לכוווולם

ניר M

New member
לכוווולם

חזרתי היום מדייג במכמורת לא היה דייג מאד שופע אבל המקום עצמו מצויין לדייג אני ממליץ בחום יש את כל האפשרויות. יש את האפשרות לדוג על מזח קטן של נמל קטנצ´יק של בית ספר ימי יש אפשרות לדוג בתוך הנמל יש שם בורים יפים. יש אפשרות לדוג בלילה מהחוף עם רולר , וכמובן מי שמתעקש יש גם רצעות סלעים שאפשר לעמוד עליהם אה ויש גם בורות למי שרוצה.... בהתחלה באתי עם בצק לא היה משהו רק ערסים קטנים ולפעמים גם בורי ואז דייג שעמד לידי הביא לי את שאריות הגמברי שלו כי הוא הלך מה אני יגיד לכם היה פשוט תענוג עוד לפני שהגמברי ניכנס למים הדגים כבר משתגעים כל זריקה שלי הוצאתי דג היו בננות הרבה סרגוסים וגם ערסים שהחזרתי למים... עכשיו השאלה שלי היא איפה אפשר להששיג גמברי איפה ניתן לקנות את זה וכמה בערך זה עולה???? נ.ב. אני גר בירושלים למי שלא יודע אבל תגידו לי בכלליות: סופר, שוק , מסעדות ......
 

אנטיאס

New member
אפשר להשיג אני חושב בשוק מחנה

יהודה יש שם חנויות כמו מעדניות של הרוסים תנסה אצלהם. מחיר השרימפס הקטן כ40 שקל לקילו הגדול כ-60 שקל. זה מחזיק המון זמן. ברחבי הארץ אפשר לקנות ברשת הסופרים של המוצרים הרוסיים טיב טעם שם המחיר הכי סביר. יש בחיפה בפולג נתניה, בראשון, באשדוד ועוד מקומות.
 

אוריא

New member
גמברי קלמרי ושאר פתיונות.

גמברי קלמרי ושאר פתיונות, אפשר להשיג בשבת בבוקר במחירים הזולים ביותר שיש - בשוק הדייגים בנמל יפו. השוק הזה פעיל כאמור רק בשבת בבוקר. כל הפתיונות נמצאים שם גמברי קלאמרי סבידה... אני ממליץ לקנות כמות גדולה יחסית וזאת קודם כל על מנת להוריד את המחיר מעט. ושנית על מנת לא להגיע לשם כל שבת. את הכמות לחלק לחלקים לעטוף טוב בנייר עיתון וניילון לסמן ולהדגיש את השקית על מנת ששאר דיירי הבית לא יבהלו ולהקפיא. בכל פעם שיוצאים לדוג לוקחים שקית אחת - והשאר לפעמים הבאות.
 

obb

New member
אני יכול רק להוסיף ש........

רצוי להמליח את השריפס כדאי שהנוסזלים ייצאו והוא יהיה קשיח יותר ולא ייפול (יש כל מיני שיטות לנקז את הנוזלים וכו...)
 

ה ד י י ג

New member
בקשר לפתיון

ניר גם אני ירושלמי ומה שאני עושה זה קונה בכמות של כ 1 ק"ג או יותר כל פעם שאני הולך לדוג, לא חייב דווקא בנמל (למרות ששם הכי זול) אפשר בכל חנות דגים בת"א או יפו, תקנה לפני החזרה לירושלים ולא לפני הדייג כי אחרת זה יתקלקל ויסריח והכי חשוב לא יהיה טרי והרי אין מה לעשות דגים אוהבים את הפתיון שלהם טרי. בקיצור תקנה כמות ותקפיא וכל פעם שאתה רוצה ללכת תשבור חתיכה מהגוש הקפוא תשים בקופסא וצא לדרך. יש כאלה שמנקים את כל הכמות שזה עוד טרי או שממליחים את הגמברי וכאלה שמחלקים מראש למנות כל אחד והשיטה שלו. אגב אני זוכר שאתה אוהד הפועל לא?
 

ניר M

New member
ל-ד י י ג

אכן אני אוהד הפועל מאיפה אתה זוכר את זה איך קראו לך בפורום הישן....? כמה זמן צריך להמליח את הגמברי לפני הדייג ואיך בדיוק עושים את זה??? ניר M
 

ה ד י י ג

New member
אני לא....

אני לא ממליח ככה שאני לא יכול לתת לך עצה בנושא, אישית אני לא רואה סיבה להמליח. בקשר לקבוצה....כבר שנים בזמן האחרון קצת פחות אבל השבוע אני בא.
 

ניר M

New member
תבוא יש משחק צמרת חשוב....

אוי כמה שזה כיף להגיד את זה....
 

לייזר

New member
לניר M ולכל המעונין

ניר שלום אני לא יודע למה להמליח את הגמברי .אם הגמברי טרי וטןב אז הוא לא צריך ליפול אבל אם אתה בכל זאת רוצה אני אסביר לך לקלף את הגמברי לחתוך למנות או שלמים לקחת עיתון שיכבה עבה לשים מלח לא בקמצנות ועל המלח את הגמברי ולפזר שוב מלח למעלה להשאיר על העיתון איזה שעתיים העיתון יספוג את הנוזלים ואז לשים בצינצנת הגמברי נהיה כמו הסוכריות גומי במשך הזמן . אני לא אומר שזה טוב אבל אני החזקתי צנצנת כזאת בג´יפ אחת גמברי ואחת סקומרי .אני שמתי הרבה מלח ואז זה נישמר ללא קירור זה פשוט ישב באותו .כן בדגים אכלו את זה אבל שוב הכי טוב זה גמברי טרי תעשה מנות לדיג קח מנה לים וזה הכי טוב . בהצלחה וייאלה בי
 

ניר M

New member
תודה על ההסבר לייזר. עוד שאלה קטנה

אז מה עדיף להמליח אותם או לא? זה פוגע באיכות שלהם אם ממליחים אותם? ועוד שאלה לא קשורה... האם אפשר לשים את הגמברי גם במקרר כדי שלא כל פעם זה יקפא ויהיה קשא לשבור חתיכה..... ????? ניר M
 

לייזר

New member
ניר הכי טוב טרי אבל

ראה ניר הכי טוב לקפיא את הגמברי . אפשר מקולף וגם חתוך במנות . ואתה ירושלמי .אתה מוציא מנה לאותו יום ועד שאתה מגיע לים אתה מסודר. הצורה השניה זה יותר לעצלנים באים לים והכל מוכן הרור שהגמברי פחות טוב כי הוא הופך להיותכמו סוכרית גומי .אני השארתי את הצנצנת אם המומלח בג´יפ המלח משמר את הגמברי והייתי משתמש אם זה אם באותו היום לא הצלתתי להוציא תולעים.חוץ מזה חשבת פעם על בוס? בהצלחה
 

ניר M

New member
ללייזר...

דבר ראשון תודה על ההסברים המדוייקים. דבר שני בוואדי שחשבתי על בוס אני בעיקר דג עם בוס במיכמורת הוצאתי סרגוסים יפים בעזרת בוס וגמברי.... אני באותו ראש שלך אני הרבה יותר אוהב בוס למרות שיש לי גם רולר ולפעמים כשלא הולך אני משחיל את החוט וזורק רולר....
 
למעלה