לכולללם

  • פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
לכולללם

זהו, אני הולכת הביתה, לעומת אלו שרק התעוררו עכשיו
(בולי, גנובה,אורא...). שתהיה לכולם שבת שלום ושבת של שמש
 

הגנובה

New member
איזה השמצות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לידיעתך
- אני ערה מהשעה 6:30 בבוקר לאחר לילה של שעתיים וחצי שינה....
- תראי מה גרמת לי - איך אני מפזרת סימני קריאה חופשי
שבת שלום גם לך יקירתי. נ.ב. העוגה שהכנתי לאמא שלי - שווה בטירוף
אחיות שלי החליטו שאני צריכה להוריד מינון של עוגות ובישולים - אחרת הן יעלו 10 ק"ג במשקל עד הקיץ.... הם עשו עצומה - ודרשו ממני להפסיק לבשל... הן לא עומדות בזה.
 

jif

New member
תני מתכון

אני מוכנה שתבשלי בשבילי אם אחיותיך מוותרות על תענוג
 

הגנובה

New member
הנה המתכון ...

אני לא אחראית על כמות הקילוגרמים שמתווספים לירכיים
- ראו הוזהרתם
אזהרה נוספת - נראה הרבה עבודה
- שווה כל רגע
עוגת מוצרט - משובחת! החומרים: 500 גר' שוקולד מרי 300 גר' שוקולד לבן 100 גר' חמאה ללא מלח 2 מיכלים שמנת מתוקה 5 ביצים מס' 1 מופרדות 400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים 2/3 כוס סוכר ליקר תפוזים טוב אופן ההכנה: בשלב ראשון מכינים את הקרמים למילוי וציפוי: קרם שוקולד מריר: ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט. לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות. קרם שוקולד לבן: ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל- 3 שעות. קרם 3: ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות. הכנת מרנג אגוזי לוז: מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26. קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!, להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הנירות אפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר. באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה. בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה. להקפיד שהמרנג לא ישרף. מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות. מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים. מרכיבים את העוגה - מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר. מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן. מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים. מכניסים למקרר (בקופסה עם מכסה - של עוגות) ל-3 שעות לפחות.
 

jif

New member
אני צריכה יום

חופש בשביל להכין את העוגה
אולי במקום זה תשלחי לי חתיכה
 

הגנובה

New member
אף פעם לא טענתי שעוגה כל כך שווה

קלה להכנה... זה נראה נורא קשה - אבל עם ניגשים לזה עם טיפה אופטימיות - זה לא כל כך נורא... בפעם הבאה שניפגש - מבטיחה לך עוגה
שבת שלום
 

נוי3

New member
גנובה - תודה!!! נראה מדהים!!!

אני הכנתי היום את העוגה שפורסמה השבוע ב"לאשה". בלי ספק אכין גם את זו בקרוב. שוב, תודה רבה!!
 
תודה על המתכון גנובי../images/Emo52.gif

סליחה שאני לא מתכוונת להכין אותו. נראה מורכב ומסובך. אבל רשמתי לפני להזדמנות חגיגית אחרת.
 
שבוע טוב לכולם

בסד שלום שבוע טוב לכולם מה שלומכם חוץ ממצב הרוח הרע שניכנס אלנו ועציב אותנו ,מקווה שימצאו לפחות את הגופות נדליק נר לזכרו של אילן רמון,תודה עליזה
 

עציון

New member
שבוע טוב(?)

שבוע וחודש טוב. רק לידיעתך, מגובה 66 ק"מ אין שום סיכוי שבעולם למצוא גופות... מטוס עולה לגובה מירבי של 10 ק"מ ומעולם לא נמצאו גופות של מטוס שנפל.... מה חבל. אבל זו המציאות בטיסות כאלו. הסיכון גדול מהסיכוי. ואולי יבטלו את הטיסות הללו.
 
משניכנס אדר מרבים בשימחה

בסד שלום כשיושב שמים רוצה הוא יכול לעשות הכול אולי בגלל אמונתי אני מאמינה שכך ד"ג אמרו היום בבקר כי מצאו חלק או שלם משהו כזה של גופה , אז נקווה לטוב , חודש טוב על כולם תודה עליזה
 
כן, מרבין אבל מה לעשות שזה נהרס

ל פ ע מ י ם !!!!!!!!!!!!!!!!!!! אסון בנלאומי אסון, אסון, אסון, אסון ולעזעזעל הכל
כל כך מרגיז איך במחי של שניה אחת עולם שלם מתמוטט ומשפחות נהרסות, והכי מעצבן כמה חוזרים על כך שתוכנית החלל הישראלית תמשיך כאילו מים נשפכו ולא דם יהודי. מ ע צ ב ן
 

bertap

New member
לגנובה למה את עושה לי זאת

הריר נוזל מהפה לי אסור אני אחרי קיצור קיבה
 
למעלה