לכבוד חודש המודעות לסרטן השד

לכבוד חודש המודעות לסרטן השד

הלוואי וכולנו היינו יכולים לחזור אחורה בזמן ולהזהיר את עצמנו מכל מיני מצבים, אני יכולתי להזהיר את עצמי ולהיבדק בזמן הנכון, הייתי חוסכת מעצמי עכשיו הרבה מאוד סבל, יכולתי לחסוך מעצמי את הדאגות של, האם אני אצליח איי פעם להביא ילד, יכולתי להציל את עצמי מהסרטן אם הייתי מתעקשת להבדק אצל כירורג שד בכל פעם שעשיתי טיפולי פוריות, אם הייתי מתעקשת לעבור את הבדיקה של הכירורג שד לפני כל טיפול, בין אם זה היה בהזרעות ובין אם זה היה בטיפולי פוריות, ובכך יכולתי למנוע את כל הבלגן שאני נמצאת בו עכשיו. אילו הייתי נבדקת בזמן הייתי יכולה למנוע מהבן שלי שלושה וחצי חודשים שבו הייתי מאושפזת, אילו הייתי נבדקת בזמן, הייתי יכולה להיות היום במקום אחר לגמרי, בלי כל הכאבים האלה.

אילו נבדקת בזמן, יכולת למנוע מהילד שלך, בגיל שנה, את העובדה שאמא שלו נעלמה למשך שלושה שבועות בערך, ככה אולי הוא לא היה מפתח עיכוב התפתחותי, יכול שזה עיכוב התפתחותי שלא קשור אלייך ואולי לא, אבל בהחלט זה גרם לו לחרדת נטישה כשאושפזת במשך שלושה וחצי חודשים, את תראי את זה כשתחזרי הבייתה לחופשה מהשיקום, כשתרצו ללכת להורים של בעלך ואז הבן שלך יעשה ככל האפשר העיקר שלא תצאי מהבית, העיקר שלא תחזרי למקום ההוא שאת נמצאת בו כבר יותר מדי זמן, והוא לא מקבל את שעת הסיפור הרגילה שלכם, גם היום, איפה שאני נמצאת בו, גם היום, אפילו שאת כבר כמעט שלושה חודשים מחוץ לאישפוז, גם היום, הוא לא מוכן שאני אצא מהחדר כשאני מסיימת את הסיפור, הנה רק אתמול הוא צרח ללא הפסקה עד שלא נכנסתי אליו לחדר, כי ביקשתי ממנו לעמוד ולתת לי חיבוק, אז לא רצה, אז יצאתי מהחדר והלכתי לחמם לי אוכל, הוא פתאום החל לצרוח ולדרוש שאני אכנס לחדר, לא הבנתי למה הוא צורח, מסתבר שהוא בסך הכל רצה נשיקה ועדיין יש לו טראומה מהזמן שהייתי מאושפזת.

אז היית יכולה למנוע מהמתוק מתוק הזה את החסרון של אמא שלו לו היית נבדקת בזמן. אז בבקשה מכולכם, אם אתם רואים שמשהו השתנה, הפיטמה שינתה צבע, או צורה, או ששקעה פנימה, אם יצא נוזל מהפיטמה, או שהשד שינה צורה, צבע או מרקם, תבדקו, ידעתם שגם גברים עלולים לחלות בזה. תבדקו בזמן, כי את הזמן אין להשיב, אתם לא יכולים לכתוב מכתב לעצמכם ולהזהיר את עצמכם בעבר, עדיין לא המציאו את מכונת הזמן, כך שאין אפשרות לתקן, החיים הם חד פעמיים, הזמן עובר, והבדיקה אולי לא יכולה להחזיר את הזמן אחורה, אבל היא יכולה להיות זאת שתציל את חייכם.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4590202

משיער ארוך לקרחת

הכל החל לפני שלוש שנים, ערב ראש השנה, ספטמבר 2011, התחילו לי כאבי תופת, אני מחכה לחג הזה בקוצר רוח, כמו בכל שנה, זה החג האהוב עליי, החג המשפחתי ביותר, קניתי בגדים, הכנתי לבן שלי את הבגדים הכי חגיגיים שלו, התכוננו והתארגנו, רק הכאב הזה, הכאב החג הזה, העיב על כל השמחה. התארגנתי בבכי, אך בכל זאת הלכנו לחגוג את החג אצל אחי עם כל המשפחה שלנו. אני עולה אצלם מדרגה מדרגה, כאשר כל מדרגה מבחינתי זה עוד צעד אל האווברסט, כשעלינו והגענו, נשמתי לרווחה, כי הנה הגעתי אל המנוחה והנחלה, שמחתי. לאחר החג התחלתי במסע, במסע אל עבר הגילוי. בראשית, הלכתי לאורטופד אחד, הבהרתי לו, כואב לי מאוד בגב, ככל הנראה זה פריצת דיסק, כך חשבתי והאמנתי, כי מי חושב שבגיל 30 מדובר בסרטן השד ועוד עם גרורות, אז אמרתי לו, אני צריכה כדורים נגד כאבים. הרופא הזה, מעולם לא שלח אותי לבדיקת סיטי, באתי אליו ככה, הסברתי לו את המצב, הוא האמין לי שמדובר ככל הנראה בפריצת דיסק.
&nbsp
עבר זמן מה, שום דבר לא השתנה, הרופא ההוא לא רק שלא שלח אותי לסיטי, הוא נתן לי כדורים ואמר לי אם זה נמשך, הנה הפניה לפיזיותרפיה. ראיתי מה המצב, הזמנתי תור לרופא אחר. זה הרופא שהציל לי את החיים. עוד באותו היום הוא שלח אותי לסיטי, קבעתי תור, הלכתי להבדק, ואחרי יומיים שלושה אני מקבלת ממנו טלפון, בואי אליי מייד, תעזבי כל מה שאת עושה ובואי מיד. גררתי את עצמי והגעתי לשם עם דודה של בעלי. אני יושבת אצלו, במחשבות, הוא אומר לי, תביני, יש שינויים בעמוד השדרה, לכי הבייתה, תארזי תיק ותסעי לבית החולים, כבר אז הבנתי, זה לא פריצת דיסק, על פריצת דיסק לא מאשפזים. ככה במשך שבועיים בערך, נאלצתי להשאר בבית החולים, כאשר יש לי ילד בן שנה בסך הכל בבית. בהתחלה, התנהגתי רגיל, כאילו אני לא חולה ואני לא בבית החולים, אך לאט לאט, התחלתי להרגיש שכאן לא מדובר בסתם כאב גב, הכעס שלי גבר וגבר, התחלתי לצעוק על הנשים המבוגרות שהיו איתי באותו החדר, הוצאתי את העצבים והכעס של "למה זה קרה לי, זה לא אמיתי אני בחלום" עליהן. צעקתי עליהן, זרקתי חפצים, הפרעתי להן באמצע הלילה, העיקר שיפסיקו לדבר איתי. לאחר מספר ימים, קיבלתי את התשובה ואז החל המסע. המסע שלי לעבר הבריאות.
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4592440

למעלה