מתכון לעוגה לימונית טעימה ודלת -פחמימות: (מאת הבשלנית אוסנת צוקר.)
המצרכים הדרושים:
3 ביצים . (אפשר 2 ביצים + חלבון אחד.)
1/4 כוס שמן -זית
חצי כוס "חלב סויה -אלפרו" - ללא סוכר ( 0 פחמימות).
קורט של מלח , ממש מעט.
גרידת- לימון ,(לגרד בעדינות בפומפייה לימון גדול שלם,
לגרד רק את החלק הצהוב של הקליפה כי החלק הלבן שמתחתיו מריר .)
2 כפות מיץ -לימון.
כוס ורבע קמח- שקדים : או שקדים טבעיים לא קלויים לטחון בבית למרקם דק ,(בבלנדר עם מנוע חזק.)
1/2 כוס קוקוס -טחון.
1/2 כוס תחליף סוכר-סוויטנגו טחון דק , (או ממתיק אחר-באבקה,
שווה ערך ל- 1/2כוס סוכר.)
כפית שטוחה אבקת -אפייה .
ההכנה :
1. תחילה מחממים מראש את תנור -האפייה ל- 180 מעלות חום .
2. להכין תבנית אינגליש -קייק קטנה -20 ס"מ , ובתוכה נייר -אפיה מוברש ב-
כפית שמן -זית .
3. בקערה מערבבים את המצרכים הרטובים -לפי הסדר שהם מופיעים במתכון , לערבב היטב .
ולהוסיף לקערה את המצרכים היבשים : את קמח השקדים ,את הקוקוס -הטחון
את תחליף הסוכר באבקה ,ואת אבקת -האפיה.
לערבב ביחד לתערובת אחידה וסמיכה.
(אם התערובת דלילה מוסיפים עוד 3 כפות שקדים טחונים,)
מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המוברש במעט שמן,
אפשר לפזר מעל התערובת שבתבנית, 2 חופנים שקדים פרוסים - לקישוט העוגה,
מכניסים לתנור שחומם מראש, ואופים כ-20 -25 דקות אפייה :
העוגה תהיה מוכנה לאחר שהיא מוזהבת יפה מ-2 הצדדים .
מוציאים מהתנור ומצננים מחוץ לתנור - 15 דקות,
ומעבירים לקופסת איחסון סגורה במכסה, ומכניסים למקרר לפחות לשעה,
ואז אפשר לפרוס בקלות ולהנות מהטעם הנפלא המעודן -והלימוני.
העוגה נשמרת 3 ימים -כשהיא בקופסת איחסון אטומה במקרר, (או בהקפאה עד
שבועיים בפריזר.)
עוגה קלה להכנה - וטעימה יותר לאחר לילה צינון במקרר .
למי שיש לסוכרת: חשוב לזכור לשמור על רמת -סוכר מאוזנת :
מומלץ להינות מפרוסה או שתיים-ב-שישי - שבת ולהקפיא את היתר.
כפי שנאמר: איכלו במשורה - תהנו וגם תשמרו על בריאותכם .
המצרכים הדרושים:
3 ביצים . (אפשר 2 ביצים + חלבון אחד.)
1/4 כוס שמן -זית
חצי כוס "חלב סויה -אלפרו" - ללא סוכר ( 0 פחמימות).
קורט של מלח , ממש מעט.
גרידת- לימון ,(לגרד בעדינות בפומפייה לימון גדול שלם,
לגרד רק את החלק הצהוב של הקליפה כי החלק הלבן שמתחתיו מריר .)
2 כפות מיץ -לימון.
כוס ורבע קמח- שקדים : או שקדים טבעיים לא קלויים לטחון בבית למרקם דק ,(בבלנדר עם מנוע חזק.)
1/2 כוס קוקוס -טחון.
1/2 כוס תחליף סוכר-סוויטנגו טחון דק , (או ממתיק אחר-באבקה,
שווה ערך ל- 1/2כוס סוכר.)
כפית שטוחה אבקת -אפייה .
ההכנה :
1. תחילה מחממים מראש את תנור -האפייה ל- 180 מעלות חום .
2. להכין תבנית אינגליש -קייק קטנה -20 ס"מ , ובתוכה נייר -אפיה מוברש ב-
כפית שמן -זית .
3. בקערה מערבבים את המצרכים הרטובים -לפי הסדר שהם מופיעים במתכון , לערבב היטב .
ולהוסיף לקערה את המצרכים היבשים : את קמח השקדים ,את הקוקוס -הטחון
את תחליף הסוכר באבקה ,ואת אבקת -האפיה.
לערבב ביחד לתערובת אחידה וסמיכה.
(אם התערובת דלילה מוסיפים עוד 3 כפות שקדים טחונים,)
מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המוברש במעט שמן,
אפשר לפזר מעל התערובת שבתבנית, 2 חופנים שקדים פרוסים - לקישוט העוגה,
מכניסים לתנור שחומם מראש, ואופים כ-20 -25 דקות אפייה :
העוגה תהיה מוכנה לאחר שהיא מוזהבת יפה מ-2 הצדדים .
מוציאים מהתנור ומצננים מחוץ לתנור - 15 דקות,
ומעבירים לקופסת איחסון סגורה במכסה, ומכניסים למקרר לפחות לשעה,
ואז אפשר לפרוס בקלות ולהנות מהטעם הנפלא המעודן -והלימוני.
העוגה נשמרת 3 ימים -כשהיא בקופסת איחסון אטומה במקרר, (או בהקפאה עד
שבועיים בפריזר.)
עוגה קלה להכנה - וטעימה יותר לאחר לילה צינון במקרר .
למי שיש לסוכרת: חשוב לזכור לשמור על רמת -סוכר מאוזנת :
מומלץ להינות מפרוסה או שתיים-ב-שישי - שבת ולהקפיא את היתר.
כפי שנאמר: איכלו במשורה - תהנו וגם תשמרו על בריאותכם .
נערך לאחרונה ב: