לכבוד עו~ד דורון זיסו

abovi1

New member
לכבוד עו~ד דורון זיסו

אדם שכותב תגובות רשעות באינטרנט (לכתבות) בשם עסק של מישהו אחר. ומלכלך על אנשים גועל נפש בשם עסק מסויים ללא כל בושה. מה עושים במקרה כזה ובאיזה דרך ניתן לאתר את הבן אדם המתחזה? בנוסף מה לגבי האתר שנתן במה למתחזה. האתר סיפק למתחזה במה לכתוב גועל נפש ויוצא רושם שזה אותו העסק רשם את זה. שלא לדבר על דברי גועל שחובת האתר לצנזר אותם בכלל. מה עושים עם האתר שנתן לזה לקרות? איך אפשר לאתר את הבן אדם שמלכלך חופשי לכתבות באינטרנט בשם העסק? תודה רבה.

abovi1

New member
זה לא אותו דבר.

זה לשון הרע על האנשים שבכתבה שבאתר. אבל הוא כותב בשם העסק . "השם משתמש" הוא מתחזה בשם העסק. ולא כתב עליו כלום . אלא מגיב דעתו לכתבות עם שם עסק שלא קשור אליו. ובזה מוציא שם רע לעסק, ואנשים ככה חושבים שזה באמת העסק הזה. ולא יודעים שמדובר במתחזה בכלל. אז קודם כל ההודעות שלו הם מטופשות ומלוכלכות לגמרי בכל מקרה ,ולדברים כאלה האתר שמאפשר את התגובות לא צריכים לתת במה בכלל. הרי הם מסננים תגובות. ואת ההודעות האלה שהם מוזרות יש לומר הם לא סיננו כלל. . שנית כל אנשים חושבים שזה העסק שהוא רשם בשם משתמש ברוב חוצפתו ובזה הוא מוציא שם רע. זה לא לכבוד האתר ולא לכבוד העסק הדבר הזה. אז השאלה היא. איך מאתרים את הכותב המתחזה. זה ומה עושים עם האתר שהפיץ את השטויות של המתחזה. תודה רבה.

abovi1

New member
בנוסף האתר התבקש

למחוק את התגובות של המתחזה מייד כשהודיעו לעסק שמישהו כותב שם בשמו. האתר נענה בחיוב .ואמר שיעשה זאת. אך מחק את התגובות בשלב מאוחר מאוד, כשהכתבה כבר לא רלוונטית. ונוספו תגובות המשך לתגובה המתחזה. ז"א מרגע הבקשה למחוק לקח להם יותר מדי זמן . ולא דאגו לעשות זאת במיידי. כמו שהבטיחו. וזה נשאר באוויר הרבה זמן. אז יש פה גם זלזול בכבודו של העסק מצד האתר. וזה גם פגיעה בכבודם הם שהשאירו דבר כזה כ"כ הרבה זמן שברור להם שזה נזק תדמיתי.

abovi1

New member
עוד משהו בנוסף לכל.

זה נמחק מהאתר לאחר בקשה (לאחר זמן רב , וואי עמידה בהבטחה שימחק מיידית) . אבל אני רואה עכשיו שזה מופיע במטמון של גוגל, למרות שמחקו את זה מהאתר. ועוד בתוצאות הראשונות שם. עוד פגיעה. תודה על מענה.

אכן ההפניה של שעות היא טובה

וניתן לראות באותו דיון בסיס לתשובה. מה שניתן להוסיף במקרה שלך, הוא שאולי יש יותר סיכויים שהמשטרה תסכים לטפל בתלומה, אם תצליח לשכנע את השוטר שמקבל קהל בתחנה שיש חשד לעבירה פלילית. כעיקרון, אחת הדרכים לפרסם לשון הרע היא אכן בדרך של התחזות לצד הנפגע. בניגוד לסברה שלך, אין חובה על בעל אתר לצנזר תוכן גולשים, קרי לערוך ביקורת מוקדמת לפני הפרסום. במידה ופנית לבעלי / מנהלי האתר בדרישה להסיר את התוכן הפוגע והדבר לא נעשה, יכול שהם יהיו אחראים וזאת עפ"י המבחן המשולש (פס"ד בורוכוב נ' פרן).

abovi1

New member
מנהלי האתר קיבלו בקשה למחוק

אך מחקו בשלב מאוחר ביותר. כשהכתבה כבר לא רלוונטית. למרות שהתבקשו להסיר מיידית ואמרו כי יעשו כן. ופישלו. למרות המחיקה התוצאות מופיעות בגוגל במטמון. איך ניתן למחוק אותם משם? זה אמור להשאר לתמיד שם? יש פה התחזות מוחלטת ופגיעה . ברור שזוהי עבירה. האם כדי לקבל את פרטיו של הגולש זה אך ורק דרך המשטרה? תודה רבה.

abovi1

New member
ההודעה נמחקה כ-20 שעות

לאחר בקשתי .בסופו של דבר. האתר הוא אתר חדשות , והידיעה קיבלה מספר צפיות גדול מאוד בנוסף לכל. מה ניתן לעשות עם האתר המזלזל ? יש פה זלזול ופגיעה בשם הטוב. התחזות מוחלטת ונפשעת . גם חשוב לדעת איך מוציאים את זה מהמטמון של גוגל. למה זה מופיע בתוצאות הראשונות. וזה פוגע גם. תודה.

ציטוט מדבריך

<יש פה התחזות מוחלטת ופגיעה . ברור שזוהי עבירה. האם כדי לקבל את פרטיו של הגולש זה אך ורק דרך המשטרה?> א. אתה יודע, המתלונן איננו יכול לשפוט את הנאשם. ב. השופט קובע אם נעבר עבירה לאחר שהוא שומע את הראיות והעדויות של שני הצדדים, לא לאחר ששומע את דברי הנפגע. ג. אם קראת את הקישור אז בוודאי שמת לב שהצבעתי שם על הדרכים לקבל את פרטי החשוד.

abovi1

New member
לכבוד עורכי הדין. קודם כל תודה רבה על התשובות

תארו לכם שמישהו רושם בשמכם המלא תגובה באתר חדשות ענק . עם צפיות עצומות. לכתבה נצפית ביותר. המתחזה בשמכם רושם דברי הבל ולכלוך על האדם שבכתבה וכל זה בשמכם המלא או בשם עסקכם. מייד ברגע שהנכם רואים זאת ו/או שמישהו מודיע לכם הנכם פונים לאתר המדובר בפנייה טלפונית למחוק את התגובה היות ומדובר במתחזה וזוהי פגיעה חמורה. היות ואנשים חושבים שזה אתם רושמים דברי התססה. מבטיחים לכם למחוק את התגובה במיידי ולא להשאיר אותה דקה נוספת. מעולה. אתם חוזרים למחשב למחרת והתגובה עדיין קיימת ולא רק זה. אלא גם נוספו תגובות בהמשך אשר חושבים כי זהו באמת העסק המדובר. ומכפישים אותו על דבריו. (הם לא יודעים שזה מתחזה כמובן). בקיצור כל גולשי אתר החדשות הענק הזה. ראו את הכתבה הזאת וסביר כי 50% ואולי יותר צפו בתגובה , ויוצא רושם רע מדבר כזה. ראשית כתבה באתר חדשות לאחר 20 שעות כבר לא רלוונטית בכלל . אני בטוח שזה ברור לכם... (והתבקשו להוריד זאת במיידי) קודם כל תסכימו איתי שהרגשתכם היא כי זלזלו בכבודכם ובבקשתכם. אז מה אני אגיד לכם. יש פה מתחזה וזה ברור. רשמת לי "אתה יודע, המתלונן איננו יכול לשפוט את הנאשם" זה התחזות תסכים איתי? נכון יש חוק כנגד התחזות ? זה קודם כל. דברי המתחזה לא ממש מעניינים.. היות והוא התחזה דבר שאסור לעשות על פי חוק. אמת? אז רק שאלה אחת לי לכם. האם אתם חושבים כי 20 שעות במקרה שכזה הוא סביר? זאת למרות שנעשו כמה וכמה טלפונים ושיחות איתם. בקשר לגוגל . נאמר לי שברגע שההודעה נמחקה. סריקה הבאה של גוגל תמחק את התוצאות ואותו הדף יופיע בלי ההודעה שנמחקה . מקווה שזה נכון.. וזה לא לתמיד. אז איך הייתם מגיבים והאם הייתם אומרים שזה סביר 20 שעות? והאם לא הייתם דואגים לדעת מי הוא המתחזה. תודה רבה.

ידידי היקר

יש לך טעות מאד יסודית. אנחנו עוסקים כאן בדין. אנחנו מלבנים כאן שאלות לגבי הדין הקיים ומנסים לעזור לגולשים להבין את המצב המשפטי, ככל שניתן, במגבלות הטבעיות של המדיה. אנחנו לא עוסקים כאן ברגשות. הפורום הוא לא פורום תמיכה. אין שום רלוונטיות למה אתה הרגשת או למה אני או מישהו אחר היה מרגיש, אילו היינו בנעליך בסיטואציה נתונה. אם יש לך שאלות או הערות לגבי המצב המשפטי הנתון, אתה מוזמן להמשיך בדיון. אם אתה רוצה לדבר על רגשות, אני מאד חושש שאיני יודע אפילו לאיזה פורום יהיה ראוי להפנות אותך. בכל מקרה, ברור שאינך יכול לטפל בהיבט המשפטי של הפרשה בכוחות עצמך ואני ממליץ לך בחום לפנות לעו"ד מומחה בנושא.

מעבר לדורון

מה שתקבל מאיתנו זו הערכה משפטית של הדין. לא ניתן לתת בפורום הערכה האם משהו סביר או לא. נגיד שאני אגיד לך שזה נראה לי סביר. מה? תהיה בטוח שגם שופט יגיד לך?

abovi1

New member
אתם לא הבנתם. השאלה הנשאלת.

האם לאתר מכובד מותר לזלזל בבקשה של פונה למחוק הודעה מתחזה שנכתבה בשמו? מבחינה משפטית. הוא נדרש למחוק זאת מייד. ולא להשאיר דקה נוספת. האם מותר לאדם להתחזות בשם עסק שלא קשור אליו באינטרנט? מבחינה משפטית. אתם לא הבנתם אין פה יותר מדי עניין רגשות יש פה עניין של פגיעה במכוון מצד המתחזה במוניטין ובשם העסק. והאתר נתן לזה יד לאחר שנודע לו. והוא בחר להתעלם כמעט יום שלם . ולמחוק שעה שהכתבה כבר לא בעמוד הראשי. וכבר יותר מסובך להגיע אליה. אז כל ה20 שעות שהתגובה הייתה באוויר זוהי פגיעה בשם הטוב . במיוחד באתר כזה גדול. שלא לדבר על גילוי הדבר כ-4 שעות לאחר שהכתבה נכתבה. ע"י צד שלישי. ככה שרוב הסיכויים שאף אחד לא פספס את התגובה הזאת.. עכשיו מבחינה משפטית אשמח לשמוע דעתכם. יש מה לעשות או אין מה לעשות. קחו בחשבון 2 דברים. התחזות של אדם לא ידוע בשם העסק (דברי התססה) שאפשר לדעת מי הוא בעזרת האתר. אתר שלא התייחס בכובד ראש לבקשת המחיקה.זלזל אפשר לומר בבקשה חשובה זו. ולאתר ברור גם איזה תגובות זה עלול להוביל בהמשך. תודה רבה לכם.

אני כותב בשמי בלבד

אתה משוכנע שאני מסכים איתך לגבי כל מיני הערכות שיש לך ואני לא. אתה החלטת שיש חוק שאוסר התחזות, לא יודע על איזה חוק אתה מדבר, אבל השאלה היא מה הגדרת ההתחזות בכלל ? יש בחוק סוגים מסויימים של התחזות שאסורים, אין "חוק האוסר התחזות,. אתה שאלתה איך אני ארגיש במקרה כזה או אחר. זה בפירוש דיון על רגשות ולא דיון משפטי. לא מענייננו כאן. שמעתי את עיקרי הגרסה שלך, לא שמעתי את עיקרי הגרסה של מנהל האתר. אתה כאמור כבר חוקקת את החוקים, שמעת את הטענות שלך "במעמד צד אחד", וגם נתת פסק דין. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ולהחזיק בכל דעה שתרצה, זה לא מה שעושים בפורום זה. לא מקובל עליך. אתה רוצה שנעשה לך כאן מקהלה יוונית? לא נורא. אליי לא מקובל. אבל לא נורא. לא קרה כלום. מותר להסכים שלא נסכים. ואפילו על זה מותר לנו לא להסכים. שתהיה לך גלישה נעימה

למעלה