לכבוד יום השוקלד

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
  • 2.5 כוסות קמח לבן מנופה
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שוקולית
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כף תמצית וניל
    לציפוי:
  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 חפיסות שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות לקישוט
מתכון לעוגת שוקלד.
יש לכם מתכון מנצח, שתפו בבקשה.
 

פולגאר

Well-known member
  • 2.5 כוסות קמח לבן מנופה
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שוקולית
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כף תמצית וניל
    לציפוי:
  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 חפיסות שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות לקישוט
מתכון לעוגת שוקלד.
יש לכם מתכון מנצח, שתפו בבקשה.
בלי ויסקי העוגה לא שווה ;-)
 

משתפרת1

Well-known member
עוגת קובי

אין לי מושג מי זה קובי, אבל המתכון רץ ברשת עם השם הזה.
מזכיר את המתכון של חורזת, כמויות שונות מעט, חלבי, טעים ברמות על וקל להפליא להכין.

מצרכים:

4 ביצים גדולות
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
240 מ"ל (1 כוס) שמן נייטרלי, למשל קנולה
1 כוס שוקולית
140 ג' (1 כוס) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

לציפוי:

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 ג' שקוולד מריר, קצוץ גס
2 כפות ממרח שוקולד

הכנה:
  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שוקולית, קמח תופח, סוכר וניל ושמנת מתוקה בקערה או במיקסר. עדיף לטרוף קודם את הביצים ואז להוסיף את שאר המצרכים, אבל לא חובה.
  3. יוצקים את הבלילה (שאמורה לצאת מאד נוזלית, אל דאגה) לתבנית (אין צורך לשמן) ואופים 40 דקות.
  4. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, או אפילו לקראת סיום האפיה, כשהעוגה עוד בתנור, מכינים את הציפוי: מבשלים על אש קטנה שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
  5. מחוררים את העוגה בעזרת קיסם ויוצקים את הציפוי על העוגה. כך הקרם מחלחל פנימה. אם הציפוי לא מתרכז באמצע העוגה ולא מתפזר על שאר העוגה, פשוט מרימים את התבנית ומטים אותה קצת לכל הכיוונים ה"עירומים"; הקרם נוזלי מאד ויחליק לשם בשמחה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עוגת קובי

אין לי מושג מי זה קובי, אבל המתכון רץ ברשת עם השם הזה.
מזכיר את המתכון של חורזת, כמויות שונות מעט, חלבי, טעים ברמות על וקל להפליא להכין.

מצרכים:

4 ביצים גדולות
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
240 מ"ל (1 כוס) שמן נייטרלי, למשל קנולה
1 כוס שוקולית
140 ג' (1 כוס) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

לציפוי:

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 ג' שקוולד מריר, קצוץ גס
2 כפות ממרח שוקולד

הכנה:
  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שוקולית, קמח תופח, סוכר וניל ושמנת מתוקה בקערה או במיקסר. עדיף לטרוף קודם את הביצים ואז להוסיף את שאר המצרכים, אבל לא חובה.
  3. יוצקים את הבלילה (שאמורה לצאת מאד נוזלית, אל דאגה) לתבנית (אין צורך לשמן) ואופים 40 דקות.
  4. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, או אפילו לקראת סיום האפיה, כשהעוגה עוד בתנור, מכינים את הציפוי: מבשלים על אש קטנה שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
  5. מחוררים את העוגה בעזרת קיסם ויוצקים את הציפוי על העוגה. כך הקרם מחלחל פנימה. אם הציפוי לא מתרכז באמצע העוגה ולא מתפזר על שאר העוגה, פשוט מרימים את התבנית ומטים אותה קצת לכל הכיוונים ה"עירומים"; הקרם נוזלי מאד ויחליק לשם בשמחה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
|תודה|
מתאים לי לאפות עוגות ללא הפרדת חלבונים, והקצפה.
 
למעלה