לכבוד השנה החדשה- לא מפריע לכם....

לכבוד השנה החדשה- לא מפריע לכם....

שבכל שנה מפרסמים אותם סיפורי זוועה על האפיפיור סילבסטר הראשון? למה אתם לא פונים למשרד החינוך בנושא?

lion 7

New member
יש מסדרים חינוכיים רבים בארץ

ולהם אני גם תוהה למה לא דואגים לסוגיות אלו, הם צריכים לטפל בנוסף לסילבסטר, כמו ההצעה שהיתה ליולי תמיר על לימוד דת הנוצרים בבתי ספר ערבים, לא יכול להיות שנלמד גם על האיסלאם כמרכיב בתרבות ובהסטורית בני ערב ולא נלמד על דת האבות ועוד... אני לא יודע איזה גופים מחויבים לגשת ולבקש , למרות שיש הרבה בתי ספר במגזר החינוכי פרטי קתולים לטינים, ויש להם קשר בינם למשרד החינוך בהרבה תחומים, אז צריך לקדם נושא זה כמו שהצעת, דבר הכרחי , ועדיין כאן אולי נשמע ביחד מאחרים מה יגידו בנושא זה . . . כל טוב ותודה רבה על הדאגה ..

salt of earth

New member
אני חושבת שפגע התכוון

אולי על לימוד הסיפורים המעוותים על סלסבסטר במערכת החינוכית במגזר היהודי- כך אישית אני הבנתי את העניין. מי שצופה בהתרחשות בפורום אז אחת השאלות הפופולריות היא לגבי סלסבסטר והאם הוא היה אפיפיור אנטישימי שרדף ורצח מליוני יהודים. הבנתי גם מחיפוש בנושא שהסיפור הזה מופץ בעיקר בחוגים דתיים במגזר היהודי וביניהם הכרוז המפורסם שהכתבה בנענע מגיבה לו אשר פונה אל הצעירים שחוגגים את ראש השנה באשמה שהם כאילו מעין חג של "רוצח יהודים" (ציטוט מהכרוז אומר האם היית חוגג חג המוקדש להיטלר?). http://info.org.il/irrelevant/item.php/107288204973618941 אז מהצד של הפורום אנחנו שמנו את התשובה על מי היה סלבסטר בשאלות הנפוצות, ואני חושבת שצריך באמת לטפל בצורהרשמית בעניין הזה.לא רק אלו ששאלו בפורום מכירים את הסיפור המעוות אלא אפילו ח"כ גילה פינקלשטיין מהמפד"ל אשר אסרה על בית ספר להציב עץ אשוח כמחווה לתלמידים הנוצרים שלומדים בו (הסיפור התחיל מזה שמועצת התלמידים רצו לעשות פעילות משותפת לחגים ולעשות מחווה טובה לנוצרים שלומדים עמם אשר לומדים ביחד איתם היסטוריה יהודית ותנ"ך ורצו לעשות משהו בשבילם), בגלל הטענה ש- "לא יכול להיות שבבית ספר יהודי יוצב עץ אשוח ובובת סנטה קלאוס ויחגגו את הסילבסטר שהיה אפיפיור שונא יהודים." !! אפשר להתמודד עם העניין רק עם הגברת המודעות ותיקון התפיסה המעוותת, אפשר ע"י כתיבת מאמרים והתערבות של הכנסיות אצל משרד החינוך.לגבי מה שציין ליאון והוא נושא גם כן חשוב נורא לדון בו, הוא מה מלמדים את הילדים הנוצרים בבתי ספר הנוצריים על ההיסטוריה הנוצרית. ויותר נכון לומר מה לא מלמדים? אני יכולה להעיד על עצמי שלמדתי בבית ספר נוצרי קתולי אך למדתי מעט מאוד על הכנסיה הראשונה ועל הרדיפות. ורק אחרי שסיימתי תיכון התחלתי להתעניין בנושא ולקרוא ספרים במטרה לעשות מעין מסע שורשים וגיליתי שיש לנצרות המזרחית היסטוריה מפוארת שצריך להתגאות בה וללמוד וללמד אותה- לצערי ההיסטוריה של הנצרות המזרחית לא מופצת בעולם ובעיקר יודעים על הנצרות המערבית ולכן לא פלא שיש נוצרים בעולם שמעולם לא שמעו על קיומם של ערבים-נוצרים. הצעד של הכנסת לימודי הנצרות עד 5 יחידות בבגרות הוא צעד מאוד חיובי, אני בהחלט חושבת שצריך להכניס ללימודי ההיסטוריה בבגרות בתיכון את לימודי ההיסטוריה הנוצרית ובמיוחד המזרחית לא רק היסטוריה של האיסלאם (יחידה ראשונה בבגרות) וההיסטוריה של המזרח התיכון והתנועה הציונית (יחידת בגרות שנייה).

lion 7

New member
יפה מלח עכשיו מובן

באמת צריך לפעול , השאלה דרך מי , ומי ידבר ? לא חסר לנו מסדרים כאן ...‎ ‏

מה שאני מתכוון זה

שנמאס לי לראות את הכרוזים של אנשי "יד לאחים" המספרים סיפורי זוועה מצוצים מהאצבע על סילבסטר הראשון, לקרוא אותם בעיתונים או בפורומים, ואפילו לשמוע אותם ממורים. כתבתי כבר כמה פעמים תיקונים לעלילה הזו, אבל למה הנוצרים לא פונים לשרת החינוך כדי שתורה להקדיש שיעור אחד לפני ראש השנה האזרחית כדי להסיבר מי היה סילבסטר, מי היה הקיסר קונסטנטין, מה נכתב בצו מילאנו ומתי באמת התחילו הפוגרומים ביהודים?

למעלה