לכבוד עוד שבוע חם
- בשר קר ?!

לכבוד עוד שבוע חם ../images/Emo178.gif - בשר קר ?! ../images/Emo186.gif

פסטרמה, נקניק, רוסטביף, סטייק טרטר, קרפצ'יו, סשימי, מעושנים, כבושים, נאים? איזה בשרים אתם הכי אוהבים כשהם קרים? מה תיצלו ותחכו בסבלנות עד שיצא מהמקרר כדי לאכול? ועם מה הם הולכים הכי טוב? חמוצים? גבינת שמנת (פילדלפיה... עם הסלמון? :), חרדל? ואם יש מתכונים - שתפו! שבוע נעים
 
בשר משומר=GEPOKLTFLEISCH

הכנה לוקחים נתח בשר .פקניה או וייס ברטן.אפשר גם שפיץ ברוסט.(קצה החזה) או החלק העליון של החזה באין בררה .פוליקה (מס'5)....בין שנים לשלוש קילו ממלחים מים (בשיטת הביצה...עד שהיא צפה)שני ראשי שום..חבילה קטנה של עלי דפנה וגרגרי פילפל אנגלי.חפיסה של סודה ביקרבונט.אפשר גם שני פלפלי שטה. למקרר לעשרה ימים...מעל הבשר משקולת שלא יצוף..להפוך לאחר חמישה ימים זהירות בגלל התבלינים טמפרטורת המים הרבה מתחת לאפס... לאחר עשרה ימים לבשל במים מתוקים ולהוסיף עליהם כוס מהמישרה בו שהה הבשר לאחר שעת בישול לטעום באם מלוח להחליף את המים למי ברז רגילים לא לבשל עד לריכוך מלא. לקרר ולפרוס דק דק ...... צ'י
 

milch

New member
אני יודע שזה עוזר בחומוס

בתהליך הארוך הזה הבשר ממילא די "נרכב".
 

milch

New member
מנסה לשאול שוב בבקשה

מה תפקיד/השפעת הסודה במישרה?
 
סודה ביקרבונט אנסה לענות

אינני חימאי אבל מסורת בידינו .כפי שנהגו הקדמונים 1.הסודה שומרת על צבע הבשר .אדום כידוע לך ...ואולי יותר נכון לי..בשר שמושרה הרבה זמן מאבד מצבעו ונעשה אפרפר.. 2. הסודה חומר משמר... צ'י
 
שאלה בכימיה מה גורם למים מלוחים

להתקרר מתחת לטמפרטורה של המקרר?? מתוך ניסיון.. מים ששהו במקרר רגיל בטמפרטורה של שלוש ארבע מעלות .במשך שבוע לדלי עם מי המלח היה מסוכן להכניס את היד כמעט קפאה..... צ'י
 

udical

New member
צחוק צחוק, אבל אני מת על שניצל עוף קר ../images/Emo67.gif

 

צלשף

New member
אני מכין על בסיס שבועי קורנביף ופסטרמות

מהודו וחזיר ומכין כריכים לבנות לבית הספר מתכון לקורנביף; חזה בקר במשקל 2-3 ק'ג 10 עלי דפנה 20 גרגרי פלפל אנגלי 30 גרגרי פלפל שחור 40 ג'ר סאלפטר (ניתן להשיג בבתי מרקחת או בחניות תבלינים) 2 ראשי שום חצויים 2 כפות מלח 3 כפות סוכר 2 כפות פפריקה מתוקה אופן ההכנה; להכניס לכלי קיבול את כל מצרכי המרינדה להוסיף מים ולערבב היטב להכניס את הבשר למרינדה כך שהמים יכסו את הבשר לכסות את הכלי ולהכניס למקרר ל-12 יום כאשר בכל יומים יש להפוך את הבשר ולערבב את המרינדה לאחר 12 יום להעביר את הבשר לסיר להוסיף כוס אחת של המרינדה להוסיף מים ולבשל כשעתים וחצי לכבות את האש ולקרר את הבשר בתוך מי הבישול כאשר הבשר קר אפשר לפרוס להניח בבגט עם מיונז מלפפון כבוש ביתי וכמה טיפות טבסקו בתאבון אגב נתח בשר כזה יכול להשמר במקרר שבועים בלי שום בעיה
 

צלשף

New member
אפשרויות לארוח בימי הקיץ פלטות של בשרים

מעושנים ונקניקים נתח רוז ביף יש לך מתכון לקורנביף בהמשך נקניקיות קוקטיל אפשר לשלב ממרח כבד קבנוסים צ׳ובוי איקרא טובה ועוד ועוד בהצלחה ובתאבון
 
צחוק? נראה לך שאני צוחקת? שניצל קר זו הסטייה

שלי.
אף פעם לא ממש השתגעתי על שניצל ביתי, אבל כשהוא קר... טעים לי הרבה יותר :) כך אני אוהבת גם קציצות/מיט לוף, צלי בקר, בשר של צ'ונט. יאמ
 
למעלה