דוקא רוצה להגיב ... ברשותך ...
טוב , אני לא רוצה לחטט לך בחיים ... אני נמנע בד"כ מלעשות זאת ... בטח שאני לא מתיימר לדעת יותר טוב ממך מתי את כבר באמת לא יכולה יותר ... אבל להעניש את עצמך על צביעותם של אחרים ? נראה לי קצת מוגזם ... ומה עם אלו שבאמת אוהבים אותך ? ... גם אלו שאוהבים וטרם מצאו את ההזדמנות להגיד / להראות ? ... איך הם אמורים לקבל את זה ? קחי לך עוד כמה רגעים , עט , סרגל , מספריים ודף גדול , וסדרי קצת את הדברים : הכותרת למעלה : " להמשיך לחיות " . מתחת לכותרת , חלקי את הדף לאורכו - מצד ימין - " נגד " , ומצד שמאל - " בעד " . בעמודה הימנית רשמי עתה את שמות כל אלו שאינם אוהבים אותך , ושמתנהגים כאילו אוהבים אותך , ושראויים בהחלט להיענש על כך . בעמודה השמאלית , רשמי את שמות כל אלו שאת מאמינה שכן אוהבים אותך , ודואגים לך , אפילו אם הם לא תמיד מתנהגים כך ... שמך שלך , מן הסתם , יופיע בראש העמודה הזו , ובסופה , אם עוד יישאר קצת מקום , רישמי גם את שמי ( KING OF PAIN ) . אחרי שרשמת את השמות , הוסיפי מתחתיהם , בשתי העמודות , נושאים כלליים יותר ( בצד של הנגד , למשל - מצב ביטחוני , מצב כלכלי , חור באוזון , ובצד של הבעד אפשר - זריחות / שקיעות , מוזיקה , פיצה , וכו´ ) . זהו , עכשיו מה שנותר זה רק לגזור את הדף לשניים לאורך הקו האמצעי - עם כל אלו שרשומים בחצי הימני ( " נגד " ) את צריכה עוד להספיק לדבר , כדי שלפחות יידעו שהם היו ממש לא בסדר ( אחרת , מה הטעם בכל העניין ?.... ) , ואת החצי השמאלי ( " בעד " ) שימי בכיס ביחד עם העט , כך שאם זה באמת נגמר , לפחות תזכרי מה הפסדת , ואם בסופו של דבר זה עוד לא נגמר , או אפילו נדחה קצת בינתיים - תוכלי להוסיף מידי פעם עוד שמות ונושאים כלליים לרשימה , וכך גם תוכלי תמיד לשלוף אותה ולהיזכר , וגם זה יחסוך לך לשחזר ולרשום הכל מהתחלה , אם תחפצי לעשות שוב רשימה כזו מתישהו . שוב - לא רוצה להתערב לך בהחלטות החשובות בחיים , רצונו של אדם - כבודו ... יכול רק להמליץ לך לבחור בחיים , ולהציע לך להיעזר , לחלוק ולהתייעץ איתי , או עם כל אחד אחר מהרשימה שבכיסך , בכל מה שמציק , מרגיז ומעציב ... נשתמע ... ( אני בכלל לא ציני , דרך אגב - לי עצמי יש רשימה כזו , שמתעדכנת באופן שוטף )