לכבוד פורים: אוזני המן בשלוש מליות

לכבוד פורים: אוזני המן בשלוש מליות

אוזני המן בשלוש מליות שונות - טאטי לחם חומרים לבצק 350 גרם אבקת סוכר. 600 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. 950 גרם קמח לבן. 200 סמ"ק שמנת מתוקה. 2 גרם אבקת אפיה. כף תמצית וניל. 1/4 כפית מלח. אופן הכנת הבצק 1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים. 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי. 3. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר למשך 4 שעות (במקרר). חומרים למילוי פרג 600 סמ"ק חלב. 100 גרם חמאה. 500 גרם סוכר. כף תמצית וניל. קורט מלח. כפית קינמון. 1 לימון. 100 גרם דבש. 500 גרם פרג טחון טרי. 200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים). אופן הכנת המילוי 1. מבשלים את כל החומרים (פרט לפרג) עד לרתיחה, בתום הרתיחה מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות. 2. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידה מלימון אחד. 3. שומרים את המילוי בכלי אטום במקרר. חומרים למילוי אגוזים וקינמון 400 גרם אגוזי מלך קצוצים. 500 גרם סוכר לבן. 2 חלבונים. 100 גרם דבש. כפית קינמון. אופן הכנת המילוי 1. מערבבים את כל החומרים למעט החלבון. 2. לאחר מכן מוסיפים את החלבון, מערבבים ושומרים בכלי אטום במקרר, עד לשימוש. חומרים למילוי שוקולד: 200 גרם ממרח שוקולד 100 גרם ממרח תמרים 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה 10 מ"ל (1 כף) ברנדי 50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס אופן הכנת המילוי 1. מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס 2. את השוקולד צ'יפס שמים לאחר ששמים את המילוי באמצע האוזן המן. אופן הכנת אוזן ההמן 1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. 2. יש ליצור עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי. 3. לוקחים כפית מילוי פרג או קינמון ואגוזים ושמים באמצע אוזן ההמן, מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים. 4. אופים את הבצק בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב. 5. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר על אוזני ההמן. (באדיבות טאטי לחם)
 
ולמען הגיוון: פאי פרג

פאי פרג - קונדיטוריית בן-עמי החומרים הדרושים לבצק: 240 גר' חמאה 4 כפות אבקת סוכר 4 כפות מים קורט מלח כמה טיפות מיץ לימון 3 כוסות קמח אופן ההכנה: לערבב הכל בפוד פרוססור עד שנהיה כדור בצק ולקרר כמה שעות במקרר. לרדד הבצק בתבנית, להכניס למקפיא ל10- דקות, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ15- דקות . החומרים הדרושים למלית פרג: 300 גר סוכר 360 מל חלב 300 גר פרג 2 חלמונים קליפת לימון מגוררת 75 גר צימוקים 5 כפות פירורי ביסקוויט אופן ההכנה: לבשל עד שרותח ומבעבע ולקרר. לשטח על הבצק לסדר מעל רצועות בצק שתי וערב,למרוח ביצה ולאפות בחום 180 כ 35 דקות.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה, רק חסרה אינפורמציה...

לאיזה גודל תבנית מתאים המתכון הזה?
 

bali

New member
מנהל
ואיי ואיי נקרא טעים

אבל הכמויות במתכון הזה נראות ענקיות... כמויות המלית מספיקות כל אחת לכמות מלאה של הבצק? לכמה אזניים בערך מספיק הבצק הזה?
 
זה היחס בבצק פריך

שימי לב שמדובר בקילו קמח. היחס בבצק פריך הוא בד"כ: 300 קמח 200 חמאה 100 סוכר
 
למעלה