לכבוד פורום נוער הליכוד-שיר לשבת

NaZaReTh ViRuS

New member
לכבוד פורום נוער הליכוד-שיר לשבת

תנו לשמש לעלות על עופרה ואריאל, גם שילה וגם בית אל יביאו את השלום, מי אשר כבה נרו נכנס לדיכאון,יעלה איתי לבנות עוד רובע בחברון, איש אותנו לא יזיז מארץ ישראל,כאן לא יועילו לא תנועת שלום עכשיו ולא בני ישמעאל! לכן רק שירו(כולם ביחד!) שיר לשלום,שלום וביטחון! לכן רק שירו שיר לשלום,שלום תמורת שלום!!

E l i z a b e t

New member
גם נוער מרץ לא אהבו אותו

אבל נוער הליכוד דווקא כן.... לכן רק שירו שיר לשלום,שלום וביטחון, לכן רק שירו שיר לשלום שלום תמורות שלום!!

Bajoran Priest

New member
לא אהבו עם סיבה טובה.

עם כמה שהשיר המקורי נאיבי וקיטשי וקצת לא מעודכן, השיר ה"מלוכד" הוא הרבה יותר. והוא רק מדגיש על איזה ערכים ססמאתיים ויותר מזה- מיותרים, אתם מושתתים. ואליזבט, אם תגידי לי להפסיק לעשות "שימוש שמאלני" במשפט ה"ימין מדבר בססמאות" אני אפנה אותך לציטוט של שרון שאמר משהו כזה בדיוק בעיתון לפני כמה ימים.

E l i z a b e t

New member
מה סיסמתי בשיר הזה? מה?

שלום תמורת שלום? שלום תמורת ביטחון? זו לא סיסמא זו דרך אנחנו מאמינים ששלום צירך להיות בין שני צדדים ולא בין צד אחד ששלום צריך להיות עם ביטחון ולא עם פחד. ובפעם המאה אני אומר לך, תפסיק לשלול דעות ואימרות של ימניים רק בשל היותם ימניים.ולהגיד עד כמה ערכינו מיותרים , כי הם ערכינו והם אינם מיותרים כפי שלדעתך ערכיך לא מיותרים

Bajoran Priest

New member
לא אמרתי שאני שולל

דיעות של ימנים רק בגלל שהם ימניים. חלילה וחס. למשל, שרון מגדיר את עצמו כימני, אבל תמכתי בתוכניתו. כנ"ל אולמרט. כנ"ל ציפי ליבני שמפתיעה אותי לטובה. אני גם תומך ששלום הוא מצב דו-צדדי, כמובן. הרי זה הגיוני- אם צד אחד חי בשלום וצד אחר תוקף אותו, אז אין שלום, נכון? עם הביטוי "שלום תמורת ביטחון" אני קצת לא מסתדר, כי מה זה תמורת? הם הולכים ביחד, ולא אחד תמורת השני. האחד מעודד את השני ונובע מהשני, ולא משנה באיזה סדר שמים אותם. בכל, מה שססמתי הוא הדבקות הגדולה בהתנחלויות בית אל ועפרה. בתור "שיר ססמה" של תנועת השלטון הייתי מצפה למצוא ערכים טיפה יותר חשובים מקבוצת יישובים אשר נמצאת בשטח שאינו שטח המדינה המוסכם, לפחות לא כרגע. הייתי מצפה לדאוג לחינוך, למשק, לכלכלה, להציע תוכנית מדינית, כמו שאריאל שרון ניסה לעשות. כל מה שהשיר הזה מנסה לעשות הוא "לעשות דווקא", לדבוק בערכים לאומניים חסרי תועלת.

כמה תיקונים ועוד שיר.

א. בביטוי "כבה נרו" הכוונה היא שהוא מת. גם בדכאון וגם מת? באסה. כתבתי שיר אלטרנטיבי: תנו לשמש לעלות, על כל ישראל וכל האנשים יהיו שוים בפני האל (ביבי לא?) מי אשר כבה נרו אחריו יבואו עוד עדיף לצאת להפגנה מאשר לחזור בתוך ארון. איש אותנו לא יזיז מארץ ישראל, כאן לא יועילו, לא שירי הגזענות ולא פורומיסט טמבל. לכן רק שירו שיר לשלום, תצאו מהקיבעון שירו שיר לשיוויון ולא לביזיון

למעלה