דג סלמון בקראסט כל כך טעים והכי כיף שהיא קלה להכנה וגם שאפשר להכין אותה מראש!
סלמון בקראסט פיצוחים
מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס
לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית
לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה
אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .
סלמון בקראסט פיצוחים
מצרכים:
נתח סלמון ללא עור
2 בטטות
2 זוקיני
כרישה
שמן זית
מלח הימלאיה גס
לרוטב:
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות סויה
1 כף רכז רימונים (לא חובה), לא וותרתי.
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות שמן זית
לקראסט:
100 גרם שקד מולבן חצוי של (ניתן להוסיף את סוגי הפיצוחים שאתם אוהבים)
100 גרם צנוברים
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין טוסקנה
אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים בצורה דקה בטטות וזוקיני לעיגולים ובסיר רוסטר/ בתבנית שמתאימה לתנור מסדרים שכבה של בטטות ומעל את הכרישה.
2. יוצקים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם ב180 מעלות על מצב טורבו למשך 20-25 דק’ עד שהבטטות רכות ולאחר מכן מוציאים מהתנור.
3. מסדרים את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הדג.
4. קוצצים את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול ומפזרים מעל הדג.
5. סוגרים את הרוסטר במכסה ומכניסים לתנור שכוון ל-170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. הכנתי בתבנית חד פעמי, וכיסיתי ברדיד אלומיניום
6. ב10 הדקות האחרונות פותחים את המכסה ונותנים לדג לקבל גוון יפה ולהשחים.
בתאבון .