לכבוד שבת- האבא התגלה בחלום: "תגיד עליי קדיש"

לכבוד שבת- האבא התגלה בחלום: "תגיד עליי קדיש"

(מאת: ח' יקר ככר השבת | ד' באב תשעא) הרב מרדכי גיפטר הוא ראש ישיבה מפורסמת בקליבלנד. בחור מישיבת קליבלנד עמד להתחתן. אותו בחור גר במרחק רב מקליבלנד. דרך המצריכה טיסה. הוא ביקש מראש הישיבה שיהיה אורח כבוד בחתונה . גם שמונה חברים מהישיבה הזמין החתן לחתונתו. למה דווקא שמונה? שאלו כולם. אבל החתן לא ויתר. הוא מוכרח שמונה. הרב כיבד את החתן וביחד עם החברים המוזמנים עשו את דרכם, בטיסה כמובן, לחתונה. באמצע הטיסה הודיע הטייס על נחיתת חירום בשיקגו. למה? בגלל סופת הוריקן. הם נחתו בשדה התעופה בשעת לילה מאוחרת. הם הפסידו את החתונה. אי שם באמצע הלילה בטרמינל הענק של שיקגו הם נזכרו שהם צריכים להתפלל מעריב. ראו שם מנקה. ניגשו ושאלו אותו: היכן נוכל להתפלל?. אמר להם: "בואו איתי". המנקה פתח להם חדר נעול. הם עמדו והתפללו, כשהמנקה עומד בצד וממתין.כשגמרו ונראו כעומדים ללכת, אמר להם: "קדיש".... חייכו. התפעלו מכך שידע מושג יהודי. אבל הסבירו לו שצריך 10 אנשים בשביל זה , והם רק תשע. שמונה בחורים והרב. אמר להם: אני העשירי. עכשיו היתה מבוכה ביניהם. הוא חושב שצריכים עשרה אנשים, אבל הרי צריכים עשרה יהודים. ואיך נסביר לו. אבל הוא הבין לבד ואמר להם 'אני יהודי!' . סיפר להם אותו מנקה שבגיל 10 עזב את הבית. ומאותו היום התחיל לדאוג לעצמו. כיום הוא מנקה את שדה התעופה. עם אביו נותק הקשר, ולאחרונה נודע לו שנפטר אביו "בימים האחרונים, כך סיפר, מגיע אלי אבא בחלום. ומתחנן שאני אגיד עליו 'קדיש'". "אתמול אמרתי לו בחלום, כך מספר המנקה, שאני בכלל לא יודע מה זה 'קדיש'". אמר לו האבא: "צריך ללכת לבית כנסת, ולאמר קדיש". כעס הבן ואמר בחלום: "איך אפשר לדרוש ממני כזה דבר?! הרי אני עובד קשה בלילה, וישן ביום. אין מציאות שאגיע לבית הכנסת... ובכלל מה רוצים ממני עכשיו?! ואיך אחפש בית כנסת? וממי אבקש עזרה?" שאל אותו אביו בחלום: "ואם אביא לך מנין לשדה התעופה, תסכים לומר קדיש?". אמר לו הבן: "כן!". ידעתי, כך אמר הבן, שזו שיחה חלומית. הרי אף פעם לא ראיתי כאן קבוצה של מתפללים. אבל אם ייפסקו החלומות,בזכות ההבטחה, אז מה טוב! . "והנה אתם כאן, ואני יכול להגיד קדיש!" - - -, חיפשו לו סידור עם תרגום באנגלית, כדי שיוכל להגיד את הקדיש, והבן אמר את הקדיש בשפה רצוצה ובשברי מילים. אחרי הנחיתה הזו, המריא המטוס בשנית. את החתונה הפסידו, אבל הגיעו לשבע ברכות. בסעודה רבת משתתפים סיפר ראש הישיבה את הסיפור המופלא הזה. כולם התפעלו איך הם היו בדיוק תשעה אנשים בזכות רצונו של החתן. ואיך שבורא העולם שלח את ההוריקן, וכל זה כדי שהמנקה בשדה התעופה יזכה לומר קדיש על אביו - - -. הקדיש של המנקה, נאמר בלשון כל כך רצוצה, ובכל זאת – היא כל כך חשובה. הסיפור הזה מלמד אותנו ששום דבר לא מת באמת. ותמיד יש דברים טובים שאנחנו מחויבים להמשיך לעשות. וכל תפילה יש לה חשיבות רבה. אפילו אם היא לא מושלמת. ומפורסמים דברי החיד"א שבזכות עצם הקיווי והציפיה, נזכה לגאולה. ולפחות שנצפה, בלב. רואים את הישועה ואת האור השבת שלפני תשעה באב נקראת שבת חזון – רבי לוי יצחק מברדיטשוב אומר כי בשבת זו מראים לנשמתו של כל יהודי את חזון ירושלים בבנינה.לשבת זו יש כח מיוחד לממש רצונות טובים. ולוואי ונזכה. אמן. מקור: http://www.kikarhashabat.co.il/האבא-התגלה-בחלום-תגיד-עליי-קדי.html

דוד YY

New member
תודה רבה לך על הסיפור הנפלא הזה !

בבקשה , תביא עוד סיפורים מחזקים כאלה !

למעלה