לכולם - חג אהבה שמח,

רחליקה האחת

Member
מנהל
לכולם - חג אהבה שמח,

ובמיוחד למגי ולאורלי שעושות כאן לילות כימים למען כולם

רחליקה

מגי 336

New member
חג אהבה שמח רחליקה ולכל הגולשים והגולשות בפורום

❤ ❤ סגולות לטו׳ באב - ט"ו באב הוא בדיוק 40 יום לפני בריאת העולם, ואת יכולה ביום הזה לבקש מה' הכרזת זיווג. "ריבונו של עולם, כשם ש- 40 יום לפני יצירת הוולד יוצאת בת קול ומכריזה 'בת פלוני לפלוני', כך תכריז על הזיווג שלי היום, 40 יום לפני בריאת העולם".
❤ ❤ שנית, הלבישי לבן את עצמך.
לבן הוא צבע המחילה. רק כשתמחלי לעצמך תוכלי לחיות עם בן אדם אחר. זה המפתח של הזיווג - לדון את עצמך לכף זכות, להרגיש שווה, לתת ערך למה שיש לך. רק אז תוכלי להעריך בן זוג.
למחול למחול למחול. שמחי על מה שאת, ותוכלי לשמוח על מה שהוא.
שׂאי עינייך! שאי עיניך למשפחתך. שאי עיניך ליופייך. צאי במחול – על מה שיש לך ועל מה שאין לך.
רק אז את יכולה להלביש לבן את חברתך.
❤ ❤ ❤ שלישית, התפללי עבור חברה או אחות.
זה מה שהיו בנות ישראל עושות – מלבישות את חברותיהן בבגדים לבנים מהארון הפרטי שלהן. הלבישי חברה בתפילה לבנה שלך, תפילה סולחת (לבן הוא צבע המחילה), תפילה אוהבת, תפילה מפרגנת. "ה', איך אוכל לשמוח כשחברתי נשארת בבדידותה? תגאל גם אותה היום".
כשאת מלבישה את חברתך בגדי לבן, מטאפוריים או אמיתיים, את סולחת לה על הכל.
את מבטלת את החשדנות שקיימת ביניכן. "ההיא גנבה לי את הזיווג שלי". "ההיא עשתה לי עין". "אחותי עקפה אותי
בסיבוב". הפסיקי. לכל אחת יש את מי שהקב"ה מייעד לה מיום היוולדה, ואין דבר כזה לגנוב זיווג.
מי שמפרגנת לחברתה, מודה שיש לה אמונה בכוח המסובב ובהשגחה הפרטית. "לחברה שלי יש השגחה פרטית, ולי השגחה פרטית משלי". רק מי שיודעת למחול ולסלוח לחברתה תדע גם לסלוח לבן הזוג שלה, לכשיבוא.
ההשתדלות שלך – שאת מחויבת בה – היא כזאת קטנה. והיד של ה´ היא הכל-הכל-הכל.
❤ ❤ ❤ ❤ רביעית, ערכי סעודה.
סעודה של שמחה, עם חברות טובות או עם משפחה. את מברכת ברכות הנהנין בכוונה ומודה לקב"ה על כל הטוב שיש לך.
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ הדבר החמישי שאת עושה ביום הזה הוא מעשה חסד יוצא דופן. זה דבר שהופך גזירה על פניה.
תני צדקה, תשמחי מישהו שלא שימחת זמן רב.
איזה עוד מעשה חסד יוצא דופן אפשר לעשות ביום הזה? שלחי לחברה מעוכבת את השיעור הזה. השאילי לה את בגדי הלבן שלך.
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ♥ועוד נקודה אחת שאי אפשר להתעלם ממנה – הבכי של אמא ואבא. כמה הם יכולים לראות את בִּיתם נשברת, יוצאת לשידוכי סרק, חוטפת עוד אכזבה ועוד אחת? תבקשי גם עליהם ועל
שמחתם ביום הזה.
(קרדיט לפרשה ואשה)
דפים אלו מכילים אוצרות בלומים של חוכמה יהודית, בגישה נשית-עדכנית.
❤ העבירו לעוד חברות ותשמחו אותן לרגל טו׳ באב

למעלה