לכבוד השנה החדשה - מבטלים את המורס

4Z1PF

New member
לכבוד השנה החדשה - מבטלים את המורס

בישיבה שנערכה ביום שני האחרון במשרד התקשורת הועלו מספר נושאים לדיון. אחד הנושאים שרבים מצפים לשמוע ממנו הוא ביטול המורס. ובכן: לאחר בדיקה שערך המשרד, אצל המדינות בהן בוטל המורס, החליט המשרד לבטל את הצורך במבחן מורס במעבר בין דרגה ד' לדרגה ב'. המעבר בין הדרגות יעשה באחת משתי חלופות: מבחן מורס כפי שהיה בעבר או מבחן שידור/קליטה ועבודה מעשית בתחום ה-HF. האגודה התבקשה להכין סילבוס לדוגמה שיועבר למשרד התקשורת לצורך בחינתו ואישורו/שינויו. כמו כן סוכם שהחובבים שלא יבחנו במורס תופיע ברישיונם הערה בנושא. אות הקריאה שיקבלו יהיה 4Z7XX ז"א שתי אותיות בסיומת במקום שלש אותיות. האגודה מתכוונת לסגור את הנושא כבר בימים הקרובים ולקבל את הסכמת המשרד כדי לפרסם את החלטתם בהקדם.

עוז מ

New member
לא הבנתי מדוע צריך אות קריאה עם קידומת

שמבדילה בין שתי דרגות ב' אילו שעשו מורס ואלו שלא עשו מורס. אילו שעשו מורס יהיו מקובלים יותר ?????

4Z1PF

New member
בעייה כלל עולמית

עדיין אין אחידות בכל העולם בקשר למורס. חלק מהמדינות אינו מאפשר דרגת HF ללא מורס לכן לקח זמן די ארוך עד שמשרד התקשורת הגיע למסקנה שניתן לקבל דרגה ב' כפי שעשו חלק ממדינות אירופה. אבל מחשש שאולי תהיה נסיגה עתידית. (כפי שקורה בחלק מהמדינות). אז יש לציין את הדבר ברישיון ובאות הקריאה. מבחינת הפריבילגיות, לא יהיה שום הבדל בין שני אותות הקריאה (לפחות כאן בארץ).

4z5ia

New member
האם ישנו גם את הדרישות לדרגה א" ???

אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות דרגה א" בעצם זה יותר בשביל לשדרג CALL SIGN עם מורס אין לי בעייה גם ב18 מילים לדקה אבל באלקטרוניקה אני כבר חלוד לחלוטין יש מישהו שמלמד ל א " ???

4Z1PF

New member
אפשר לנסות לפתוח קורס לדרגה א'

עד היום נערכו 2 קורסים כאלו (בלבד). החברה העדיפו ללמוד לבד. אפשר לנסות לגבש קורס, אם מספר המועמדים יהיה סביר ניתן להתחיל את הקורס גמר חתימה טובה

yoramro

New member
מבחנים לדרגות אחרות

הי, יש חדש עם מבחן לשדרוג מדרגה ג' לדרגה ב'? יורם

4Z7BGG

New member
ביטול המורס

ראשית לכל - תודה לכל העוסקים במלאכה. זו הדרך - להתעלם מהמלעיזים ופשוט לעשות. אני מציע/מבקש, במסגרת השינויים שיוצעו למשרד התקשורת - לבטל גם את הצורך המעצבן לבקש רשיון לתחנה בשביל רשיון לחובב................. אני חושב שהגיע הזמן שמשרד התקשורת ינפיק רשיון לחובב רדיו שעמד בכל הקריטריונים בלי שום קשר לכלום. אני מבין את הצורך בפיקוח על המשדרים - ולכן, כל מי שירצה לבנות תחנה, שימשיך בנוהל הקיים. יש לא מעט חובבים - ואני בכללם - הרוצה ליהנות מפריבלגיות של חובבי רדיו בפורומים המתאימים, אבל לא מחזיק משדר בתחנה קבועה. לך תבקש רשיון על "מכשיר בבניה עצמית", תחכה חודש (לא פשוט לטפל ב-5000 חובבים שפונים אליהם כל חודש....) ואז לך תזכור לאיזה פורום היית צריך צילום רשיון...

למעלה