לכבוד יום העצמאות

לוו

New member
לכבוד יום העצמאות

לכבוד יום העצמאות ה-54, ניתן להעלות לדיון את השאלה שהועלתה כבר באתר YNET, לגבי מה היא ההחלטה הכי טובה ומהי ההחלטה הכי גרועה שקיבלנו כעם/כממשלה בארץ ישראל ב-54 השנים האחרונות. אתם מוזמנים להביע דעתכם כאן הנה הלינק לזה http://my.ynet.co.il/decision/

masorti

New member
יש כמובן כמה החלטות מועמדות..

והנה הצעתי: ההחלטה הטובה ביותר: הקמת הכור הגרעיני בדימונה. ההחלטה הגרועה ביותר: ההכרה באש"פ והסכמי אוסלו. (במקומות הבאים להחלטות הטובות ביותר: הסכמי השלום עם מצרים ועם ירדן. אלא שאת זה נוכל לבחון רק בפרספקטיבה של עוד כמה עשרות שנים.) שמתם לב מה משותף להחלטה המוצלחת ביותר ולהחלטה הכושלת ביותר בתולדות המדינה?... שמעון פרס.

frank n furter

New member
:)

ההחלטה הגרועה ביותר: הקמת מדינת ישראל (אוף! הייתי יכול להיות עכשיו איפושהו באירופה...
) ההחלטה הטובה ביותר: אין לי שום רעיון!

פראזניק

New member
זו גם נקודה לדיון...

האם הקמת הכור הצדיקה את עצמה? האם האיטה את מירוץ החימוש המזרח תיכוני? האם גרמה למדינה מסוימת שלא להלחם בישראל? (אבנר כהן, ב"ישראל והפצצה", טוען שהישראלים הוציאו את הטילים ביו"כ, על מנת שהלווינים הרוסיים יקלטו אותם, וירוצו לסדר הפסקת אש, כך היה. אז נקודה אחת מוצלחת יש לנו, אבל מה הלאה?)

masorti

New member
לפי ספרו של סיימור הירש..

על ישראל והגרעין, בזמן מלחמת המפרץ יצחק שמיר הורה להציב נשק גרעיני על המשגרים ולהבטיח שיוצבו במקום בו יראו אותם הלויינים האמריקניים. האמריקנים כבר דאגו שסדאם חוסיין יידע מהענין, וזו אחת הסיבות מדוע העיראקים לא תקפו את ישראל בטילים כימיים. --- ואפילו אם הפרט הזה לא מדויק, עצם החשש של העיראקים שישראל תגיב בנשק גרעיני על מתקפה כימית (חשש שגובה בהצהרות עמומות של בכירי הממשלה) גרם לעיראקים להימנע מכך. אז יש לנו כבר שתי נקודות מוצלחות.

אנדרי ז

New member
אז ככה

ההחלטה הטובה ביותר (למרות שלא ראיתי אותה ברשימה) - ההחלטה שישראל תהיה מדינה דמוקרטית (מתקשר קצת לפירוק המחתרות) ההחלטה הגרועה ביותר - הסדר תורתו אומנותו וכלל נושא הסטטוס קוו

פראזניק

New member
ההחלטה הטובה ביותר?

לא יודע...... אחת ההחלטות הגרועות ביותר, לדעתי העניה, היא עירוב הדת והמדינה... הפרדת הדת והמדינה היתה עושה רק טוב לשתיהן... (ולא מהסיבות שלך, אנדרי..)

פראזניק

New member
משום שאני חרדי...

אני מתכוון טובת הדת... לא טובת המדינה, בכלל לא! בעוד כוונתך היא הפוכה, טובת המדינה ולא טובת הדת.. אני צודק, אנדרי. (אני מקוה שאתה לא הולך להתווכח איתי כאן, אחסוך לך הרבה, לא עשיתי ולא אעשה צבא, איני נהנה משום תקציב ישראלי, אף אחד ממשפחתי אינו לומד במוסדות שמתוקצבים על ידי המדינה) נשאיר את הדעות האלו בצד ונדבר היסטוריה?

אנדרי ז

New member
אין לי על מה להתווכח איתך

אנחנו מסכימים, לפחות בנושא שהועלה כאן, וממש לא איכפת לי מאילו סיבות. כפי שהצגת את עצמך גם אין לי על מה להתלונן כלפיך (נשאיר כרגע את נושא הצבא בצד), אז מה הבעיה? נא לא להיתפס לרושם שמנסים ליצור לאנשי חופש ושינוי כאילו שאנחנו מחפשים ויכוחים ומריבות בכוח. ועכשיו חזרה אכן להיסטוריה...

אנדרי ז

New member
נא להחליף "ויכוחים" ב"עימותים"

ויכוחים תרבותיים יכולים להיות דווקא מהנים מאוד.

פראזניק

New member
אנדרי, אין לי שום רושם...

לא עליך ולא על אחרים שאתם מחפשים ויכוחים או לא, אלא שלא רציתי לפתוח כאן ויכוח בנושא, לכן הקדמתי תרופה למכה... יו אנדרסטנד?

בבקשה ../images/Emo141.gif

ההחלטה הטובה ביותר: קבלת תכניות החלוקה של א"י ע"י ההנהגה היהודית. ההחלטה הגרועה ביותר: איפשור זרמים נפרדים בחינוך במימון המדינה.

לא החלטת החלוקה - ההחלטה לקבל אותה

הייתה טובה, משום שהיא בטאה התמקדות במה שאפשר להשיג, תוך ויתור על פנטזיות של השמאל (מדינה דו לאומית) ושל הימין (ארץ ישראל השלמה). כמו כן, היא אפשרה קבלת סיוע מארגונים בחו"ל, שהיה משמעותי מאד במלחמת העצמאות (במיוחד עסקת הנשק הצ´כית). חוץ מזה, זו הייתה החלטה קשה, וגם לכך יש משמעות בבחירתי.

masorti

New member
לא ידעתי שההחלטה לקבל את..

החלוקה התקבלה לאחר הקמת המדינה, ולכן כלולה בהחלטות שנעשו במשך 54 שנות המדינה.

למעלה