שבבלפלנד אין כל כך.

GoldenEyes

Well-known member
זה בהחלט ברשימה שלי לאחרי הקורונה (אחרי קובה, תאילנד, פיליפינים ואיי סיישל).

הקדימויות שלי נקבעות לפי ההמצאות של אתרי צלילה ביעד מה שבבלפלנד אין כל כך.
תגיד שיח
הזכרת לי
בגרייט ברייר ריף בקווינסלנד היית ?

למעלה