לכבוד החורף ש(אני רוצה)יגיע.....

shelycat

New member
לכבוד החורף ש(אני רוצה)יגיע.....

לכל עדה ובית יש גירסה של תבשיל הקדירה שלה תבית/צ`ולנט/חמין ועוד כמה שמות יש לזה, אז מה דעתכם השבוע השבוע שכל אחד יפרסם את הגירסה החביבה עליו לתבשיל הקדירה היהודי ומרכיביו וזאת גם הזדמנות מצוינת למי שלא מכינה בד"כ חמין לברר ולשאול סוף סוף את האמא/סבתא/חמות איך להכין את המאכל המסורתי הזה כראוי וע"י כך לשמור קצת על המסורת המשפחתית.

shelycat

New member
הילית איפה קנית אותה?

אפשר לקבל עליה קצת פרטים (אני יודעת שדיברנו על זה לא מזמן) יצא לך כבר לנסות אותה? היא שווה? כמה פחות או יותר היא עולה? מה הנפח שלה? ודרך אגב יש לי את הספרון מהסדרה הקטנה או הטעימה (או איך שקוראים לזה) של איילת לטוביץ בנושא: "תבשילי קדרה" אם מישהו רוצה מתכונים/רעיונות משם.

shelycat

New member
ושכחתי:

הנה תוכן העינינים למי שרוצה משהו: קדירה צמחונית של שקדים חומוס ודלעת קדירת עוף בכוסברה עם אורז צהוב תבשיל בקר ופולנטה קדירה כפרית של בקר ופסטה קדירת טלה עם רוזמרין וירקות גולאש הונגרי עוף בקדירת חימר תבשיל חצילים עגבניות וחומוס תבשיל חריף של עוף ובטטה עגל נענע ודלורית צלי בקר תבשיל עגל וחצילים תבשיל טלה בקארי ביף בורגיניון תבשיל דגים ובמיה קריאולי תבשיל עגל עם תרד ופטריות תבשיל כפרי של בקר ופיטריות צלי בקר, תפו"א ורוזמרין טאג`ין עוף עם תמרים ודבש עוף מבושל עם עדשים ומרווה\עוף בפפריקה חמין טאג`ין בקר ועגבניות צוואר בקר עם שזיפים וכרוב צ`ילי קון-קרנה תבשיל קארי אוסטרלי גלילי בקר ברוטב תבשיל טלה וירקות עוף מתובל בסגנון הודי תבשיל ירקות מתובל קדירת עגל ורטטוי תבשיל דגים חריף וקל תבשיל בשר ושעועית שוק טלה עם גריסים ויין אדום תבשיל עגל איטלקי קדירת בצל וטלה בנוסח צרפתי טלה בנענע וקארי עגבניות אוסובוקו תבשיל עדשים ובשר תבשיל טלה בציפוי בטטה עגל א-לה-מרנגו שוקי טלה עם עגל וריחן תבשיל שעועית במעטפת תפו"א פריכים צלי עגל, שעועית וקוסקוס כדורי בשר ופתיתים ברוטב עגבניות ליד הקדירה-מחית ירקות: מחית (פירה) תפו"א ושורש פטרוזיליה מחית דלעת או דלורית אפויה מחית אפונה מחית תפו"א ושום כל אלה מהספרון בערכית איילת לטוביץ "אז מה אוכלים היום תבשילי קדירה" למי שרוצה אחד (או יותר) מהמתכונים הנ"ל .

gmgy

New member
מוכנה לעשות ספתח

ותודה לאמא של גיא שלא רק שלימדה אותי את המתכון אלא גם לא החסירה שום פרט (כמו שסבתא שלי נוטה לעשות...) ואני יכולה לעשות צ´ולנט משובח לילד שרחוק מאמא. אז ביום חמישי?

אמיקה

New member
הולך !

ולעניין קדרות - לי יש סיר חשמלי כזה, שלא רואה תנור, אלא מתחבר עצמאית לחשמל.. נורא מומלץ , והוא גם בא עם מתכונים של שרי אנסקי - חמין אשכנזי, סופריטו, מרקים עשירים, צילי קון-קרנה וכו´.. מעולה!

Hadar p

New member
גם לאמא שלי יש את הסיר הזה והיא ממש

מרוצה ממנו! מדי פעם מכינה בו חמין ולפעמים גם בתנור איך שמתחשק! והטעם...אותו טעם!

למעלה