לכבוד הירח האפל...

BlaT©

New member
לכבוד הירח האפל...../images/Emo29.gif

מה מנהגיכם בירח אפל?

מיכל328

New member
מנהגי הירח האפל שלי

טוב, היות והאלה הפטרונית שלי היא המוריגן, והירח האפל הוא זמנה המיוחד - אני בדרך כלל עושה משהו קטנטן בשבילה - מדיטציה לרוב, אני מדליקה נרות לכבודה ואת הקטורת החביבה עליה ביותר (קינמון) וכמובן תמיד תמיד יש יין אדום לכבודה (חשוב מאד!). מיכל

magick smile

New member
אממ...

מה זתומרת הירח האפל? הזמן שבו הוא נסתר? אשמח אם תסבירו את המושג, כי אני לא בטוחה למה אתם מתכוונים... תודה :)

מיכל328

New member
הירח האפל

תקופה של 3 ימים שהירח 100% אפל לגמרי... מתחיל 11 ימים אחרי תום הירח המלא, ונגמר 11 ימים לפני תחילת הירח המלא (הירח המלא הוא גם כ - 3 ימים). מיכל

מיכל328

New member
המממ

ממה שאני הבנתי לאורך לימודי הוויקה שלי הירח האפל והירח המלא שניהם אורכים כ - 3 ימים כל אחד: 99% ערב אחד, 100% ערב שני ו99% ערב שלישי. כלומר - 3 ימים ירח מלא 11 ימים Wanning Moon 3 ימים ירח אפל 11 ימים Waxing Moon 11 + 11 = 22 3 + 3 = 6 22 + 6 = 28 ומחזוריות הירח הוא 28 ימים כל חודש

gwizard

New member
טוב

כנראה שמיצפה הכוכבים חולק על דעותיהם של מוריך

מיכל328

New member
מעניין..

מה שאני למדתי מאד הגיוני... לא? יש רק לילה אחד שהירח אפל/מלא לגמרי במאה אחוז.. היום לפני והיום אחרי הירח כמעט מלא/אפל... לא?

gwizard

New member
וואלה, לא יודע מה להגיד לך

מצד אחד יש את מה שאת אומרת וזה נשמע הגיוני. מצד שני יש את תוצאות מצפה הכוכבים וזו עובדה שלא מתווכחים עליה. הדבר היחיד שאני יכול לשער זה ששניכם צודקים. יכול להיות שהגרף אותו הצגתי לא נותן דיוק של 99% ומציג את זה כ-100%. אבל, שוב, אין לי מושג.

מיכל328

New member
חחח..

טוב אני אבדוק את זה... זה גם מאד מסתדר עם כל עניין שלושת הפנים של האלה... 3 ימי ירח מלא אפל/מלא.. לא יודעת.. מצפה הכוכבים עירער אותי עכשיו... חחח... אני אברר את העניין!

Nizzan Cohen

New member
המממממ........

מן הסתם חייבת להיות איזו נקודת מקסימום\מינימום שבה הירח הוא 100% מלא או אפל. אבל מי אמר שבשעה שזה קורה הירח בשמי הלילה של ישראל דווקא ?!

gwizard

New member
אני מניח כי אתה מתייחס...

למה שאני אמרתי. המצפה כוכבים שאת הלינק שלו הבאתי נמצא במצפה רמון והחישוב של הירח נעשה לפי מיקום ומרחב זמן של תל-אביב. הגרף והזמנים מדוייקים ביותר. אני אישית בדקתי את זה במשך חודשיים כבר ולפי זה אני מבסס את הטקסים שלי.

BlaT©

New member
כן...../images/Emo45.gif

מיכל צודקת. קראתי כך בהרבה מקומות. זה נכון, וגם הגיוני. אם תצפה בירח בימים האלה תראה שזה נכון.

למעלה