לכוווללללם!

לכוווללללם!../images/Emo105.gif

טוב משעמם לי בטרוף ואין מה לראות בטלוויזיה אז החלטתי לעשות לכם שאלון ומי שיענה על כל השאלות...יקבל חבצלת חינם רק ב-35 ש"ח 1- ע"י מי הומצאה הצופיות? 2- מתי נוסדה הסתדרות הצופים? 3- מתי נוסדה הסתדרות בארץ ישראל? 4-כאשר נוסדה תנועת הצופים בארץ ישראל היא נוסדה בחיבור של 3 אגודות מיהם? 5- מי היה "המנהיג הראשי" כאשר נוסדה הסתדרות הצופים בארץ ישראל? 6-בעקבות איזו מלחמה עלה בדעתו של אבי הצופיות להקים את התנועה? 7- מתי נוסדה תנועת הצופות ומי ייסד אותה? 8- לסימול ההצדעה הצופית יש 2 גרסאות מהם? 9-הסבר כל אחד מחלקי החבצלת הבאים א. הפה הצוחק. ב. "היה נכון" ג. עלי החבצלת ושלושת הפסים. ד. מגן דוד. ה. הקשר בתחתית החבצלת. ו. הקו הישר למדריכים שבנינו (וגם וחמשושים שהיו צריכים ללמוד את זה) 10- מה פירוש רשי התיבות קתימב"ה 11- מהם השלבים של הדרכת 2000? ועוד דבר שלמדתי השנה 12- מזה הלמניה? אם אני יודעת את כל הדברים אהלה אתם גם צריכים לדעת!! אז...ב-ה-צ-ל-ח-ה-

חחחח..... למדנו את כל זה בקורס!

אני יכולה להגיד לך מה שאת רוצה הכל רשום לי בקלסר קורס.... ק- קול - לדבר חזק לוודא שכולם מבינים ת- תנועה - עמידה מול הקבוצה תנועות גוף י- ידע - להכיר את הפעולה בע"פ , משחקים בהישג יד מ- מבט - קשר עין עם הקבוצה ב- בטחון עצמי ה- הופעה - חאקי מדוגם טוב פשוט היה לי משעמם.....

תשובות..

1) הצופיות בעולם- באדן פאוול, הצופיות בארץ(וזה שונה..)- אריה כרוך. 2) ההסתדרות נוצרה ב 3) בחו"ל- 1908, בארץ- 1919 4)א)אגודת הרצליה ב)המכבי הצעיר ג)אגודת המשוטטים 5)אריה כרוך 6)מלחמת העולם הראשונה 7) את השנה אני לא יודעת, בעזרת אחותו -אגנס פאוול 8)לא הבנתי את השאלה 9)הפה הצוחק- הצופה אינו נופל ברוחו , היה נכון- ססמת הצופה, עלי החבצלת- מסמל את צופי הבנים, שלושת הפסים? - אני מאמינה שאת מתכוונת לשלושת האגדים שמחברים את עלי החבצלת והתאנה- והם מסמלים את שלושת הגדי התנועה- ללא הבדלי דת, גזע ומין וגם מחברים את צופי הבנים (החבצלת) ואת צופי הבנות (התאנה). מגן דוד- סמל מדינת ישראל- יש צורך לפרט? הקשר בתחתית החבצלת נקרא קשר שמינית- מסמל את הצופיות המעשית. הקו הישר- "הצופה דברו אמת" "הצופה טהור בדבריו ובמעשיו". 10) קול, תנועה, ידיים, מבט, ביטחון\בקיאות, הופעה. 11) השלבים- בניית מערך- ערכים מנחים,שיקוף מצב, רקע, מטרות, פעולות, מדדי ביצוע, השלבים בבנית פעולה- ערך מנחה, רקע, מטרה,מתודות, מהלך ורשימת ציוד. 12) הלמניה- הזה שדופקים אית ואת הבזנטים. עכשיו שאלה בשבילך- מה הנוסח הראשון של המידה "הצופה אינו נופל ברוחו"....?? שאלה די קשה..

דניאל!

תגיבי לתשובות שלי! לקח לי קצת זמן לרשום את זה.... בגלל זה כמעט איחרתי לפעולה!

אין לי כרגע מה להגיב....

עוד מעט אני ירשום את כל התשובות במלואן ואני אגיד מי זכה בחבצלת חינם רק ב-35 ש"ח

טוב צופיפניקים יקרים../images/Emo106.gif

הנה התשובות לכל מה שנטע לא ענתה נכון... או לא ענתה בכלל... 5- צבי נשרי 6- מלחמת הבורים בדרום אפריקה. 7- ב1910 בעזרת אחותו. 8- א- האצבעות זקופות בצורת הר שמשני צידיו שלבים שדרכם מעפילים לראש ההר- סמל לשאיפה הצופית העולה ומעפילה. ב- בוהן הנחה על הזרת מסמלת את חובת ההגנה של החזק על החלש, והאצבעות הזקופות מסמלות בלי הבדל דת גזע ומין. וזהו נראה לי... בכל מקרה נטע קלנר היא הזוכה המאושרת שתקבל חבצלת חינם!!!! ובאש לשאר.. תאמת חשבתי שהרבה יותר אנשים יענו על השאלות האלה הם לא קשות במיוחד...

יש.....!!

חלום חיי.....! אני רוצה להודות לכל מדריכי העבר שלי... חחחחחח בנוגע לשאלה 6, התבלבלתי בין 2 דברים... עזבו, לא משנה.. ואת עדיין לא ענית על השאלה שלי! מה היה הנוסח הראשוני של המידה- "הצופה אינו נופל ברוחו" ??

חחחח....../images/Emo42.gif

תאמת שלא ידעתי את התשובה... גם שאלתי כמה אנשים והם לא ידעו... אז תעני לי את...ומאיפה לעזאזל את יודעת את זה?

תשובה!!!

"הצופה אינו נופל ברוחו- ובצר לו מצטחק" המשמעות של הנוסח הראשון הוא- הצופה אינו נופל ברוחו -זאת אומרת הצופה אינו מתיאש, ובצר לו מצטחק- זאת אומרת שמתי ש"צָר" לו (לא יודעת להסביר) הוא מצטחק- יענו צוחק... ראיתי את זה בספר היסטוריה שלי ושאלתי עוד כמה אנשים והם אמרו לי שזו הגרסה הראשונה, ואחרי זה עשיתי עבודה על הצופים והסתכלתי בספר "היה נכון" מאת חמדה אלון וגם שם כתוב... אין לי מושג איך קוראים לספר הסטוריה- כי לא פתחתי אותו חוץ מהקטע של תנועות הנוער שחברה שלי אמרה לי, נראה לי מסע אל העבר- אבל יכול להיות שזה של שנה שעברה..

נחמד נחמד....

עכשיו אני אשחק אותה חכמה וישאל אנשים תשאלה הזאת.... חחח אנחנו לומדים בספר מסע אל העבר או משהו כזה...אז זה אומר שאני גם הייתי צאיכה לדעת את זה.. טוב נו...

אם ככה..

אז תסתכלי בספר, בתוכן עניינים ותחפשי את הקטע על תנועות נוער, ופשוט תחפשי, זה לא הרבה עמודים..

למעלה