לכבוד שבת מתכון לדג סלמון מוצלח.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דג סלמון בקראסט כל כך טעים והכי כיף שהיא קלה להכנה וגם שאפשר להכין אותה מראש!

סלמון בקראסט פיצוחים

מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס

לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית

לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .
 

boriska1

Well-known member
דג סלמון בקראסט כל כך טעים והכי כיף שהיא קלה להכנה וגם שאפשר להכין אותה מראש!

סלמון בקראסט פיצוחים

מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס

לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית

לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .
תודה. ננסה.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דג סלמון בקראסט כל כך טעים והכי כיף שהיא קלה להכנה וגם שאפשר להכין אותה מראש!

סלמון בקראסט פיצוחים

מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס

לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית

לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .
רכיבים ל-35 כדורים בינוניים או 30 גדולים:

150 גרם שוקולד מריר 85% איכותי

150 גרם שמנת מתוקה 38%

250 גרם קמח שקדים

80 גרם ממתיק סוויטנגו (אפשר יותר או פחות, לפי המתיקות הרצויה)

1/2 כפית תמצית וניל

10 גרם פתיתי קוקוס למתכון עצמו + 20 גרם לציפוי אחרי ההכנה


אופן הכנה:

מערבבים היטב בקערה את קמח השקדים, הסוויטנגו ו10 גרם פתיתי הקוקוס (זו "קערת החומרים היבשים").

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמנת ותמצית הוניל במיקורגל או בבן מארי.

שופכים את עיסת השוקולד פנימה לתוך קערת החומרים היבשים ומערבבים היטב עד להיווצרות מרקם נוח לעיצוב.

שמים בקערה/צלחת קטנה את שארית הקוקוס (20 גרם).

מכינים את הכדורים בידיים, ולאחר ההכנה תובלים אותם בפתיתי הקוקוס לציפוי.


בתיאבון!

ושתפו חברים :)
 

mיטלמן

Well-known member
חפשי ברשת, ואשמח לעדכון.
תודה
שיא החוצפה, לשלוח אותי לחפש ברשת, וזו לא פעם ראשונה.
לכתוב מאיפה המתכון, אלא אם הוא המצאתך והוא לא, זו לא חובה, נימוס בסיסי, יושרה.
עליך כמנהלת זו חובה.
על תשמחי לעדכון מעדיפה לא לבייש אותך.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שיא החוצפה, לשלוח אותי לחפש ברשת, וזו לא פעם ראשונה.
לכתוב מאיפה המתכון, אלא אם הוא המצאתך והוא לא, זו לא חובה, נימוס בסיסי, יושרה.
עליך כמנהלת זו חובה.
על תשמחי לעדכון מעדיפה לא לבייש אותך.
יש לך עדכון כפי שהבאתי תביאי.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שיא החוצפה, לשלוח אותי לחפש ברשת, וזו לא פעם ראשונה.
לכתוב מאיפה המתכון, אלא אם הוא המצאתך והוא לא, זו לא חובה, נימוס בסיסי, יושרה.
עליך כמנהלת זו חובה.
על תשמחי לעדכון מעדיפה לא לבייש אותך.
גברת נקודה!
מה הכוונה ב-על תשמחי?
אולי התכוונת ל אל תשמחי?
 

mיטלמן

Well-known member
גברת נקודה!
מה הכוונה ב-על תשמחי?
אולי התכוונת ל אל תשמחי?
את רוצה שנדבר על השגיאות שלך גברת דג סלומון? בטוחה?
התכוונתי לכל מילה, אין לי שגיאות כתיב ואני מתאפקת לא להעיר על שלך,
התגובה התיחסה למה שכתבת,"חפשי ברשת, ואשמח לעדכון''.
בהחלט על (מה שכתבת) שתשמחי לעדכון.
לא מבינה אותך, מתחילה מלחמה אתי? אולי כדאי לחפש כוחות שווים? רק מציעה.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
את רוצה שנדבר על השגיאות שלך גברת דג סלומון? בטוחה?
התכוונתי לכל מילה, אין לי שגיאות כתיב ואני מתאפקת לא להעיר על שלך,
התגובה התיחסה למה שכתבת,"חפשי ברשת, ואשמח לעדכון''.
בהחלט על (מה שכתבת) שתשמחי לעדכון.
לא מבינה אותך, מתחילה מלחמה אתי? אולי כדאי לחפש כוחות שווים? רק מציעה.
מלחמה???!!!
לא מספיק מלחמה עם החמאס?
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עזבי,
אין לי כח וסבלנות,
לא מצפה ממך לכלום, כבר הוכחת הכל.
חובת ההוכחה עלייך.
אולי אינך יודעת שאין מונופול על מתכונים, חריזה, וסריגה, הרצים חינם ברשת, ועד כמה וכמה כשיש שינויים שמעלה בעל הפוסט.
קרדיט נותנים כשיודעים בוודאות מי בעל התרשים, מתכון ללא שינויים.

כשאני מביאה מילה במילה, דואגת לציין "באדיבות"
פעם אחת תפתיעי ותגיבי על הפוסט במקום לנסות לפגוע בנושא.
שבת שלום!
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אין לי כח אליך ואל ה"תרשים" שלך.
תרשים?
תרוצים.
יש לי רעידת אדמה על הראש ואת באמת לא. (לא טעות).
"על הראש" נכון, "על תשמחי" לא בטוח שכך כותבים.
רעידת אדמה? מקווה שהכל יהיה בסדר ותעברי בשלום את רעידת האדמה.
בקשר ל"תרשים" אציע לך שוב לקרוא לאט.
מיציתי.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דג סלמון בקראסט כל כך טעים והכי כיף שהיא קלה להכנה וגם שאפשר להכין אותה מראש!

סלמון בקראסט פיצוחים

מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס

לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית

לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .
אין לי כח אליך ואל ה"תרשים" שלך.
תרשים?
תרוצים.
יש לי רעידת אדמה על הראש ואת באמת לא. (לא טעות).
אותו הדג, בנוסח דומה.
 
למעלה