לכבוד חג הפסח הקרב...

Zot ani 1

New member
לכבוד חג הפסח הקרב...

כבר היה שירשור על הנושא אבל רציתי לשאול עוד שלא נראה לי שדנו עליו: אתם אוהבים מצות? ואם כן עם מה?

SupermanZW

Well-known member
כן

מצה-ברייט, טוסט צרפתי ממצה, מצה עם Nutella, וכו'.

bariska

New member
כן אני אוהב:)

הכי הכי אני אוהב מצה מצופה בשוקולד זה יאמיייייייייי וגם מצה מטוגנת שפשוט אין על זה
חג שמייחחחח

ymz

New member
../images/Emo155.gif../images/Emo45.gif זהו חג שאני הכי אוהבת

מאז שאני זוכרת את עצמי. היינו חוגגים אותו עוד ברוסיה וכל שנה חיכיתי מחדש מתי אבא יביא "עוגיות קרטון" זה השם שאחת החברות שלי הלא יהודיה נתנה למצות. אני מאוד אוהבת מצה ברייט ופשטידות עם מצות ואפילו סתם לשים חתיכות קטנות של מצה במרק ירקות.

Zot ani 1

New member
כן גם אני אוהבת מצות../images/Emo155.gif

וגם את החג.....
ואת החופש.....חחחח שמתי לב שכמה מכם כתבו "מצה ברייט" מה זה?

SupermanZW

Well-known member
מצה ברייט

מצה ברייט חומרים 4 מצות 4 ביצים 1/4 כוס שמן 1 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח קערת מים אופן ההכנה 1. שוברים את המצות ומכניסים אותם לתוך קערת המים מחכים שתי דקות שהמצות יתרככו ומוציאים את המים. משאירים את המצות בקערה. 2. שוברים את הביצים ומוסיפים מערבבים טוב טוב. מתבלים בפלפל ומלח. 3. מחממים את השמן במחבת על להבה גדולה כשהשמן חם מאוד, שופכים את העיסה לתוך המחבת עד שצד אחד מתבשל ואז הופכים( מומלץ לקחת צלחת לשים על המחבת ופשוט להפוך אותה ומהצלחת שוב למחבת) בערך בערך 5 דקות כל צד. מתקנים תיבול ומגישים.

Zot ani 1

New member
אהההה

את המתכון הזה אני מכירה פשוט אנחנו קוראים לו אחרת.... אבל בכל זאת

SupermanZW

Well-known member
יש המון גרסאות למצה ברייט

כתבתי את הבסיסית ביותר, יש גם גרסה שאהובה עלי יותר ובה מוסיפים גבינה צהובה ומטגנים עם חמאה ולא שמן

M o n a L i s a

New member
כן מצות זה טעייייםםםםםם!!!

כמובן שעם שוקולד זה שילוב מ-נ-צ-ח! אבל גם מצות עם ריבה זה טעים!

m a n k o

New member
מצות

אמממ כשהייתי קטנה הייתי אוהבת יותר בזמן האחרון אני בקושי אוכלת.. אם כבר אז עם שוקולד או מצה ברייט כמו שהרב אמרו כאן

מצות../images/Emo155.gif

עם שוקולוד השילוב המנצח!!! אבל אני בקושי אוכלת מצות זה משמין

vk3

New member
חחחחח... כמו שכבר רבים אמרו...

עם שוקולד זה מצויין
ועם פשטידות זה גם מאוד טעים...
אוי אני מזיל ריר, הבאת לי חשק על
טובה !!!!

Siberian Tiger

New member
לא סובל מצות

גועל נפש, הן לא טעימות והכי חשוב הן לא בריאות למערכת העיקול. גם את הפסח עצמו אינני מחבב בעיקר בשל העובדה שקשה להמשיך בו את שגרת החיים בגלל שצריך להתרוצץ בשביל למצוא לחם או להקפיא כמויות גדולות של לחם לפני כניסת החג.

vk3

New member
חחחחח... ../images/Emo6.gif

אני מאוד מסכים עם דבריו ! אבל אדגיש את המילה " רוב"... ולדעתי המיעוט שנשאר צריך לכבד את רצונו של הרוב, כדי ליצור הרמוניה...

n u l i t

New member
מע?!?!??!???! יהודים, בושי!

איפה המסורת?? ביצה!!! עם...מצה....עם...ביצה...עם מצה !!!

למעלה