לכבוד 1 במאי

לכבוד 1 במאי

עניין לא ברור, בקן הנמלים לדוגמא יש מלכה, היא נקבה אין ספק בכך היא הרי מטילה את הביצים, הזכרים שמעברים אותה גם זה ברור כל צרכו, אבל הפועלות כל מה שהן עושת כל החיים שלהן זה לעמול קשה מצד החמה ועד צאת הנשמה ויחסי מין פראיים הרי לא מתרחשים שם, אז למה הספרים מתארים אותן כנקבות? וכנ"לגבי הדבורים (הדבורות?)
 
שאלה מצויינת

למיטב זכרוני פועלת ומלכה הן אותו הדבר מבחינה גנטית. מה שמבדיל את המלכה מהפועלת זה התא שבו היא גדלה והתזונה שהיא מקבלת (מזון מלכות). הפועלות והמלכה נולדות (בוקעות?) מביצה מופרית ומכילות מערכת כרומוזומים כפולה. הזכרים נולדים מביצה בלתי מופרית ויש להם חצי מכמות הכרומוזומים.
 

קא זו או

New member
היה ב"הארץ" תיאור מחקר

שגילה, שאם מוציאים מלכה מהקן יכולות הפועלות להטיל ביצים [סוג של רביית בתולין דומני, או הזדווגות עם זכרים הנמצאים בקן, אך לא פעילים], הכל קשור לאיזה פרומון שהמלכה משחררת ומדכא את תאוות ההטלה או ההזדווגות של הפועלות, שכולן נקבות.
 
מצאתי משהו

על נמלים ופרומונים נוכחות המלכה מדכאת התפתחות שחלות אצל הפועלות. לעתים אמנם הפועלות מטילות ביצים, אך אלה ביצים (לא מופרות, כמובן) המשמשות להאכלת המלכה והזחלים ושבאמצעותן מספקות להם הפועלות חלבונים. בהעדר המלכה מטילות הפועלות ביצים "אמיתיות", שיתפתחו ושמהן יגיחו זכרים מכונפים. נוכחות המלכה הכרחית על-מנת לשמור על הסדר והשקט בקן. בנוכחותה יורד אחוז הזחלים שיתפתחו למלכות וגדל האחוז של אלה המתפתחים לפועלות. בנוכחות המלכה נשמר היחם הקבוע בין הכתות השונות בפועלות. כמו-כן, נוכחותה משפיעה על דיכוי הזדווגויות של מלכות בתולות, בעודן בקן האם. מתברר שהחומר האחראי להתפתחות פועלות מזחלים ועל שמירת היחס בין הכתות השונות הוא ססריל, המופרש מאזור ראשה של המלכה. החומר אינו נדיף יחסית והפועלות כנראה מלקקות אותו מהמלכה. הגורם לדיכוי התפתחות השחלות בפועלות הוא, כנראה, מחסור בחומר הנוצר אצלן והדרוש לפיתוח מלא של שחלות. הן מעבירות חומר זה למלכה ולזחלים, וכך בנוכחותם אין לפועלות די חומר המאפשר פיתוח שחלותיהן.
 

גנגי

New member
מסקנה:

מי שמלקק למלכה אין לו ביצים. (וגם לא ביציות).
 

arye9

New member
ואולי זה כמו אצלנו

האשה עובדת ואני שותה בירה ותודה לSAILOR שהביאני לפורום.
 

longmotion

New member
כבן למשפחת כוורנים

(למעשה רק אבא ואני עובדים, והמִכְוֶרֶת קטנה מאוד) ובכן, גם אצל הדבורים הדבר דומה למה שתואר כאן ע"י חברי המלומדים: המלכה בוקעת מתא מיוחד, שנקרא "מלכון" אך מביצה מופרית רגילה, לאחר שהוזנה במזון מלכות. הפועלת, "עמלה" בפי המקצוענים, בוקעת מביצה מופרית (מקבלת מזון מלכות בכמות מעטה מאוד בתחילת חייה), בעלת שחלות לא מפותחות. הזכר, תפקידו אחד, להפרות את המלכה. אם הוא מצליח, מעטים הזכרים שמצליחים בגלל שהמלכה מופרית פעם אחת בלבד בצעירותה ב"מעוף הכלולות" וזה מספיק לה לכל חייה (כ-5 במצב טבעי). אם המלכה מתה והפועלות לא מצליחות להפוך את אחת הביצים שהוטלו לפני מותה למלכה, אצל אחת הפועלות מתפתחות השחלות והיא מטילה ביצים לא מופרות ואז כאמור, בוקעים זכרים. במקרה כזה מקבלים "כוורת זכרית" שיש בה הרבה מאוד זכרים, מעט יחסית פועלות ולמעשה כוורת שלא עובדת כמו שצריך. אז הכוורן מעביר מכוורת אחרת מסגרת עם ביצים טריות כדי שהפועלות יהפכו אחדות מהן למלכה. עוד על חיי הדבורים ועל חיי ומושגי הכוורנים (אם תרצו) בהמשך... שבוע טוב LM
 

גנגי

New member
אם כבר בן למשפחת כוורנים

באמת עדיף שיהיה ב-כ' וב-ו', ולא נניח בן, זה של זהבה הקברנית.
 
למעלה