לכבוד יום השואה

Justin Angel

New member
לכבוד יום השואה

(ואיך זה מתקשר? בתור התחלה אנחנו כולנו ישראלים, וגם הכתבה כתובה בטריאדה יפה).

TheBlueOne

New member
תסלח לי שאני קטנוני אבל

אני מתעקש לתקן כל אחד שאומר זאת: יום הזיכרון לשואה ולגבורה! ולא יום השואה... אוי ואבוי לנו אם היה זה יום השואה!!! קצת כבוד.. אל תעשו קיצורים לשפה העברית רק בגלל שנוח לכם.

TheBlueOne

New member
תנסה קונטציה

מחרידה??? אולי אפילו פגיעה רגשית קשה לאנשים שחוו את השואה?

L e s t a t

New member
כי זה הורס את השפה

והמילים כבר לא מעבירות את אותו המסר... אם זה היה "יום השואה" אז זה היה יום שבו היהודים בונים גטאות (כמו שבסוכות הם בונים סוכות), נכנסים אליהם וחווים את השואה מחדש... יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוא משהו יותר שכלתני, זה לזכור את מה שקרה באותם גטאות ומחנות השמדה, זה לספר את הסיפורים מחדש ולהקדיש יום אחד כדי לדאוג ששנים מבין האפלות ביותר בהיסטוריה לא יימחקו. זה למה.

זה צד אחד של המטבע.

הצד השני הוא, ששפה מתפתחת ומשתנית. אם לא ניתן לשינויים לקרות אנחנו מחמיצים גם תהליך לינגוויסטי מעניין (שכנראה מעניין רק אותי) וגם הזדמנות להרחבת השפה ושינויה. אכן, במקרה הספציפי הזה אין כל תרומה להרחבת השפה, אך בהרבה מקרים דומים יש.

הענין הוא

שאינך יכול לדעת מהיכן תתפתח השפה. קראתי פעם בספר על אבולוציה, שליצור מימי מסֻים היתה מוטציה: צמחו לו כמה תאים רגישים לאור על הגב. שום דבר לא היה קורה, אלו לא היו התאים הללו מקֻשרים למח, אך מכיון שזה כן קרה, יש לנו עינים היום. לכן בעוד אני מעדיף את העברית המקראית, אני שמח לגלות גם מוטציות בשפה, שכן הן מאפשרות פתרונות יצירתיים. ובכן לא רק אותך מענין התהליך!

למעלה