לכבוד יום כיפור

gesus

New member
לא סליחה ולא מחילה

כמו שביום כיפור אני לא יוצא ידי חובה ומבקש סליחה, אלא עושה את זה בו ברגע שעשיתי משהו רע, כך גם באף אחד מהבלוגים שלי אני לא עושה את זה.

דנטל

New member
באופן כללי לא נוהגת לבקש סליחה

ככה זה כשאתה חרא בן אדם שלא אכפת לו מאף אחד. בכל מקרה, לא הבנתי אם התכוונת לסליחה כזו של יום כיפור או סתם בלי קשר למועד הזה פוסט בו ביקשתי סליחה ממישהו שחשבתי שפגעתי בו (לא שזה משנה את התשובה שלי מנושא ההודעה).

לגמרי לא חרא

קראתי ונזכרתי בך. האמת שלחצתי על התגובה שלך כי אני זוכרת אותך לטובה. דנה (בינתיים נזכרתי שדנטל זה גם חוט שמעבירים בין השיניים, מה את רוצה "לנקות"? אני מחליטה כל ערב מחדש לעשות שימוש בחוט שלי אבל זה כמו כל ההחלטות שלי, ביצוען נדחה מיום ליום.) אני תוהה למה היה חשוב לך להגיד שאת חרא של בן אדם (אגב עד היום כתבתי חרה עם ה ולא א, אני לא יודעת מה נכון אבל נראה לי שאת כותבת נכון) האם לא מספיק היה שתכתבי שאת לא מבקשת סליחה ודי בשביל מה הקדימון הזה? רק שתדעי שאם זה היה נכון לא היית מכריזה על כך קבל עם ועדה. אז לסיום לפני שתרגישי שאני חרא של בן אדם, אני רוצה להגיד לך שאת מאד מאד רחוקה מהבטוי הזה. ביי.

דנטל

New member
DENTAL זה בהקשר של בריאות השן

אני DANTEL. זה כתוב בחתימה שלי. הפירוש הוא תחרה בצרפתית. נדמה לי שדיברנו על זה. אני הרבה יותר לא-נחמדה מאשר נחמדה. זה הרבה יותר קל. טוב, כי זה הטבע שלי. הייתי נחמדה אליך, כי איתך זה היה קל. אני אוהבת לעזור בדברים מסוימים ואני מודעת לכך שזו תכונה טובה, אבל גם כמה אחוזי טוב-לב לא משנים את העובדה שבאותו בן אדם יכולה להתגלם מידת רחמים מאוד קטנה כלפי אנשים. אפשר לכתוב חרא איך שרוצים מכיוון שזו מלה לועזית, למרות שבמקרה הנ"ל מדובר בערבית שקצת מוזר להתייחס אליה כלע"ז, אבל היא בכל זאת לא עברית, אלא לשון עמים זרים. בכל מקרה, מכיוון שבעברית קיימת המלה חרה (הכעיס), אישית אני מעדיפה שיהיה ביניהן הבדל.

פגעסוס

Well-known member
לחלוטין לא

סליחה אמיתית מבקשים פנים מול פנים. לבקש סליחה בבלוג מרגיש לי קצת קר ולא אמיתי.

Tali1912

New member
../images/Emo197.gif

נושא מעניין הבאת, סליחות בבלוג, בעקבות השאלה שלך הוספתי פיסקת סיום <בבלוג של גאיה כהומור>. אבל ת'כלס זה נראה פלצני לכתוב בבלוג סליחה כאילו רק בגלל יום כיפור שיכתבו לך כן כן בסדר אין בעיה סולחים וכאלה
אפשר להסתפק בברכה גמר חתימה טובה ואיחולי שנה טובה. סליחה מבקשים ממישהו שמכירים בחיים האמיתיים וכמה שיותר קרוב לאירוע, לפעמים גם הסליחה מיותרת כי המקרה לא ראוי אפילו למחילה.

Tali1912

New member
לא!

בחיים האמיתיים מבקשים סליחה וממי שמכירים אישית ובטח שבטח לא ברשת ולא מאנשים וירטואלים שאני לא מחוייבת אליהם.

דם דם

New member
מצטרף לדברים של gesus

אף פעם לא הכלתי ברחוב ואמרתי סליחה "קרה" שכזאת אני תמיד נוטה להתנצל כשמגיע העת לכך. מה שכן אני בכיפור נוהג לצום ולעשות את החשבון נפש שלי עם עצמי.

למעלה