לכולם ובעיקר לאוהד

סרגוס

New member
לכולם ובעיקר לאוהד

אהלן חברים! לפני איזה שבוע אני ואוהד דיברנו בצ´אט על גובה הגלים ואמרתי לו שהגלים בחורף מגיעים אפילו ל5 מטר אז הוא אמר שזה כמעת ולא קורה אז אני אמרתי לו שלפני שנתיים מתי היה חורף עלה גל אחד גדול איזה קילומטר מחופי חיפה לגובה של 12 מטר!!! כן,כן אתם יכולים לא לאמין אבל אני שמעתי את זה בחדשות אז היום יש מיני חורף כזה ורוחות די חזקות והינה תראו! הים על לגובה של 4 מטר!!! לא מאמינים? כנסו לשירות המטורולוגי

paluta

New member
זה הזמן ללכת לדוג ../images/Emo188.gif

אין רשתות אין בריונים בחופים שיחפפו אותך ממקום מושבך ובטח החופים נקיים עכשיו מניילונים בקבוקים וכיו"ב נשמע תענוג אני ממש אורז ציוד ורץ לים

סרגוס

New member
להיפך.............~

החופים עכשיו מעוד לא נקיים כי הגלים הגדולים מביאים את כל הזבל והחר* ועכשיו יש באמת סיכוי טוב שהפלאפון שלך יכול לצוף במים(או אתה בעצמך
) וגם אני אישית לא אוהב לדוג בים כזה כי הים פשוט יותר מדי גבוה....... יום אחד הייתי על אבא שלי במרינת הרצליה מתי הגלים היו 4 מטר אז עמדנו לכיוון הבריכה בערך ב860 מטר ואז באה גל ענק הוא עבר את הבטונים המפחידים ועבר לצד השני איפה אשנחנו דגנו וישר על אבא שלי מרוב העוצמה הוא כמעת ולא אף למים וזה היה באמת מפחיד...... וחוץ מזה גם יש זרים חזקים מעוד. אבל אתה צודק בקשר שאין רשתות הסירות לא יוצאות אפילו מתי יש 2 מטר.

ים גבוה

אני הכי הכי אוהב כי יש מלא אכילות ודגים ומה כל היופי שבזה: להתמודד עם הקשיים אחרי זה איך תיהיה דייג טוב ומיומן...

אוהד, לא מדובר על ים כמו עם לייזר -

מדובר על ים של 2.5 עד 4.5 מטר גלים (לפי השירות המטאורולוגי בטלפון). גלים כאלו עולים על כל הגן הזה שאתה בכלל לא יכול לעמוד אפילו קרוב לסלעים. בים כזה לא דגים לא עם בוס ולא עם בולונז. אם רוצים לדוג (ובאמת שצריך רצון עז ואומץ ונכונות להירטב) אז רק עם חכת רולר.

לא לא לא

אז מה אז תתרטב... אני דגתי בהילטוןן בגלים ענקים.. אבל בתוך המיים לבריכה. הכל אפשרי

לא נתווכח אבל....

לא יעזור לך כלום - בגלים של עד 4.5 מטרים אין לך סיכוי לדוג עם מצוף, נקודה. רק להשוואה בשבילך: הגלים שדגנו עם לייזר, והצליחו להפריע לנו קצת בדיג, היו בסביבות ה-80 ס"מ כולה. תכפיל בכמעט 6 ותגיע למה שקורה השבוע בים. מה גם שהרוח החזקה ביותר שנושבת השבוע גם כן לא תאפשר לך לדוג עם בוס. גם עם חכת רולר יהיה קשה לזרוק למרחק טוב עם הרוח החזקה הזו, אבל אפשרי. וחוץ מזה - מה הקשר שדגת לתוך הבריכה בהילטון ?! לדוג בבריכה אפשר תמיד כי היא בריכה !! לכן אין בה גלים ותוכל לדוג בה תמיד.

paluta

New member
שנשבור עוד מיתוס ??? ../images/Emo88.gif

בים גבוה וסוער דייג עם מצוף כן אפשרי ולפעמים גם רצוי אבל המצוף צריך להיות גדול והמשקולות גם כן הרעיון הוא שבים גלי אם אין מצוף רוב הסיכויים שהקרס שלך תתפש בסלעים כי איך תדע כמה להרים ? לכן משתמשים במצוף גדול ומשקולות רבות את המצוף שמים בגובה כזה שגם כשהגל נמוך עדיין הפתיון לא יגרר על הקרקעית ריבוי המשקולות אמור לאזן את החוט ולעדן את הטלטלה במים הגועשים אם לא תנסה לא תדע נכון שזה לא נשמע תענוג גדול וצריך להיות מאוד זהיר בשל הסכנות מהגלים אבל מי שניסה ונכווה ממשיך גם במזג אויר סוער לדוג - זב כייף יותר מהאנקונדה בלונה פארק

למעלה