לכבוד פורים - מה מסתתר מאחורי המסיכה?

לכבוד פורים - מה מסתתר מאחורי המסיכה?

כשמתחילים לעבוד במקום חדש, לא תמיד יודעים מה ומו ומי נגד מי. מקובל לקבל הסברים מקיפים על מקום העבודה ומהות המשרה, אבל קורה לפעמים שדברים מתפספסים ו/או שמגלים אחרי שמתחילים לעבוד שלא סיפרו לכם את כל האמת/השמיטו דברים שהיה ראוי לדעת קודם.

לי למשל קרה שגיליתי אחרי תחילת העבודה ששעות העבודה הן לא מה שסוכם איתי ולא מה שנאמר לי, ולא בקטע של שעות נוספות (שגם לא תאמו את מה שנאמר), אלא יום העבודה היה באופן קבוע ארוך בשעה ממה שנאמר לי וממה שמקובל (אחד הנימוקים היה שמוסיפים את חצי שעת ההפסקה למניין השעות - דבר שלא נתקלתי בו בשום מקום אחר). במקום אחר שלא נשארתי בו יותר מדי זמן, גיליתי שלא מתכוונים לשלם נסיעות ולכסות זכויות סוציאליות אחרות, וכשחקרתי מה הסיפור זכיתי לתשובה לא עניינית ולרמיזה שאני גרידית ושהדרישות שלי חוצפניות. לא היה מדובר במלצרות או במקום עבודה חאפרי למי שתוהה.

למכרה שלי קרה שאחרי 3 חודשים במקום העבודה זימנו אותה לשיחה ואמרו לה שהיא מסיימת את העבודה במקום, כי למעשה לקחו אותה בשביל להחליף מישהי שיצאה לחופשת לידה ועכשיו היא מעוניינת לחזור לעבודה. למי שלא הבין - לא אמרו לה אף מילה על כך לפני כן ונתנו לה להבין שהיא התקבלה לעבודה כעובדת מן המניין. פיצויים וכו' היא לא קיבלה כמובן כי היא עבדה במקום רק 3 חודשים...

מה לכם יש לספר בנושא? אילו מסיכות עטו מי שגייסו אתכם לעבודה וגיליתם אחרי שהתחלתם לעבוד?

לשמחתי מעולם לא חוויתי דבר דומה,

ובכל מקום עבודה שהגעתי אליו קיבלתי בדיוק את מה שסוכם.

הדברים שאת מתארת נשמעים לי לא פחות ממזעזעים. לא לכסות זכויות סוציאליות? לא להגיד לעובדת שהיא מחליפה מישהי שיצאה לחל"ד?? הזוי, מקומם ומזלזל בעיני.

שוב, לשמחתי לא חוויתי משהו בסגנון..

פורים שמח!

לא עברתי אישית

את מדברת על חוזים והסכמים בע"פ. אני אישית תמיד הקפדתי מאוד, לבדוק את כל נושא החוזה, לעבור עליו יחד עם עורך דין שהוא קרוב משפחה, להבין שנותנים את הכל חוקית.

בלי כל קשר,
אני שמעתי על דברים פליליים, ברמת סכנת החיים.

זוכרים את הספא שנשרף בהרצליה פיתוח? - זה שהגיעו אליו עובדי בנק ליום כיף? ולצערנו, אדם אחד נשרף למוות.
עכשיו הם מואשמים בגרימת מוות ברשלנות.
ובכן, שותפתי עבדה בספא הזה מספר חודשים, והיא הרגישה שיש שם משהו לא תקין. היא עזבה אותם ברגע שהצליחה למצוא משהו חדש. תודה לאל.

קרו לי מספר דברים.

1. כפי שקרה אצלך. התקבלתי לעבודה בידיעה ששעות העבודה הן 8:00 עד 17:00 ועובדים א'-ה'. בפועל אני הגעתי בשמונה, הבחורה השניה שהתקבלה איתי לעבודה באותו יום הייתה מגיעה לקראת 8:30-9:00 והסיבה היא ש"נבחרתי" להיות המזכירה שמנקה את המשרד. היא "נבחרה" להיות המארחת(כאשר היו מגיעים לקוחות למשרד היא זאת שהייתה פותחת את הדלת ומקבלת את פניהם) כן כן, היא הייתה הרבה יותר יפה ממני.

2. בהמשך למשרה הקודמת, הבוס מעולם לא שחרר אותנו ב17:00 ולא היה מודיע לנו עד מתי נשאר. יום אחד הוא החליט שנעבוד גם בימי שישי. וככה החלטתי לעזוב. (אה, אגב, עבדתי שם רק שבוע וחצי! )

3. במקום עבודה אחר, יותר רציני ובחברה המוכרת לכל אדם בשוק הוחלט כי השכר שלי יהיה 23 לשעה. אחרי חודשיים שלא הבנתי למה אני מקבלת משכורת יותר נמוכה הבנתי שאני מקבלת 21.5 לשעה! את זה דווקא תיקנו מהר.

4. באותו מקום גם הודיעו לי שאם אני עובדת מעל 10 שעות (זה היה נתון לבחירתי המלאה לעשות נוספות) מוחזר לי הכסף של הצהריים. לאחר שראיתי שהכסף לא מוחזר הוסבר לי שזה מכיוון שאני כ"א ולא עובדת חברה.

5. בחברה חאפרית לחלוטין אחרת עבדתי כחובשת. התקשרו אלי להיות בעצרת לזכר רבין. שאלתי אם להביא את אפוד החובשים, נאמר לי שלא. "להביא חולצת חובש?" -"לא, תקבלו הכל באירוע". הגעתי לאירוע והופתעתי לגלות שהתפקיד שלי הוא אבטחה. לבדוק תיקים ולהשתמש במגנומטר.
הודעתי קבל עם ועדה שלא לזה באתי. והיה לי ריב היסטרי עם המנכ"ל של אותה חברה שם שאף הקניט אותי ופקד אלי לחזור לעמדה. כמובן שסירבתי והלכתי הבייתה.

היה חדר אוכל במקום.

שהעלות שלו באמת הייתה נמוכה. אם אתה אוכל בחדר אוכל אתה מעביר את הכרטיס עובד ויורד כסף.
אם עובדים מעל X שעות כפי שציינתי, הכסף מוחזר. כלומר לא ירד דמי ארוחת צהריים באותו יום.

כל מה שכתבת מקומם, אבל הסעיף האחרון..

אררררררג!!!!!! טוב עשית שקמץ והלכת. איזו חוצפה!

קרה לי שגיליתי

שאיש האחזקה הנחמד הוא בעצם קרוב משפחה של מנהלת משאבי אנוש שהייתה ממש רעה, ובגלל שבהתחלה התיידדתי איתו היו כמה פעמים שרציתי להתלונן אליה, מזל ששתקתי.
בהמשך התברר שכמעט כל המנהלים הם קרובי משפחה בצורה זו או אחרת.
זה היה ממש מטריד כי לא ידעתי על מי אפשר לסמוך ולאן דברים שאמרתי עלולים להתגלגל..
אני ממש שמחה שאני כבר לא שם ורשמתי לעצמי לא להיכנס למצב כזה בעתיד

תשלום על זמני הפסקה

אני עובדת כרגע בחברה כלשהי שבה משלמים לנו על הפסקות, כלומר נגיד משמרת של 6 שעות יש לך 2 הפסקות כל אחת רבע שעה (ההפסקות מסודרות ע"י מערכת ממוחשבת וניתנת להזזה במידת הצורך או/ו הרצון של העובד. כמובן במידה וזה לא גורם לחצי מהמשרת להיות בהפסקה באותו זמן).. אז כמו שכתבתי משמרת 6 שעות מקבלים שכר על 6 שעות..
עוד מעט אני עוברת לחברה אחרת שבה לא משלמים על ההפסקות.. כלומר.. זה על חשבוני. וזה פתאום מאוד הפתיע אותי. אז רציתי לדעת מה נכון ומה לא, אם כי אני מאמינה שהחברה השנייה שהיא מאוד גדולה ומפורסמת לא "תעיז" לעשות משהו לא חוקי.

תודה.

למעלה