אורני המקורית
Active member
טבעוני, ללא גלוטן. כשר לפסח לאוכלי קטניות.
350 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן. בקיץ כדאי לשמור במקרר).
אני קונה קילו, משרה, מסננת, מחלקת לשלוש שקיות ומקפיאה.
מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול חתוך גס
שום – 2-4 שיניים גדולות (אני אוהבת יותר ושמה כחצי ראש)
ירק לבחירתכם (אני אוהבת חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה ואם יש סלרי, מוסיפה כמה גבעולים עם עלים)
2-3 כפות שמן זית,
מלח, כמון ומעט כורכום (ויתרתי על הכורכום)
כפית אבקת אפייה
מעבדים לעיסה גרגרית.
יוצרים קציצות קטנות, לא כדורים עגולים אלא פחוסים קצת, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 190-200 מעלות, עד לקבלת צבע חום זהוב.
350 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן. בקיץ כדאי לשמור במקרר).
אני קונה קילו, משרה, מסננת, מחלקת לשלוש שקיות ומקפיאה.
מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול חתוך גס
שום – 2-4 שיניים גדולות (אני אוהבת יותר ושמה כחצי ראש)
ירק לבחירתכם (אני אוהבת חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה ואם יש סלרי, מוסיפה כמה גבעולים עם עלים)
2-3 כפות שמן זית,
מלח, כמון ומעט כורכום (ויתרתי על הכורכום)
כפית אבקת אפייה
מעבדים לעיסה גרגרית.
יוצרים קציצות קטנות, לא כדורים עגולים אלא פחוסים קצת, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 190-200 מעלות, עד לקבלת צבע חום זהוב.